Elsbeth – gaat op vakantie de natuur in met haar kinderen

Blogger Elsbeth vakantie met kinderen

Wie zijn jullie?

Ik ben Elsbeth. Samen met mijn man Edwin en onze twee meiden E. (2012) en Em. (2014), zijn wij onlangs verhuisd vanuit de Vechtstreek naar Doorn. Op het moment zijn wij volop onze nieuwe, prachtige, bosrijke woonomgeving van de Utrechtse Heuvelrug aan het ontdekken.

Wij zijn grote natuurliefhebbers en proberen onze kinderen daar spelenderwijs mee kennis te laten maken. Voor zover dat natuurlijk op deze leeftijd al blijft hangen…

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Dat is absoluut Oostenrijk. Het Montafon gebied is onze favoriet. Zowel in de zomer als in de winter zijn wij daar in de bergen te vinden. Inmiddels zijn onze kinderen ook groot fan. Als ik ze op de vroege ochtend voor vertrek wakker maak en vertel dat we naar de bergen gaan, beginnen ze altijd heel hard te juichen en te dansen van de (voor)pret.

Hoe gaan jullie op vakantie?

Mijn man en ik zijn twee echte natuurliefhebbers. Voordat E. werd geboren gingen we graag op reis naar binnen- en buitenland. Maar met een jong kind erbij, leek ons dat opeens heel erg ingewikkeld. Een half jaar na de geboorte van E. besloten wij dan ook naar een all-inclusive-hotel-met-zwembad te gaan op La Palma. Lekker praktisch, toch? Oei, wat was dat een vergissing… Het bleek totaal niet ons ding, laat staan de reis ernaartoe. Terug in Nederland besloten wij voortaan tijdens onze vakanties weer lekker ‘buiten te gaan spelen’.

De afgelopen jaren trokken wij met onze meiden in een rugzak de bergen in, zomer èn winter. Aangezien wij geen fan van vliegen zijn, reizen wij daarbij graag per auto. We verblijven het liefst met ons gezin in vakantiehuisjes. Onze vakanties bestaan daarbij niet alleen uit bergwandelen. We bezoeken graag nabij gelegen dorpen en steden, attracties, musea, wildparken, zwembaden, bergstranden, etc..

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Maak een standaard paklijst voor je vakantie aan. Elke vakantie pakken we die er weer bij, plaatsen hem in de ShopShop App voor de iPhone en vinken we (je kunt de lijst namelijk delen) één voor één de verzamelde spullen af. Zo hoeven we niet elke vakantie opnieuw te bedenken wat we allemaal mee moeten nemen. En dat maakt het een stuk makkelijker inpakken.

En onthoud: je hoeft echt niet alles vanuit Nederland mee te sjouwen naar je vakantiebestemming. Je kunt daar vast ook wel luiers, billendoekjes en melkpoeder kopen. Eigenlijk nemen wij elke vakantie steeds minder mee…

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Wij trekken er graag in de weekenden op uit. Wij hebben zo onze favoriete wandelstekjes en uitjes in Nederland. Daar gaan de komende periode vast nog een heleboel mooie, nieuwe plekken bij komen in onze nieuwe woonomgeving!

Ook gaan we graag af en toe een weekendje weg naar Duitsland of België. Sowieso hebben wij als traditie elk jaar een kleinschalige kerstmarkt in Duitsland te bezoeken! Eind van het jaar is het daar altijd erg sfeervol.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

We hebben stiekem twee dromen.  Allereerst willen wij heel graag een rondreis maken met een camper in Scandinavië. Maar daarvoor willen we dat de meiden iets ouder zijn.

Een tweede droom is ooit een vakantiehuis in Oostenrijk te mogen bezitten en die te kunnen delen met familie en vrienden. En dat Edwin en ik daar dan straks als de meiden het huis uit zijn en wij met pensioen zijn, heerlijk van onze oude dag kunnen gaan genieten… Ach wie weet, ooit…!

Elsbeth blogt inmiddels niet meer voor KidsErOpUit.