Camping de Norgerberg ontdekken met kinderen | Onze ervaring

0
339

Camping de Norgerberg met kinderen is gelegen in het schilderachtige dorpje Norg in de provincie Drenthe. De camping biedt een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 10: gemoedelijk, gastvrij en genieten staan centraal op de camping. De Norgerberg is ideaal door de uitgebreide faciliteiten, kindvriendelijke omgeving en de prachtige natuurrijke omgeving die Drenthe te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke kampeervakantie of een ontspannen verblijf in een luxe bungalow, Camping de Norgerberg heeft het allemaal voor gezinnen met kinderen is mijn ervaring. Hieronder vertel ik je meer over mijn bezoek aan de camping!

Bekijk hier direct de prijzen van camping De Norgerberg met kinderen

Boomhut
Heel gaaf! Je kan overnachten in een boomhut op de camping.

Camping de Norgerberg met kinderen ervaring

Bij Camping de Norgerberg staat het gezin centraal en dit is duidelijk te zien in de vele faciliteiten die speciaal zijn ontworpen om zowel kinderen als volwassenen een onvergetelijke vakantie te bieden. Een van de grootste trekpleisters voor kinderen is het zwembad met schuifdak. Bij lekker weer kan het dak opengeschoven worden en bij slecht weer kan je heerlijk binnenzwemmen. Het zwembad is voorzien van een peuterbad, zodat ook de allerkleinsten veilig kunnen genieten van het water.

De zwembad van het verblijf

Verder is er voor de kinderen een speeltuin met diverse speeltoestellen, zoals schommels, glijbanen, klimrekken en een zandbak. Daarnaast zijn er verspreid over het terrein meerdere kleine speelplaatsen, zodat kinderen altijd dicht bij hun kampeerplek kunnen spelen. De animatieteams organiseren tijdens de schoolvakanties allerlei activiteiten, van knutselmiddagen en speurtochten tot sportwedstrijden en avondshows.

Camping de Norgerberg met kinderen ervaring
De speeltuin!

Voor de sportieve gezinsleden zijn er mogelijkheden om actief bezig te zijn. De camping beschikt over een sportvelden, zoals voetbalveld, padelbaan en andere sportactiviteiten georganiseerd kunnen worden. Daarnaast is er een belevenispad en kunnen gezinnen fietsen huren om de prachtige omgeving te verkennen.

Camping de Norgerberg met kinderen ervaring
Padelbaan & basketballen

De camping is verder voorzien van moderne sanitaire voorzieningen, waaronder kindersanitair en er zijn wellnessmogelijkheden in het sanitair gebouw. Daarnaast is er een wasserette aanwezig, zodat gezinnen tijdens hun verblijf gemakkelijk hun kleding kunnen wassen.

Deze speeltuin vind je in het bos op het park
Deze speeltuin vind je in het bos op het park
Kindersanitair op de Norgerberg
Kindersanitair op de Norgerberg

Voor de dagelijkse boodschappen kunnen gasten terecht bij de campingwinkel, waar een ruim assortiment aan producten verkrijgbaar is. Ook is er een restaurant en snackbar op het terrein. Hier kan je genieten van een maaltijd zonder zelf te hoeven koken. Het restaurant biedt een kindvriendelijk menu, zodat ook de jongste gasten kunnen genieten van een heerlijke maaltijd.

Camping de Norgerberg met kinderen ervaring
Speeltoestellen voor de tenten

Camping en accommodatie mogelijkheden

Camping de Norgerberg met kinderen ervaring

Bij Camping de Norgerberg vind je verschillende accommodatiemogelijkheden. Voor de traditionele kampeerliefhebbers zijn er ruime kampeerplaatsen. De kampeerplaatsen zijn voorzien van alle nodige voorzieningen zoals stroom- en watervoorzieningen. En er is zelfs wifi voor 1 gebruiker aanwezig. Voor degenen die liever iets meer luxe willen, zijn er ook comfortplaatsen met privé sanitair en er zijn zelfs 3 kampeerplaatsen met privé hottub.

Camping de Norgerberg met kinderen ervaring

Voor gezinnen die de voorkeur geven aan iets meer comfort en gemak vind je op de camping ook diverse verhuuraccommodaties. Zo zijn er luxe safaritenten, compleet ingerichte stacaravans en comfortabele (wellness) bungalows. Deze accommodaties zijn van alle gemakken voorzien, zodat gezinnen zonder zorgen kunnen genieten van hun vakantie. Voor een unieke ervaring kunnen gezinnen ook kiezen voor een verblijf in een boomhut, wat een avontuurlijke en onvergetelijke herinnering zal zijn voor de kinderen.

Bekijk hier alle verschillende verblijfsopties van de camping

hottub bij kampeerplaats
Kampeerplaats met hottub

Uitstapjes in de omgeving

De natuurrijke omgeving van Norg en de provincie Drenthe is ideaal voor gezinnen die graag tijd buiten doorbrengen. De camping ligt midden in het bos, wat talloze mogelijkheden biedt voor wandelingen, fietstochten en avontuurlijke speurtochten. De bossen rondom de camping zijn rustig en veilig, waardoor kinderen vrij kunnen spelen en de natuur kunnen ontdekken.

Camping de Norgerberg met kinderen ervaring
Paardjes vlakbij de camping

Op korte afstand van de camping ligt de natuurplaats Noordsche Veld. Dit is een prachtig natuurgebied waar gezinnen kunnen genieten van de rust en de schoonheid van de natuur. Hier kunnen kinderen op zoek gaan naar verschillende planten en dieren, en kunnen ze leren over de natuur in hun omgeving. Voor de avontuurlijk ingestelde gezinnen zijn er ook diverse mountainbikeroutes en kan er paardgereden worden in de omgeving. Je hebt bovendien de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een boer op korte afstand van de camping. De receptie kan je hier meer over vertellen!

Bij de boer
Pasgeboren varkentjes bij de boer

Verder kan je in de omgeving leuke uitstapjes maken. Op korte afstand van de camping ligt het Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden. Kinderen en ouders kunnen genieten van een nostalgische reis door de wereld van speelgoed. Ook het Gevangenismuseum in Veenhuizen is een aanrader voor gezinnen. Hier leren bezoekers op een interactieve manier over de geschiedenis van het strafrecht en het leven in een gevangenis.

Voor een dag vol actie en avontuur kunnen gezinnen terecht bij attractiepark Duinenzathe. Een pretpark met diverse attracties voor jong en oud. Het park biedt een all-in concept, waarbij entree, eten en drinken bij de prijs zijn inbegrepen. Dit maakt het een betaalbaar dagje uit voor het hele gezin.

Camping de Norgerberg met kinderen ervaring

Daarnaast zijn er diverse dierentuinen en natuurparken in de omgeving, zoals Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Deze parken bieden een leerzame en leuke ervaring voor kinderen, waar ze verschillende dieren van dichtbij kunnen zien.

Al met al heeft camping de Norgerberg alles wat een gezin nodig heeft voor een geslaagde vakantie met kinderen. Dat wordt zeker genieten!

Bekijk hier direct de prijzen van camping De Norgerberg met kinderen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.