Landal Stroombroek, bungalowpark aan recreatieplas in de Achterhoek

Tijdens haar Groot Gelders Avontuur in de Achterhoek overnacht Saskia bij Landal Stroombroek. Een bungalowpark aan een recreatieplas, met zwembad, sauna- en beautycentrum, OERRR-speelroute en natuurlijk Bollo. Nieuwsgierig geworden? In dit blog lees je er meer over.

Landal Stroombroek, bungalowpark in de Achterhoek

Vergeet even populaire vakantiegebieden als de Veluwe en de kust. Ja, deze zijn heel erg mooi. Wij zijn dol op de Veluwe en de kust. Maar er is meer in Nederland te zien. Wat dacht je van de Achterhoek? Wij waren er een weekend en dat bleek veel te kort. Zoveel is er te doen met kinderen. Ik noem maar even:

  • Waterfietsen in natuurgebied De Leemputten
  • Meedoen aan Ridderslag bij Kasteel Huis Bergh
  • Spelen bij Avonturenpark Sevink Molen
  • Land van Jan Klaassen

Op de website Kidsgeluk van de regio Achterhoek is precies te zien wat er allemaal te doen is. Verwacht geen grote pretparken of dierentuinen in de Achterhoek, die liggen allemaal net buiten het gebied en zijn dus wel goed bereikbaar mocht je niet zonder kunnen. De Achterhoek blinkt uit in kleinschaliger vermaak van hoog niveau.

Landal Stroombroek is het Landal-park in de Achterhoek. Gelegen vlakbij Doetinchem in het plaatsje Braamt. Voor ons de uitvalsbasis om de Achterhoek te verkennen.

Overnachten in een kinderbungalow bij Landal

Voor de receptie staat Bollo de gasten al op te wachten. Maureen en Camiel trekken een sprintje als ze de bekende Landal-beer zien en vliegen hem in de armen. Wat een heerlijk enthousiasme. Bollo is minstens net zo enthousiast en al ‘high-five’-end met Bollo lopen we naar de receptie.

We overnachten deze keer in een kinderbungalow. Ik ben benieuwd wat voor meerwaarde dat heeft en of dat leuk is met kinderen van 7 en 9 jaar oud. Bij de receptie krijgen we een speciaal tasje met daarin extra’s die bij een kinderbungalow horen.

Voor de bungalow valt de hinkelbaan direct in de smaak. “Kijk zo moet je dat doen” zegt Camiel tegen Maureen. Maar zij heeft iets anders gezien: de bel. Ze klingelt er fanatiek mee, alle vakantiegangers in de directe omgeving van ons huisje weten nu dat de gasten van de kinderbungalow zijn gearriveerd.

Onze kinderbungalow is van buiten al te herkennen als zodanig.
Onze kinderbungalow is van buiten al te herkennen als zodanig.

In ons huisje is een echte babykamer te vinden. Die hebben we niet nodig. In de woonkamer valt direct de salontafel op met een omkeerbaar spel in het tafelblad. Er staan zelfs twee kinderfauteuils. Maureen en Camiel maken er meteen hun eigen zitje van. Als ze ontdekken dat er in de kast allerlei spelletjes liggen zijn ze dolblij. De kinderkamer heeft een mooi stapelbed, speelgoed en een krijtbord. In de badkamer is de douche voorzien van een kikker-douchekop. In de tuin ontdekken we zelfs nog een zandbak.

We zijn er allemaal al snel over uit. Een kinderbungalow is ook met grotere kinderen echt de moeite waard!

De eettafel met daarachter de keuken.
De eettafel met daarachter de keuken.
De babykamer, die hebben wij niet nodig.
De babykamer, die hebben wij niet nodig.
De kinderkamer met stapelbed en speelgoed.
De kinderkamer met stapelbed en speelgoed.
Zin om jezelf een keer te verwennen? Boek er een ontbijt bij. Super compleet en uitgebreid, net een hotel.
Zin om jezelf een keer te verwennen? Boek er een ontbijt bij. Super compleet en uitgebreid, net een hotel.

