Laura – expert vakantie met kinderen in alle leeftijden

Familytravelblogger

Wie zijn jullie?

Wij zijn Rick, Laura, dochter D. (2003) en zoon M. (2012). We wonen onder de rook van Rotterdam. De twee dochters van Rick, M. (1998) en D. (2000) komen aanwaaien als ze zin hebben.

Een gezellige drukke bende dus als iedereen er is met ons mooie samengestelde gezin!

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Ons gezin houdt erg van Italië. Veel cultuur, lekker eten en mooi weer. Maar ook Engeland staat altijd hoog op ons lijstje. Verder houden wij van citytrips en weekendjes of dagjes weg. Dit laatste doen we geregeld in Nederland, er is zoveel moois te ontdekken in Nederland.

Hoe gaan jullie op vakantie?

Campings vallen altijd goed in de smaak, vooral bij de kinderen. Als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben wij dat ook. We houden wel van iets luxer kamperen, bijvoorbeeld in een stacaravan of safaritent. Maar ook een huisje gelegen middenin de natuur is favoriet. Het liefst gaan we met eigen auto, dat geeft toch net weer een stukje meer vrijheid voor ons gevoel.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Kies en plek waar zowel jij als de kinderen vakantie hebben. Wij kiezen vaak een plek waar voldoende te zien en te doen is, maar waar ook bijvoorbeeld een zwembad in de buurt is om tussendoor een dagje te kunnen luieren. Ook start ik ruim van te voren met het maken van inpaklijstjes, maar hou ik ook altijd in gedachten dat op de plaats van bestemming ongetwijfeld ook een supermarkt te vinden is waar tandpasta of shampoo verkocht wordt.

De kinderen mogen ook altijd een playlist maken met hun eigen liedjes voor tijdens de autorit. Van peutermuziek tot rock en van musical tot Franse chansons, alles passeert de revue. De vakantie begint dan ook al zodra we de auto instappen!

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Wij houden erg van citytrips, dagjes uit en theater bezoekjes met de kinderen. Doordat de kinderen allemaal verschillende leeftijden hebben, variëren de uitstapjes enorm. Soms gaan we met z’n allen op pad en soms met bijvoorbeeld een of twee kinderen.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Onze droom is om met alle kinderen, zodra de jongste ietsje ouder is, een bezoek te brengen aan The Big Apple, New York. Maar eigenlijk staat sowieso een reis door Amerika hoog op ons lijstje. Ierland of Scandinavië trekken ons ook enorm en zullen we ongetwijfeld in de toekomst eens gaan bezoeken.

Laura blog inmiddels niet meer voor KidsErOpUit.