Het Woeste Westen, een heerlijk natuurspeelterrein in Amsterdam

0
470
Namé heeft een takje gevonden ;-)
Namé heeft een takje gevonden ;-)

Laatst was het weer in het nieuws. Kinderen moeten lekker buiten spelen, hutten bouwen, met water rommelen, met de voetjes in de modder. Daphne vond met haar meiden een plek waar dat perfect kan. Zelfs inclusief een kampvuur waar marshmallows en broodjes op geroosterd kunnen worden en popcorn gepoft kan worden. Ga je mee naar het Woeste Westen?

Het Woeste Westen, een heerlijke natuurspeeltuin in Amsterdam

Lekker spelen met water, struinen in de bosjes en rommelen met modder. Welk kind houdt daar nou niet van? Mijn meiden zijn in ieder geval erg enthousiast als ik vertel waar we heen gaan. Het Woeste Westen klinkt zelfs stoer! Gewapend met een tas met schone kleding gaan we op pad. Het Woeste Westen ligt in Amsterdam en het laatste stukje is niet met de auto te bereiken. Wanneer we over een soort van dijk lopen, zien we de natuurspeeltuin al liggen. De meiden rennen het laatste stuk er naar toe, ze willen spelen!

We zijn er!
We zijn er!
Natuurspeeltuin het Woeste Westen
Natuurspeelterrein het Woeste Westen

Klimmen en klauteren over de bruggen

Het Woeste Westen zijn eigenlijk verschillende stukjes land met daaromheen en tussendoor water. Dit betekent dat er er overal bruggen en vlotten zijn om op andere plekken te komen: touwbruggen, trekvlotten, wiebelbruggen en boomstammen. Spannend! Wie gaat er met een droge broek de overkant halen?

Een leuke touwbrug
Een leuke touwbrug
Klimmen over boomstammen
Klimmen over boomstammen
Spannend op het vlot, wat wiebelt het
Spannend op het vlot, wat wiebelt het

Overal water om mee te spelen

In het midden van het eiland ligt een grotere plas water. Hier stroomt een klein beekje naar toe. Heerlijk om op je blote voeten doorheen te waden. Ook is er een pomp waar schoon water uit komt. Deze blijkt zeer goed van pas te komen als je met je handen en voeten in de modder hebt zitten wroeten. De meiden gaan eerst voorzichtig met hun blote voetjes het water in. Maar al snel is dat moment voorbij. Zelfs E. stapt het diepe gedeelte in als ze een heuse krokodillentak aan het redden zijn.

Modder overal
Modder overal
Een modderbadje voor de voetjes
Een modderbadje voor de voetjes

Wat een heerlijk kampvuurtje

Hoewel de temperatuur goed zijn best doet, zijn er toch twee kampvuurtjes aangestoken. Niet om je aan op te warmen, maar om broodjes te bakken, marshmallows te roosteren en popcorn te maken. Voor 2 euro krijg je popcorn, marshmallows of een broodje. Wij besluiten voor de popcorn en marshmallows te gaan. We krijgen een verse tak van de boom af en een zakje met marshmallows en de meiden gaan zitten op de kleine boomstammetjes. Smullen maar!

Op de popcorn moeten we iets langer wachten. Alle netjes zijn bezet. Even later mag N. aan de slag met de popcorn en dan blijkt dat je hier best wat geduld voor moet hebben. Gelukkig heeft ze dat en met rode wangen van de zon, maar ook van de warmte van het kampvuur blijft ze netjes zitten tot de popcorn gaat poppen. Met een behoorlijke zak zelf gepofte popcorn gaan we weer op weg naar huis.

Popcorn!
Popcorn!

Wat je verder nog wilt weten over natuurspeeltuin Woeste Westen

Het Woeste Westen is vrij toegankelijk. Er is een winkeltje waar je ijsjes, wat te drinken en eten kunt kopen. Ook kun je daar de spullen halen voor bij het kampvuur. Dit winkeltje is niet altijd open. Dichtbij het Woeste Westen zijn maar een paar parkeerplekken, een stukje verderop bij een voetbalvereniging zijn er meer. Je kan parkeren voor 10 cent per uur, een koopje dus. Later in het jaar kun je visnetjes lenen. Wij weten het zeker, we gaan snel een keer terug. Wat is het Woeste Westen een heerlijke plek zeg! Voor actuele activiteiten en openingstijden kijk je op de website van het Woeste Westen.

Zin om ook eens naar het Woeste Westen te gaan? Of heb je een tip voor een andere heerlijke speeltuin? Laat het ons weten!

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke natuurspeeltuinen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.