Irma – reist rond in het zuiden van Europa

Wie zijn jullie?

Wij zijn Irma (1983), Arjen (1984) en onze dochter F. (2015). Woonachtig in het noorden van Nederland vlakbij Groningen. Tijdens onze vakanties houden we niet van stil zitten. Natuurlijk genieten we ook van relaxen bij het zwembad of zandkastelen bouwen op het strand, maar we willen ook wat zien van de omgeving.

We wisselen de interesses van onze dochter af met onze interesses. Hierbij kiezen we niet altijd voor de bezienswaardigheden die bij een kind op één staan, maar we proberen het wel vaak leuk voor onze dochter te maken. We houden o.a. van het bezoeken van (oude) stadjes/gebouwen, wandelingen door de natuur met mooie vergezichten of kloven en mooie stranden. Daarnaast bezoeken we ook graag leuke speeltuinen, musea en dierentuinen.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Wij zijn dol op het maken van rondreizen naar warme bestemmingen. De afgelopen jaren hebben we heerlijke vakanties gehad in Zuid-Europa. Wij zijn vooral op zoek naar bestemmingen met mooie natuur, steden en cultuur. Waar het met voorkeur mooi weer is en we terecht kunnen op het strand en kunnen zwemmen in de zee.

Hoe gaan jullie op vakantie?

Onze voorkeur gaat uit naar verblijf in appartementen of hotels. Afgelopen jaar hebben we voor het eerst een all-inclusive resort uitgeprobeerd, ook dit is goed bevallen. Van een beetje luxe voor een betaalbare prijs genieten wij het meest.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Laat het krijgen van een kind je niet tegenhouden om mooie (verre) rondreizen te maken. Kinderen kunnen veel hebben en laten zich snel door je beïnvloeden. Zodra jij enthousiast bent, zijn zij dat vaak ook. Maak het leuk om te reizen en maak er vooral één groot avontuur van.

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Mijn blogberichten zullen vooral gaan over de vakanties en weekendjes weg die wij maken. Maar ook over de verschillende uitjes die wij in het weekend doen, voornamelijk in Noord-Nederland.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Dat is het maken van een reis van meerdere maanden met onze dochter. Na onze studie zijn we met z’n tweeën 6 maanden op reis geweest. Een tijd om nooit meer te vergeten. Graag zouden we dit met z’n drieën nog eens over doen.

Lees hier alle blogs van Irma.