Froukje – houdt van afwisseling en is gek op festivals

Wie zijn jullie?

Wij zijn Froukje, Pascale en zoons M. (2011) en F. (2015). We wonen met veel plezier in Rotterdam. We zijn vakantie-omnivoren; we houden van kamperen, maar kunnen ook genieten van een fijn hotel of huisje. En terwijl we ons graag laten overweldigen door mooie natuur, kunnen we ook volop genieten van een citytrip. Altijd op vakantie zit er helaas niet in, dus maken we regelmatig dagtochten of gaan weekendjes weg. Die voelen steevast als mini-reisjes.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Frankrijk blijft heerlijk, maar de laatste jaren raakten we ook steeds meer verknocht aan Duitsland, en dan met name aan de steden die we bezochten. Aan Portugal bewaren we goede herinneringen, maar ook vakanties in eigen land zijn helemaal niet verkeerd.

Hoe gaan jullie op vakantie?

De laatste jaren gaan we voornamelijk met de auto op vakantie. We zijn dol op kamperen, maar toen de kinderen baby’s waren, ontdekten we hoe leuk en fijn huisjes en hotels kunnen zijn, dus daar kiezen we nu ook zeer regelmatig voor.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Op vakantie met kinderen kan prima! Het predikaat ‘kindvriendelijk’ op de website van een accommodatie wil alleen niet altijd iets zeggen. Dat er een kinderstoel aanwezig is, maakt nog niet dat de eigenaars ook echt zitten te wachten op geluid producerende kinderen. Wij merkten dat we liever gastvrij ontvangen worden met ons kroost, dan dat er een babybadje klaarstaat. Op dat laatste verzinnen we wel wat, terwijl dat eerste je vakantiepret flink kan bederven. Mijn tip is dan ook: lees ervaringsverhalen van andere ouders, bijvoorbeeld hier, op KidsErOpUit.

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Wij wonen in een grote stad waar altijd wel iets te beleven is, dus van mijn hand zullen regelmatig blogs verschijnen over de festivals en voorstellingen die we hier in de buurt bezoeken. Gelukkig staan ook de eerste vakanties weer gepland, en ook daarover schrijf ik graag. Met onze jonge kinderen kijken wij vooral met kleuter- en peuterogen naar alles wat we meemaken, dus daar zijn de ervaringen in mijn blogs dan ook op gebaseerd.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Onze ultieme vakantiedroom is een lange reis door Canada, liefst met een camper. We willen onze kinderen het land laten zien waar hun familie woont en ze kennis laten maken met de prachtige natuur daar.

Wil je alle blogs van Froukje lezen? Klik dan hier. Froukje is redacteur Scandinavië bij KidsErOpUit.