Een jeepsafari in Portugal, ontdek het prachtige binnenland van de Algarve

6
263
Onze jeep
Onze jeep

Naast het mooie weer en de prachtige stranden heeft de Algarve meer te bieden. Met een jeepsafari kun je het binnenland op een leuke manier ontdekken. Daphne ging op safari en neemt je mee naar het mooie binnenland van Portugal!

Een Jeepsafari in de Algarve

Wanneer ik in de jeep stap bij George van Portitours, weet ik meteen dat het een leuke dag gaat worden. Vol enthousiasme worden we begroet en allemaal in de jeep geladen. Het dak is open, de zon schijnt en George begint vrolijk te vertellen over alles wat er te zien is. We gaan met deze jeepsafari het binnenland van Portugal in. Na een tijdje rijden verlaten we de verharde weg voor een beetje ‘shaky shaky, bumpy bumpy’ zoals George het noemt.

Shaky wegen
Shaky wegen
Jeepsafari door het binnenland van Portugal
Jeepsafari door het binnenland van Portugal

De kruidentuin van de Algarve

Naast dat er van alles wordt verteld over wat we tegenkomen, laat George ons aan alles ruiken en verschillende dingen proeven. Al het land waar we doorheen rijden is privé bezit, dus helaas mogen we niet proeven van de sinaasappels die we tegen komen. Er is echter veel meer te vinden dan je in eerste instantie ziet. Regelmatig stopt George in de berm om een paar blaadjes of takjes van iets te plukken. We ruiken onder andere aan tijm, zien hoe je vlecht met planten en ervaren hoe bepaalde eucalyptus bladeren helpen tegen misselijkheid.

Vlechten!
Vlechten!
Ruiken maar
Ruiken maar
Sinaasappelbomen
Sinaasappelbomen

Met de jeep door het water naar prachtige plekken

Na een heleboel leuke wegen, rijdt George opeens het water in. Wat is het hier prachtig!

Het water loopt de jeep gelukkig niet in
Het water loopt de jeep gelukkig niet in
Met de jeep door het water
Met de jeep door het water
Wat is de natuur hier mooi!
Wat is de natuur hier mooi!
Heerlijk even met de voetjes in het water
Heerlijk even met de voetjes in het water
Onze jeep
Onze jeep

Likeur voor de volwassenen, amandelen voor de kinderen

In een schattig klein dorpje stoppen we even. George vertelt ons over de likeur, genaamd, medronho, die in deze streek gemaakt wordt. Over honing, stuifmeel, amandelen en vijgen. Wie wil mag van alles proeven. Wat een heerlijke dingen zeg!

Verse amandelen
Verse amandelen
Wat een schattig dorpje
Wat een schattig dorpje

Jeepsafari in Portugal, een unieke ervaring

Na de lunch rijden we verder het binnenland in. Het rode stenige gebergte verruilt zich voor wat harder gesteente en dat is te merken. Deze wegen zorgen ervoor dat de lunch goed door elkaar wordt geschud. Wanneer je hier last van hebt kan je volgens George beter gaan staan en goed voor je uit kijken. Gelukkig mag dit ook zonder misselijkheid. Zo kan ik alles nog beter zien.

Foto's maken vanuit de jeep
Foto’s maken vanuit de jeep
Even wachten voor een kudde schapen die oversteekt
Even wachten voor een kudde schapen die oversteekt
Wat is het hier mooi!
Wat is het hier mooi!
Een kudde koeien in de verte
Een kudde koeien in de verte

De prachtige natuur in de Algarve

Gedurende de dag rijden we door water, door boomgaarden, kruidentuinen, over kleine weggetjes, onder bomen door, tussen de dieren door… Het verveelt geen moment. Overal waar we kijken is het groen en begroeit. De lavendel en sinaasappels ruik ik gewoon vanuit de jeep. De tussenstops bij het water, een leuk restaurant en de bloemenvelden zorgen ervoor dat de dag voorbij vliegt.

Prachtige bloemenvelden
Prachtige bloemenvelden
Mooie rivieren
Mooie rivieren
Overal prachtig uitzicht
Overal prachtig uitzicht

Wat je verder nog wilt weten

Portitours biedt verschillende tours aan en halen je op bij je hotel. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen passen ze de route en informatie enigszins aan. Voor jongere kinderen hebben ze autostoelen beschikbaar (belangrijk om van tevoren op te geven). Doordat er zoveel te zien is, je regelmatig uit de auto kan en er veel leuke informatie gegeven wordt zijn diverse tours ook voor (jonge) kinderen geschikt. Kijk voor meer informatie over de verschillende tours op de website van Portitours. Overleg van tevoren welke tours geschikt zijn voor jouw kinderen, zodat het een unieke ervaring kan worden! En doe de tour aan het begin van je vakantie, de tips die je zult krijgen kan je de hele vakantie van genieten.

Meer lezen

Op zoek naar meer tips over Portugal? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met het Portugees Verkeersbureau. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

6 REACTIES