Saskia (eigenaar KidsErOpUit) – rondreizen tijdens de vakantie met kinderen


Wie zijn jullie?

Ik ben Saskia, moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). We wonen in een dorp ten oosten van de IJssel en zijn gek op dagjes uit en vakanties, inclusief de voorpret en de napret. Omdat Saskia dol is op schrijven en we allemaal veel foto’s maken was het in 2014 eigenlijk vanzelfsprekend om een blog te beginnen over uitjes en vakanties met kinderen. Inmiddels zijn de kinderen in de tienerleeftijd en doen we iets rustiger aan qua uitjes en vakanties, want uitslapen en wifi is belangrijker geworden.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Die hebben we niet. We willen juist zoveel mogelijk verschillende gebieden zien. Wel weten we inmiddels dat de Scandinavische-  en Oost-Europese landen ons erg aanspreken, maar dat geldt net zo goed voor landen in andere delen van Europa. Ook komen we elk jaar minstens één keer in Duitsland. We kiezen tijdens een vakantie voor een afwisseling van natuur en cultuur. Bezoeken graag musea en houden ervan om actief bezig te zijn. Genieten van een stedentrip, maar ook steeds vaker van chillen nu de kinderen in de tienerleeftijd zijn. Vaak kies ik voor een rondreis met de kinderen zodat er volop afwisseling mogelijk is.

Hoe gaan jullie op vakantie?

Meestal huren we een accommodatie op een camping. Een stukje comfort gecombineerd met het buitenleven. Tijdens een stedentrip kiezen we voor een hotel of appartement. En tijdens de koudere maanden heeft een vakantiehuisje onze voorkeur. 

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Kies niet alleen een vakantiebestemming of accommodatie omdat deze zo kindvriendelijk is, maar hou ook rekening met je eigen wensen. Kinderen gaan er heel makkelijk in mee en genieten dan net zoveel van een kerk of museum als jij. Ook zonder animatieteam vermaken kinderen zich prima op vakantie, probeer het eens.

Maar vooral: doe wat je leuk vindt!

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Over vakanties en uitjes in Nederland en Europa. Ik tik KidsErOpUit aardig vol met informatie over bestemmingen en accommodaties in Europa, maar ook veel tips met uitjes in eigen land komen uit mijn toetsenbord gerold.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Zes weken met de kinderen door de Balkan reizen!

Alle blogberichten van Saskia zijn hier te lezen.