Jolinda – comfortabele en actieve vakantie met kinderen

Wie zijn jullie?

Een ondernemend gezin op de Veluwe. Nog voor wij, Herman en Jolinda kinderen kregen, waren we gek op reizen, samen de natuur in binnen-en buitenland ontdekken. Sinds wij mogen zorgen voor onze drie kinderen dochter K. (2005), zoon B. (2007), dochter L. (2010) en hondje Ronja (2013) is die liefde voor de mooie wereld om ons heen alleen maar toegenomen. Daar schrijf ik (Jolinda) graag over op mijn eigen blog en nu ook voor KidsErOpUit. Herman maakt van onze avonturen mooie foto’s (natuurlijk_herman op Instagram).

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Er moet veel mooie natuur zijn, liefst niet zo vlak als ons eigen land, maar verder hebben wij geen uitgesproken favoriet land. We houden juist van afwisseling, zijn geen types die elk jaar dezelfde camping bezoeken. Sterker nog, we houden niet echt van kamperen, maar huren liever een huisje. Dat verwachten mensen vaak niet bij ons, omdat we verder wel echte outdoortypes zijn. De huisjes die wij huren zoeken wij dan ook nauwkeurig uit, het liefst vrijstaand met een flinke lap grond. Privebos erbij zeggen wij geen nee tegen, maar het moet wel betaalbaar zijn. We komen vaak in het Noorden uit, Denemarken, Zweden. Maar ook in Tsjechië en Duitsland vermaken wij ons prima.

Hoe gaan jullie op vakantie?

We huren we meestal een vakantiehuis. Voor een weekendje weg vind ik een kant-en-klare tent of stacaravan trouwens wel hartstikke leuk, maar als we 3 weken gaan, dan wil ik de luxe van een echt huis. We gaan meestal met de auto, of kiezen voor een fly-drive als het een beetje betaalbaar is. We houden van actieve vakanties, maken graag lange wandeltochten en willen zoveel mogelijk van de omgeving gezien hebben voor we weer naar huis gaan.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Denk niet alleen aan je kinderen. Jij hebt ook vakantie. Dus probeer iets te vinden waar iedereen gelukkig bij is. Zo houden wij van rust en ruimte, maar doe ik de kinderen ook veel plezier met een dierentuin of pretpark. Dus gaan wij daar ook naartoe. Ik wil graag een lekker vakantiehuis met wat luxe en comfort, de kinderen willen spelen. Dus kijken we goed wat er voor de kids aanwezig is en kan het maar zo zijn dat we toch voor dat huisje zonder vaatwasser gaan omdat er een trampoline in de tuin staat. Verder begint bij ons de vakantie al in de auto, we kiezen elk jaar een andere Nederlandstalige ‘vakantie-cd’ die we allemaal mee kunnen blèren, doen de bekende spelletjes op de achterbank en de kids krijgen bij elke stop een cadeautje (lang leve de Action).

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Met kinderen op pad in de natuur, dat is toch wel ons ding. We wandelen graag, onze jongste dochter krijgt gelukkig ook steeds meer de smaak te pakken. Maar we vinden het ook leuk om door een stad te struinen en musea te bezoeken. Kortom ik zal schrijven over onze vakanties en uitstapjes in het weekend.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Een verre reis met de kinderen maken. Toen we nog met z’n tweetjes waren hebben we een paar mooie verre reizen gemaakt (Nepal, Egypte, Ecuador) en dat smaakte wel naar meer. Met een camper door Canada. Of een rondreis Ecuador met bezoekje aan de Galapagos-eilanden. Of op safari in Afrika. Of… er is genoeg te dromen, en ondertussen gaan we er lekker op uit in Europa.

Alle blogberichten van Jolinda lezen? Klik dan hier.