Nieuw in de Efteling: Pinokkio in het Sprookjesbos

Twee keer ging ik al met Camiel naar een voorstelling in het theater van de Efteling. Eerst naar ‘Sprookjesboom – een wonderlijk muziekfeest’ en daarna naar ‘Pinokkio’. De muziek is grijs gedraaid. Vanaf maart 2016 is Pinokkio in het Sprookjesbos in de Efteling te vinden. Natuurlijk gingen we een kijkje nemen. Onze zoektocht naar Pinokkio hebben we vast gelegd in een filmpje. Zoek je met ons mee?

Het verhaal van Pinokkio

Ken jij het verhaal van Pinokkio nog? Nee? Ik zal het kort voor je herhalen. De timmerman Geppetto wil zo graag een zoon dat hij een houten pop maakt en die Pinokkio noemt. Een blauwe fee wekt Pinokkio tot leven en Geppetto is dolbij. Maar de houten pop moet veel leren voordat hij een echte jongen kan worden. Geppetto stuurt hem daarom naar school. Onderweg halen de sluwe vos en de domme kat Pinokkio over om mee te gaan op avontuur. Elke keer als Pinokkio hierover liegt, groeit zijn neus. Als Pinokkio op een dag niet thuis komt, start Geppetto een zoektocht.

Zoals bij elk sprookje loopt ook het verhaal van Pinokkio goed af en leven Geppetto en Pinokkio nog lang en gelukkig.

Pinokkio in het Sprookjesbos

Het sprookje van Pinokkio heeft in het Sprookjesbos drie verschillende onderdelen. Er is het huisje van Geppetto. Gluur door de raampjes en zie wat Geppetto allemaal heeft gemaakt. Je kijkt je ogen uit. De sluwe vos en domme kat hebben zich verstopt, als je goed oplet zie je ze zeker. Ook Pinokkio zelf vind je niet zomaar. Hij zit in de grote vis en komt af en toe tevoorschijn.

Het huisje van Geppetto.
Het huisje van Geppetto.
Van binnen is er van alles te zien.
Van binnen is er van alles te zien.
De sluwe vos komt tevoorschijn.
De sluwe vos komt tevoorschijn.
Pas op voor de monstervis!
Pas op voor de monstervis!
Prachtig gemaakt!
Prachtig gemaakt!
Hoi Pinokkio!
Hoi Pinokkio!

Het afwerkingsniveau en de gedetailleerdheid is zoals we het van de Efteling gewend zijn: tot in de puntjes verzorgd! Wij bezochten Pinokkio toen dit gedeelte van het Sprookjesbos net was geopend, het was dus best druk. We hadden nog veel langer bij Geppetto naar binnen kunnen gluren, maar we wilden plaatsmaken voor de mensen die achter ons stonden te wachten.

Het sprookjes is tot in de kleinste details mooi afgewerkt.
Het sprookjes is tot in de kleinste details mooi afgewerkt.
Voordat we naar huis gaan kijken we nog even bij de merchandise in de Efteling souvenirshop.
Voordat we naar huis gaan kijken we nog even bij de merchandise in de Efteling souvenirshop.

Ben jij nieuwsgierig naar onze zoektocht naar Pinokkio? Kijk dan dit filmpje.

Zou jij Pinokkio in het Sprookjesbos willen zien?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er nog meer in de Efteling te beleven is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Wij bezochten de Efteling op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelGenieten van het boerenleven bij ‘Koe in de Kost’
Volgend artikelVeelbelovend: Ierland met kinderen
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.