Fieke – wandelen en volop activiteiten tijdens een vakantie met kinderen

 

Wie zijn jullie?

Ik ben Fieke en ik woon samen met mijn man Bob en drie kinderen, dochter R. (2007), dochter J. (2009) en zoon T. (2012), in Deventer. Via mijn dochter heb ik Saskia van KidsErOpUit leren kennen. Omdat wij er als gezin graag op uit gaan heb ik een paar keer een blog voor KidsErOpUit geschreven en ben ik daarna vaste blogger geworden.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

We hebben eigenlijk geen favoriet vakantieland. We vinden het juist leuk om iedere keer weer een nieuw stukje wereld te ontdekken. Voordat de kinderen er waren hebben we verre reizen gemaakt maar nu ontdekken we met zijn vijven Europa. Met kleine kinderen vonden we het de afgelopen jaren wel erg fijn in zuid Europa, goed weer maakt kamperen dan wat relaxter. Frankrijk en Italië hebben we meerdere malen bezocht. Maar voor de komende jaren denken we vooral ook aan de wat actievere landen zoals Zweden en Oostenrijk. Schotland zou ik ook graag eens willen zien, maar dan moet er wel flink gewandeld kunnen worden dus dat duurt nog even.

Hoe gaan jullie op vakantie?

We gaan de laatste vier jaar vooral op vakantie met onze vouwwagen, in de zomer maar ook met een lang weekend proberen we er op uit te gaan. Daarnaast vinden we het ook leuk om een huisje te huren, zoals we in 2014 in mei hebben gedaan in Denemarken. Ook zijn we inmiddels twee keer met z’n vijven op stedentrip geweest.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Kinderen hebben niet zo gek veel nodig om zich te vermaken, dus kijk juist eens naar kleine accomodaties, niet heel veel animatie maar wel veel contact. Hierdoor kan je je kinderen ook snel wat meer loslaten. Bij ons halen de kinderen al twee jaar ’s ochtends de broodje, vinden ze geweldig! Dan ook nog een tip voor in de auto. De lange ritten vragen om wat afleiding, maar een paar uur dezelfde kinderliedjes is niet altijd fijn voor de ouders. Wij hebben daarom een playlist “lol in de auto” gemaakt. Om en om hoor je één liedje voor de kinderen en dan één voor de ouders. Zo vinden we het allemaal erg leuk. En de kinderen beginnen al aardig met onze muziek mee te zingen en wij doen natuurlijk fanatiek mee met Kinderen voor Kinderen!

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

We wandelen graag, dus leuke kinderwandelroutes ga ik zeker delen. Natuurlijk onze vakantie ervaringen en de uitjes die we met onze kinderen maken.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Ik heb zelf een jaar in Amerika gewoond en met onze huwelijksreis hebben we daar ook een maand rondgetrokken. Ik zou het erg leuk vinden om over een aantal jaar met de kinderen samen in een camper door Amerika te trekken. Yellowstone National Park bijvoorbeeld staat echt nog op mijn to do lijstje.

Wil je alle blogs van Fieke lezen? Klik dan hier.