Tour de France kijken met kinderen is leuk met onze 5 tips!

Als je een fanatieke Tour de France vader in huis hebt, moet je wel een keer de Tour de France in het echt meemaken. Maartje bezoekt met haar mannen een etappe van deze wielerronde in Frankrijk. Hoe pak je dat nu aan, de Tour de France kijken met kinderen? Maak het leuk met deze tips.

Tip #1: De Tour de France kijken met kinderen is ‘heel cool’

We staan op een camping in Frankrijk in de Drôme. Al in Nederland ontdekt Stephan dat de Tour de France in de buurt passeert. Uiteraard staat een bezoek aan deze etappe op onze vakantieplanning. Wij maken de jongens alvast warm voor een bezoek. “De beste wielrenners van de wereld”, “Er doen ook Nederlanders mee” en “Voor die tijd komt er een gave reclamekaravaan voorbij met allemaal leuke auto’s”. Jilles en Mats raken enthousiast. Bijkomend voordeel is dat ze al twee keer eerder naar een etappe van de Tour de France en de Giro d’Italia zijn geweest. Dat vinden ze ook ‘heel cool’.

We nemen heel wat mee naar de etappe van de Tour de France.
We nemen heel wat mee naar de etappe van de Tour de France.
Op naar een plekje naast de route van de Tour de France.
Op naar een plekje naast de route van de Tour de France.

Tip #2: Goede locatie om de Tour de France te kijken is ‘the key’

Check vooraf waar de Tour de France precies langskomt. Wij gaan boodschappen doen in het plaatsje waar de Tour doorheen komt. Daar zien we dat we prima kunnen parkeren bij een Lidl in de buurt. Vanaf daar is het slechts 5 minuten lopen naar de plek waar we willen gaan staan. Dat is een verhoogde middenberm met veel bomen. Belangrijk, want je wilt graag goed zicht hebben (verhoging) en schaduw (bomen). Tijdens het Tour de France kijken met kinderen zien we dat we niet de enige zijn die deze mooie plek uitgekozen hebben. Kom dus op tijd als je zeker wilt zijn van een fijne plek.

We vinden een heerlijk plekje in de schaduw en met uitzicht om te kijken naar de Tour.
We vinden een heerlijk plekje in de schaduw en met uitzicht om te kijken naar de Tour.
Komt er al wat aan, mannen?
Komt er al wat aan, mannen?

Tip #3: Neem veel eten en drinken mee

Wij hebben eerder de Tour de France met onze kinderen bezocht. Wij kwamen er toen achter dat we maar bar weinig meegenomen hadden. Dat resulteerde in wachten in lange rijen voor het dichtstbijzijnde benzinestation. Samen met de rest van de mensen die niet goed voorbereid was. Dat willen we nu voorkomen.

We slaan daarom vooraf veel in: waterflesjes, komkommer, chips, broodjes, blikjes, enzovoorts. Maar vergeet ook je picknickkleed, zonnebrandcreme en parasol niet. Als we aankomen, planten we de parasol in de grond. Toch waait ‘ie na een poosje omver. We klappen ‘m weer in. Nu hebben we dus geluk met zo’n schaduwrijke plek onder de bomen, in de volle zon is het veel te heet.

We maken er een gezellig middag van. Lekker veel meenemen, maakt het leuker!
We maken er een gezellige middag van. Lekker veel meenemen, maakt het leuker!

Tip #4: Maak het wachten op het peloton van de Tour de France leuk

Eerlijk is eerlijk. De Tour de France kijken met kinderen is vooral: wachten, wachten, wachten. Naast alle praktische dingen die we meenemen, pakken we ook spelletjes en kleurpotloden in. We picknicken, doen spelletjes en relaxen wat op het picknickkleed. Ook houden we via onze telefoon bij waar de wielrenners zich ongeveer bevinden en hoe lang we nog moeten wachten. De jongens zijn erg relaxed en vinden het allemaal prachtig.