Kom in de Kas dagen: gratis uitje voor het hele gezin

0
241
Maureen helpt in de kas.
Maureen helpt in de kas.

In de special “De dag van…” komen de leukste uitjes en onderwerpen voorbij die een eigen dag hebben. Vaak kan je tijdens dit soort dagen ergens gratis heen en maken de initiatiefnemers er flink werk van. Zo zijn er elk jaar in het eerste weekend van april de “Kom in de Kas”-dagen. In 2015 zijn deze dagen verschoven naar het tweede weekend vanwege Pasen. Dit weekend kan je dus genieten van een gratis én leuk uitje voor het hele gezin.

Kom in de Kas dagen 2015

Kom in de Kas wordt dit jaar voor de 38e keer georganiseerd door de Nederlandse glastuinbouw. Tijdens Kom in de Kas openen ruim 200 glastuinbouwers hun deuren, denk daarbij aan groenten-, bloemen- en plantentelers. De glastuinders laten tijdens deze dagen zien waar ze trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten. Ook steeds meer andere agrarische bedrijven doen de laatste jaren mee.

Op de website van Kom in de Kas kan je via deze kaart direct doorklikken naar de open dag bij jou in de buurt.
Op de website van Kom in de Kas kan je via deze kaart direct doorklikken naar de open dag bij jou in de buurt.

Kom in de Kas heeft een hele duidelijke website waarbij je direct op de kaart kan zien waar de kasdeuren open gaan. Natuurlijk zijn er veel bedrijven te bezoeken in de bekende glastuinbouwgebieden, maar ook daarbuiten zijn er bedrijven die hun kassen open doen. Bijna in het hele land is er wel iets te zien en te beleven!

KidsErOpUit in de kas?

Helaas zijn wij zelf nog nooit bij Kom in de Kas geweest. Geen idee waarom eigenlijk… Ook dit weekend zit bij ons al helemaal vol met andere afspraken en verplichtingen. Maar ik ga in de agenda voor 2016 alvast noteren dat we dan in het eerste weekend van april tijd vrij houden voor Kom in de Kas.

Maureen en Camiel komen trouwens wel regelmatig in een kas. Als ze bij hun oom en tante logeren gaan ze vaak een kijkje nemen bij de paprikakweker die daarnaast woont of bij andere buren die allerlei groenten verbouwen in een kleinere kas. Vooral met minder weer is het heerlijk om in de kas te zijn.

Maureen helpt in de kas.
Maureen helpt in de kas.

Zelf heb ik ooit een hele zomer doorgebracht in een kas. Ik had een bijbaantje bij een alpenplantenkwekerij en heb de hele zomer alpenplantjes gestekt en verpot. Elke keer als ik in een kas loop dan komt die herinnering weer boven. Het lijkt mij erg leuk om de kinderen een keer zo’n alpenplantenkwekerij te laten zien. Ik zag dat er dit jaar ook een orchideeënkwekerij deelneemt aan Kom in de Kas, dat lijkt me ook erg mooi om te zien… Keuze genoeg dus!

Ben jij al eens bij Kom in de Kas geweest? Of ga je dit jaar voor het eerst?

Meer lezen

Er kwamen al meer blogs online in de special “De dag van…”. Klik & kijk voor meer inspiratie hier:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.