BrabantNacht: De Efteling in het donker beleven

De Efteling kennen jullie natuurlijk. Als we een uitnodiging krijgen om tijdens BrabantNacht de Efteling in de avond te ervaren zijn we heel nieuwsgierig. Op het programma staat o.a. een ritje in de Baron in het donker. Onze blogger Daphne durft daar best in, dus rijdt ze samen met haar oudste dochter Jeli naar Brabant. Nieuwsgierig hoe het was? Lees dan verder.

BrabantNacht: De Efteling in het donker beleven

Dat de Efteling een leuk park is weten we al lang. Dat Brabant meer te bieden heeft ook. Om dit aan iedereen te laten zien heeft de provincie Brabant een leuk initiatief bedacht: BrabantNacht! Acht Brabantse top attracties openden op een zaterdagavond in september de deuren. Zodat je deze tijdens de meest mysterieuze en spannende uren kunt ervaren. En spannend was het!

Op de heenweg naar de Efteling fantaseren Jeli en ik hoe het zal zijn om in het donker in de Efteling rond te mogen lopen. Zal het Sprookjesbos niet te eng zijn? Wie komen we daar tegen in het donker? En de Baron in het donker, misschien wel minder eng omdat je niet ziet hoe hoog je bent? Alleen over de Aquanurashow hebben we weinig vragen, dat die geweldig zal worden weten we al. Als we eindelijk aankomen loopt de Efteling leeg. Hoe bijzonder is het dat iedereen eruit gaat als wij er in mogen.

BrabantNacht in de Efteling.
BrabantNacht in de Efteling.

De Baron in het donker

Wanneer we binnen zijn wordt de groep begeleidt door de Sleuteliers. Jeli vindt ze er best een beetje spannend uit zien, maar ze zijn heel vriendelijk. Ze maken een praatje met haar, wat gezellig! Als we op pad gaan naar de eerste attractie begint het wat te schemeren. Gelukkig hebben de Sleuteliers de sleutels, want alle attracties zijn inmiddels gesloten.

Bij de Baron aangekomen is het inmiddels echt donker aan het worden. Hoewel Jeli niet in de Baron mag, mag ze wel mee naar binnen om het verhaal mee te maken. Dit is best een beetje spannend. En als ik dan de Baron instap, met best wat zenuwen in mijn lijf, wordt Jeli netjes aan de kant in de gaten gehouden en blijft er iemand bij haar staan. En daar gaan we dan. Best leuk en gewoon spannend totdat ik op het hoogste punt, net over het randje even stil wordt gehangen. Daar hang ik dan, met een prachtig uitzicht over de Efteling, waar overal lichtjes branden. Wachtend op het moment tot ik naar beneden zal storten. Precies uitleggen hoe dat voelt is vrijwel onmogelijk, mijn advies is om dat zelf mee te gaan maken. Wat een enorm spannende en geweldige achtbaan is dit. Na even te zijn bijgekomen besluit ik nog voor een tweede ronde te gaan. En dan op de voorste rij. Ik heb geprobeerd om mijn ogen open te houden, maar dat is niet helemaal gelukt. Jeli kijkt deze keer vanaf buiten toe, begeleidt door een Sleutelier die even bij haar blijft. Na een lekker Brabants worstenbroodje en drankje gaan we op pad naar het Sprookjesbos.

De Baron 1898.
De Baron 1898.
Het verhaal.
Het verhaal.
Daar gaan we dan.
Daar gaan we dan.

Het Sprookjesbos in de avond

Bij het Spookjesbos aangekomen worden er zaklantaarns uitgedeeld en kaarten van de Efteling. Dan mogen we zelf op zoek naar de 7 kabouters die 7 sprookjes uit de Efteling vertellen. Na het verhaal van Vrouw Holle en de Prinses op de erwt komen we bij het Bruidskleed van Genoveva. Samen met Assepoester en de Prins luistert Jeli vol bewondering naar het verhaal. Zo komen we erachter waarom de duiven in de Efteling gekleurd zijn.

Het verhaal van Vrouw Holle.
Het verhaal van Vrouw Holle.
Het bruidskleed van Genoveva.
Het bruidskleed van Genoveva.

Veel te snel is onze tijd in het Sprookjesbos voorbij. Na een warm kopje thee en een lekkere muffin is het tijd om richting de watershow Aquanura te gaan. Onderweg komen de Fakir, Roodkapje en de Heks nog tegen. Hoewel Jeli met de meeste personages op de foto wilt, slaan we de heks maar even over.

Op de foto met de Fakir.
Op de foto met de Fakir.

Watershow Aquanura

Dan worden we via de uitgang van het Sprookjesbos richting het VIP dek van de watershow Aquanura geleid. De oud-directeur van de Efteling komt bij ons staan en vertelt dat Aquanura momenteel de grootste watershow van Europa is. Vol ongeduld wachten we af wat er komen gaat. Dan horen we opeens de stem van Tiësto door de speakers. Hij heeft de mix voor de show gemaakt, muziek uit de Efteling in combinatie met muziek die hij gemaakt heeft. De lichten in het water gaan aan, de muziek start en dan begint de show. De muziek is geweldig, allemaal bekende melodieën komen langs. We genieten enorm van de show op het water. De muziek, het licht en de watershow zijn geweldig op elkaar afgestemd en veel te snel is de show alweer voorbij. Gelukkig hebben we de filmpjes om het terug te zien.

Wachtend op watershow Aquanura.
Wachtend op watershow Aquanura.
Genieten van Aquanura.
Genieten van Aquanura.
Zo indrukwekkend...
Zo indrukwekkend…

Een nog betere indruk van Aquanura krijg je in dit 2 minuten durende filmpje:

Dan is het helaas tijd om weer naar huis te gaan. Met de belofte dat we heel snel weer naar de Efteling gaan lopen we het park uit. Hoewel Jeli bedacht heeft om in de auto nog iets lekkers te gaan eten, valt ze in slaap zodra we op de snelweg zijn. Het was een lange avond en volgens Jeli: “Dit was de leukste avond van mijn leven!”.

Helaas weer naar huis.
Helaas weer naar huis.

Ook naar Brabant of de Efteling?

Op de website van BrabantNacht kan je bekijken welke andere topattracties aan deze leuke nacht meegedaan hebben. Daarnaast zijn er verschillende arrangementen te vinden om dit zelf mee te gaan maken. Nieuwsgierig waar wij over hebben geschreven in Brabant? Lees dan al onze blogs over deze provincie.

Wil je zelf de duizelingwekkende tocht met de Baron1898 maken, genieten van het Sprookjesbos en de watershow Aquanura? Neem dan een kijkje op de site van de Efteling of lees ons blog (inclusief vlog) over het Sprookjesbos.

Zou jij volgend jaar ook naar BrabantNacht willen?

Meer lezen

Op zoek naar meer Brabantse uitjes? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Visit Brabant. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.