Mandy

Mandy is de nieuwe blogger op KidsErOpUit.
Mandy is de nieuwe blogger op KidsErOpUit.

Wie zijn jullie?

Wij zijn Thomas, Mandy, dochter N. (2007) en zoon J. (2009). Wij wonen in het oosten van het land en genieten van vakanties, de voorpret ervan en uitstapjes maken met elkaar.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Wij hebben niet echt een favoriet vakantieland, maar zijn bijzonder gecharmeerd van Scandinavië. Op huwelijksreis hebben we een rondreis gemaakt door Noorwegen, waar we tevens een stukje met de Hurtigruten hebben gevaren en tot de Lofoten zijn gekomen. Afgelopen twee jaren hebben we gekampeerd in Denemarken. Volgend jaar staat Zweden op ons programma.

Verder genieten we van uitstapjes in ons eigen land en dan het liefst niet de mega pretparken, maar kleinere dingen en vaak ook gewoon dichtbij huis.

Hoe gaan jullie op vakantie?

Van kinds af aan ben ik gewend om te kamperen, ook Thomas heeft dit van kinds af aan gedaan. Ik heb daar erg goede herinneringen aan en wil dit ook graag meegeven aan onze kinderen. Toch een stukje vrijheid en het makkelijk vriendjes maken. Wij hebben dan ook, sinds Nynke een ½ jaar oud, is een caravan. Deze hebben we samen gekocht met mijn ouders. De afgelopen jaren hebben we gekampeerd op plekken die op een dag te bereizen zijn. Aankomend jaar gaan we toch een keer proberen om iets verder weg te gaan en plannen een overnachting in.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Wij kiezen campings waar wel enkele voorzieningen zijn voor kinderen, in ieder geval een speeltuin en het liefst ook met zwembad. Ze zijn dol op zwemmen. Vaak zijn de campings niet te groot, wij willen niet naar de mega-campings met sub tropisch zwemparadijs en animatie. Onze kids vermaken zichzelf wel en af toe een activiteit op de camping vinden we helemaal niet erg, maar wij vinden het niet prettig als de kinderen elke avond naar de (mini)disco willen.

Maar we vinden het belangrijk dat iedereen doet waar hij/zij zich goed bij voelt en bij hem past.

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Mijn blogberichten zullen gaan over onze vakanties. Maar ook uitstapjes die we gemaakt hebben en zeker aanraden.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Een rondreis maken via Finland naar de Noordkaap. Dat lijkt met geweldig om met kinderen te doen en anders als we grijs en bejaard zijn en dan met de camper. Of van de oost kust naar de west kust in Amerika, al zal dat hem wel niet worden met mijn vliegangst. Ook met een camper, dus conclusie mijn ultieme vakantiedroom is een eigen camper!!!

Mandy blogt inmiddels niet meer voor KidsErOpUit.