Karijn – dol op Terschelling en vakantie in de rest van Europa

Blogger Karijn op vakantie met jonge kinderen

Wie zijn jullie?

Ik ben Karijn, moeder van drie kinderen: dochter C. (2010), dochter L. (2013) en zoon J. (2015). Samen vormen wij een ietwat chaotisch, maar vrolijk huishouden. Wij wonen in Deventer. We vieren graag vakantie in de natuur, maar vlakbij de levendigheid en cultuur van de stad.

Ik ben zelfstandig tekstschrijver.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Terschelling hebben wij in ons hart gesloten. Wat een fijn eiland is dat! Zee, strand, bos en prachtige natuurgebieden, het is er allemaal. Ik houd heel erg van het fietsen door de duinen. Over de schelpenpaadjes toeren met de zon op je gezicht, terwijl je de zoete duinlucht inademt en luistert naar het gebabbel van je kindjes in de bakfiets: het zijn mijn ultieme geluksmomenten.
Verder gaan we ook graag naar Frankrijk en Italië en willen we de komende jaren naar Scandinavië. Verder dan Kopenhagen zijn we nog niet gekomen en daar gaan we maar eens verandering in brengen!

Hoe gaan jullie op vakantie?

In de zomervakantie vinden we het fijn en leuk om op een camping te staan. Soms nemen we onze eigen tent mee, andere keren huren we een huisje op een camping. Onze oudste dochter houdt enorm van het getuttel op een camping en vindt het spelen met vriendjes en vriendinnetjes heel belangrijk. En dat gaat op een camping het gemakkelijkst.
Buiten de zomervakantie zoeken we het comfort en de charme van een (particulier) huisje of Bed and Breakfast. Het liefst zoeken we naar kleinschalige accommodaties vanwege de persoonlijke sfeer, het vaak ongebreidelde enthousiasme en de originele tips van de eigenaren.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Stedentripjes, musea bezoeken, boswandelingen: ga er gewoon mee door als je kinderen hebt gekregen. Als je je maar voorbereidt en rekening houdt met wat je kinderen aankunnen qua loopafstand, stil zitten en dosis prikkels, dan is heel veel mogelijk!

Waar zullen jouw blogs over gaan?

De onderwerpen zullen heel erg divers zijn. Ik zal bloggen over kleinschalige campings, leuke wandelingen, stedentripjes, musea etc. Omdat wij nog jonge kinderen hebben zal de insteek van de blogs altijd dezelfde zijn: of de activiteit/ accommodatie leuk én geschikt is voor gezinnen met peuters en kleuters.

Wat is je ultieme vakantiedroom?

Oeh, er staat zoveel op onze wensenlijst: rondreizen door Zweden, een week naar Marrakech, een weekend Berlijn, het Pieterpad lopen…

Karijn blogt niet meer bij KidsErOpUit. Wel is ze een van onze vaste invallers.