Yvonne – expert in vakanties met wat luxe en comfort

Wie zijn jullie?

Yvonne, mijn vriend Manolito, zoon D. (2014) en dochter A. (2019), we wonen samen met mijn vriend in Deventer in het mooie oosten van het land. Reizen is echt mijn passie en doe ik gelukkig veel en graag. Niet alleen privé maar ook voor mijn werk, want naast blogger voor KidsErOpUit werk ik als docent Marketing, Toerisme en Hotelmanagement op een hogeschool.

Veel mensen zeiden toen ik zwanger was van D. dat ik de vele reisjes vaarwel moest zeggen, maar niets is minder waar. Nog steeds gaan we er ontzettend graag op uit, in Nederland, in Europa of naar de andere kant van de wereld.  Natuurlijk is het soms best wel eens even aanpassen, maar echt waar, ook met een kind kan je nog steeds een prima ‘reisleven’ hebben!

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Pfff, dat is een lastige vraag, want het zijn er zoveel! Maar het liefst kies ik voor een vakantiebestemming die heel divers is, met mooie natuur, rustige stranden én leuke, authentieke stadjes. Nu we met een peuter reizen, hecht ik misschien nog wel meer waarde aan een goede accommodatie dan de bestemming zelf. Ik kies altijd voor een accommodatie die kindvriendelijk is, maar die ook bijzonder en authentiek is. En, misschien doordat ik zelf de Hogere Hotelschool heb gedaan, vind ik gastvrijheid en een persoonlijke benadering ook heel belangrijk. Tot slot kiezen we ook altijd voor comfort en betaalbare luxe. Inderdaad, dat is best wel een ‘eisenpakket’ waardoor het niet meevalt om zulke pareltjes elke keer weer te vinden.

Hoe gaan jullie op vakantie?

Ook dat verschilt, maar het is meestal óf met de auto óf met het vliegtuig. Als we reizen met het vliegtuig dan boeken we vrijwel altijd een huurauto op de plaats van bestemming. We vinden het heerlijk om de vrijheid te hebben om te kunnen gaan en staan waar en wanneer we willen.

Qua accommodatie verblijven we graag in een leuk vakantiehuisje of kleinschalig en kindvriendelijk hotel. Ook een ingerichte safari tent met eigen sanitair vinden we ideaal. Het gevoel van kamperen, de gezelligheid van andere gezinnen, maar dan wel met een beetje luxe en comfort. Ik zou nog graag eens op vakantie gaan met een cruise. Dat lijkt me heel handig met een kleintje, omdat je in korte tijd veel kan zien. Ook zijn de meeste cruise maatschappijen erg kindvriendelijk qua faciliteiten aan boord en mogen kleine kinderen vaak gratis mee.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Mijn belangrijkste tip is gewoon gaan! Je kan zoveel scenario’s bedenken wat er allemaal mis kan gaan maar je peuter is zo veranderlijk als het weer. Toen D. nog geen 3 maanden was gingen we al naar het hoge noorden van Finland en inmiddels heeft hij al meer dan 12 landen ‘gezien’ verdeeld over 4 continenten. Echt waar, hoe relaxter jezelf bent, hoe relaxter je kind is.

Mijn tweede tip is om een inpaklijst te maken en te bewaren op je computer of telefoon. Vooral met kleine kinderen moet je vaak veel meenemen en dan is het handig dat je gewoon een ‘standaard’ paklijst hebt.

Mijn laatste tip is om eens te denken aan het huren van fietsen. Een bestemming verkennen met kleine kinderen kan soms lastig zijn. Niet alle wandelpaden zijn buggyproof, het tempo van een zelf lopende peuter is behoorlijk laag en alleen maar een bestemming ontdekken vanuit een auto is ook verre van ideaal.

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Met name over leuke uitstapjes en vakanties in Europa die geschikt zijn voor kleine kinderen. De echte verborgen pareltjes wat betreft restaurants, accommodaties, speeltuinen en andere leuke kindvriendelijke uitjes. Qua reizen heb ik een lichte voorkeur voor zonbestemmingen, dus mogelijk dat ik daar wat vaker over zal schrijven. En ten slotte deel ik natuurlijk ook graag mijn praktische tips over uitjes en reizen met kleine kinderen.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Dat zijn er nog vele, maar we zouden nog heel graag een mooie, lange rondreis willen maken door Zuid-Amerika, bijvoorbeeld Panama gecombineerd met Costa Rica. Of met een camper rondreizen door Australië en Nieuw Zeeland. Die reizen gaan er vast nog wel eens van komen, maar pas als Dinand wat ouder is. Voor nu lijkt me een keer eilandhoppen in Griekenland me ook fantastisch of met een kajuitboot de elfstedentocht van Friesland varen!

Yvonne blogt inmiddels niet meer bij KidsErOpUit.