Iris D. – De wereld ontdekken: kamperen in de zon

Wie zijn jullie?

Wij zijn Iris, Job, dochter I. (2012) en zoon A. (2015). Wij houden van rust, ruimte en natuur. Daarom zijn wij neergestreken in het groene hart van Nederland, in onze droomboerderij in het land van Heusden en Altena.

Onafhankelijk van elkaar hebben Job en ik bijna de hele wereld gezien. Twee reisverslaafden bij elkaar, dat kan alleen maar meer reizen opleveren. Dit reisvirus proberen we ook op onze kinderen over te brengen door vaak op pad te gaan, waar we ook zijn. 

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Een land waar de zon altijd schijnt, maar het niet te warm is. We zijn namelijk gek op het buitenleven en dat is in de zon gewoon veel leuker. We kiezen vaak voor Frankrijk, maar hebben eigenlijk geen favoriet land. We houden van afwisseling: zee, bergen, stad, platteland, binnen Europa, buiten Europa. Vorig jaar stonden we een seizoen in Zeeland en ontdekten dat Nederland ook heerlijk is.

Hoe gaan jullie op vakantie?

We houden van het buitenzijn en buitenleven. Daarom gaan we graag naar de camping. Lekker klein wonen, met minimale middelen, lekker simpel. Eerst in een vouwwagen, sinds vorig jaar in onze gepimpte caravan. Daarnaast maken we met stedentrips en de wintersport graag gebruik van wat meer luxe in een hotel of huisje.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Betrek je kinderen bij je vakantie! Hoe klein ze ook zijn, laat ze hun zegje doen: wat vinden zij leuk? Natuurlijk heb jij vakantie, maar zij hebben dat net zo goed. Dus doe dingen die je zelf leuk vindt, maar ook dingen die je kinderen leuk vinden. Zo ga je misschien wel buiten je comfortzone, maar daar ontdek je vaak de gaafste dingen.

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Als docent lichamelijke opvoeding hou ik ervan om erop uit te trekken in de natuur en actief bezig te zijn. Snelheid, grenzen verleggen, wind door je haren, dat is mijn ding. Ik hoop mijn kinderen dat ook mee te geven en zoek naar mogelijkheden om dat te doen met kleine kinderen. Daarnaast bezoeken we graag musea. Waarbij we alles natuurlijk door kinderogen bekijken.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Een lange rondreis als gezin zou onze ultieme vakantiedroom zijn. Om de vele mooie plekken die we zelf bezocht hebben te mogen laten zien aan onze kinderen. En ze zo te laten ontdekken en ervaren wat een mooie plek de wereld is waar wij op wonen.

Wil je alle blogs van Iris D. lezen? Klik dan hier. Iris is redacteur Kamperen bij KidsErOpUit.