Tour de France kijken met kinderen is leuk met onze 5 tips!

Als je een fanatieke Tour de France vader in huis hebt, moet je wel een keer de Tour de France in het echt meemaken. Maartje bezoekt met haar mannen een etappe van deze wielerronde in Frankrijk. Hoe pak je dat nu aan, de Tour de France kijken met kinderen? Maak het leuk met deze tips.

Tip #1: De Tour de France kijken met kinderen is ‘heel cool’

We staan op een camping in Frankrijk in de Drôme. Al in Nederland ontdekt Stephan dat de Tour de France in de buurt passeert. Uiteraard staat een bezoek aan deze etappe op onze vakantieplanning. Wij maken de jongens alvast warm voor een bezoek. “De beste wielrenners van de wereld”, “Er doen ook Nederlanders mee” en “Voor die tijd komt er een gave reclamekaravaan voorbij met allemaal leuke auto’s”. Zoons J. en M. raken enthousiast. Bijkomend voordeel is dat ze al twee keer eerder naar een etappe van de Tour de France en de Giro d’Italia zijn geweest. Dat vinden ze ook ‘heel cool’.

We nemen heel wat mee naar de etappe van de Tour de France.
We nemen heel wat mee naar de etappe van de Tour de France.
Op naar een plekje naast de route van de Tour de France.
Op naar een plekje naast de route van de Tour de France.

Tip #2: Goede locatie om de Tour de France te kijken is ’the key’

Check vooraf waar de Tour de France precies langskomt. Wij gaan boodschappen doen in het plaatsje waar de Tour doorheen komt. Daar zien we dat we prima kunnen parkeren bij een Lidl in de buurt. Vanaf daar is het slechts 5 minuten lopen naar de plek waar we willen gaan staan. Dat is een verhoogde middenberm met veel bomen. Belangrijk, want je wilt graag goed zicht hebben (verhoging) en schaduw (bomen). Tijdens het Tour de France kijken met kinderen zien we dat we niet de enige zijn die deze mooie plek uitgekozen hebben. Kom dus op tijd als je zeker wilt zijn van een fijne plek.

Komt er al wat aan, mannen?
Komt er al wat aan, mannen?

Tip #3: Neem veel eten en drinken mee

Wij hebben eerder de Tour de France met onze kinderen bezocht. Wij kwamen er toen achter dat we maar bar weinig meegenomen hadden. Dat resulteerde in wachten in lange rijen voor het dichtstbijzijnde benzinestation. Samen met de rest van de mensen die niet goed voorbereid was. Dat willen we nu voorkomen.

We slaan daarom vooraf veel in: waterflesjes, komkommer, chips, broodjes, blikjes, enzovoorts. Maar vergeet ook je picknickkleed, zonnebrandcreme en parasol niet. Als we aankomen, planten we de parasol in de grond. Toch waait ‘ie na een poosje omver. We klappen ‘m weer in. Nu hebben we dus geluk met zo’n schaduwrijke plek onder de bomen, in de volle zon is het veel te heet.

We maken er een gezellig middag van. Lekker veel meenemen, maakt het leuker!
We maken er een gezellige middag van. Lekker veel meenemen, maakt het leuker!

Tip #4: Maak het wachten op het peloton van de Tour de France leuk

Eerlijk is eerlijk. De Tour de France kijken met kinderen is vooral: wachten, wachten, wachten. Naast alle praktische dingen die we meenemen, pakken we ook spelletjes en kleurpotloden in. We picknicken, doen spelletjes en relaxen wat op het picknickkleed. Ook houden we via onze telefoon bij waar de wielrenners zich ongeveer bevinden en hoe lang we nog moeten wachten. De jongens zijn erg relaxed en vinden het allemaal prachtig.

Tip #5: Mis de reclamekaravaan van de Tour de France niet!

We zijn op tijd. Dan weten we zeker dat we de reclamekaravaan niet missen. Dat is namelijk erg leuk voor de kinderen. Met veel muziek, gave auto’s en gadgets die worden uitgedeeld onder het publiek. Ik voel me wat gênant, met al die graaiende mensen. Maar Stephan is er erg goed in. We vangen een klapper, een strandbal en nog wat andere spulletjes. J. en M. vinden vooral de auto’s fantastisch. Zo komt er een langs die water over de mensen heen sproeit. Niet verkeerd, zo met die hitte. Ook stopt er een verkoop-vrachtwagen die t-shirts, petjes en andere Tour-gadgets verkoopt. Die moeten we natuurlijk hebben. De jongens blij met hun gele trui, die overigens de rest van de vakantie als pyjama dient.

Dit mag je niet missen: de reclamekaravaan van de Tour de France.
Dit mag je niet missen: de reclamekaravaan van de Tour de France.

En dan is het zo ver. Het peloton komt langs geracet. Dat gaat hard! In een paar seconden zijn ze voorbij. Een paar uur van wachten, picknicken, spelletjes doen, relaxen, en ze zijn zo weer weg. Dat blijft toch wel bijzonder. En juist daarom is het leuk om er een echt dagje uit van te maken, de spanning op te bouwen en te genieten van alles wat voor het peloton uit langsrijdt.

Daar zijn ze dan! In een paar seconden flitst het peloton voorbij.
Daar zijn ze dan! In een paar seconden flitst het peloton voorbij.

Tour de France kijken met kinderen en veiligheid

En nog een kleine tip in het kader van veiligheid. Over de hele route van de Tour de France etappe rijden auto’s alvast vooruit, rijdt de reclameakaravaan, jurywagens, politieagenten. Zij rijden hard en je weet nooit wanneer er een langs sjeest. Let dus altijd goed op je kinderen en laat ze nooit zomaar de straat oplopen of oversteken. Wij lopen al weg, de straat over als het peloton is gepasseerd. Maar dan komt er na een paar minuten nog een auto langsgereden met twee achtergebleven renners. Daarna volgt de auto met ‘Einde van de ronde’. Die hadden we al niet gezien, maar we dachten dat we die gemist hadden. Zo blijkt maar weer, altijd blijven opletten.

Tour de France kijken met kinderen
Daar gaan ze! En daarmee is ons Tour de France avontuur ook voorbij. Dat was leuk!

Meer lezen

Ook op stap in Frankrijk? Klik & kijk hier voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.