Faciliteiten bij Landal Stroombroek: zwembad en nog veel meer

Natuurlijk brengen we niet alleen tijd door in onze kinderbungalow. “Heeft het park een zwembad?” vroeg Maureen al voor vertrek. Ja, Landal Stroombroek heeft een zwembad. Niet mega groot, maar voor ons groot genoeg en behoorlijk compleet. Er is een kleine glijbaan, een paddenstoel waarover water naar beneden klettert, een stroomversnelling en een bubbelbad. Maar over het allerleukste wordt een week later nog gepraat: “Mama, weet je nog, dat zwembad bij Bollo met die rode knop? Als je daarop drukte ging het water aan”. Ja, de knop om bubbelbad, stroomversnelling of de paddenstoel aan te zetten was een attractie op zich.

Natuurlijk heeft dit Landal-park diverse activiteiten in het Fun & Entertainment programma. Sauna en beautycenter Palestra ligt op het park, ik weet van langer geleden nog dat dit een erg mooi sauna-complex is. Gasten van Landal hebben gratis toegang tot de sauna.

Op Landal Stroombroek kan je eten bij Timbers Brasserie. Voor de kinderen is er het Bollo-buffet en voor de volwassenen een kaart met goede (streek)gerechten. In de ParkShop kan je terecht voor dagelijkse boodschappen. Daarnaast is er een bowlingbaan, midgetgolf, een snackbar en fiets- en skelterverhuur.

Het speeltuintje en de air trampoline bij Timbers Brasserie.
Het speeltuintje en de air trampoline bij Timbers Brasserie.
Succesnummer bij kinderen: het Bollo-buffet.
Succesnummer bij kinderen: het Bollo-buffet.
Wij genieten van de heerlijke gerechten van de kaart.
Wij genieten van de heerlijke gerechten van de kaart.

Bungalowpark aan een recreatieplas

Landal Stroombroek ligt direct naast een recreatieplas, heerlijk met warm weer. Je loopt er echt zo heen. Maar ook als het minder weer is, is het leuk om langs het water te wandelen. Middenin de plas is te zien hoe water-skiers zich door een kabelbaan laten voortrekken. Wij vermaken ons vooral bij de speeltuintjes.

De recreatieplas.
De recreatieplas.
Klauteren in de speeltoestellen.
Klauteren in de speeltoestellen.

KidsTrack en OERRR

Ook op het bungalowpark worden kinderen en volwassenen uitgedaagd om actief bezig te zijn. Voor kinderen is er de KidsTrack. Met de dobbelstenen uit ons kinderbungalow-tasje lopen we deze route. Bij elk paaltje moeten de kinderen dobbelen en dat bepaalt welke opdracht ze moeten doen. Vooral is er erg fanatiek mee bezig.

Het is goed te merken op het park dat Landal voluit Landal Green Parks heet. Het terrein is sowieso behoorlijk groen. Maar dat is niet alles. Er is een speciale OERRR-speelplek met een klein blote voetenpad. Daar vinden we ook de insectenhotels die worden omringd door kleurrijk bloeiende bloemen. Een prachtig plekje dat van ons best groter had mogen zijn.

Onderweg zien we ook de andere type huisjes op Landal Stroombroek.
Onderweg zien we ook de andere type huisjes op Landal Stroombroek.

Handig om te weten over Landal Stroombroek in Braamt

Eigenlijk is een weekend te kort voor een verblijf bij Landal Stroombroek. Er is op het park al zoveel te doen dat je echt keuzes moet maken. Door de ligging aan de recreatieplas is dit park bij uitstek geschikt voor een korte of langere vakantie waarbij je hoopt op mooi weer. In de zomervakantie of in het najaar, als het water nog fijn op temperatuur is.

Wij sliepen in de 4-persoons kinderbungalow. Landal heeft diverse huisjes op dit park voor 2-, 4- of 6-personen. Meer informatie over de huisjes, vrije data en de prijzen is te vinden op de website van Landal, daar kan je ook direct boeken.

Ben jij al eens bij Landal Stroombroek geweest? Hoe vond jij dit park?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in de Achterhoek te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Gelderse Streken en Landal. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.