Art Hotel Rotterdam, sfeervol en goedkoop hotel met familiekamer

0
232

Voor haar vierde stedentrip Rotterdam in twee jaar tijd zocht Saskia een goedkoop hotel met familiekamer. Al twee keer eerder sliep ze naar volle tevredenheid in de Stayokay bij de kubuswoningen en een keer heel bijzonder op het SS Rotterdam. Deze keer moest het een overnachting worden in een van de vele hoge gebouwen, liefst in een goed maar goedkoop hotel en gunstig gelegen. Met dit wensenlijstje kwam ze uit bij Art Hotel Rotterdam.

Art Hotel Rotterdam

De skyline van Rotterdam is uniek in Nederland. Al die hoge torens zijn voor veel niet-Rotterdammers best bijzonder. Ik speur Airbnb af om een appartement in een wolkenkrabber te huren, maar helaas is dat aanbod beperkt en ver boven budget. Dan eens kijken naar een hotel in een wolkenkrabber. Een voordelig hotel met familiekamer is dan snel gevonden. Hoog in mijn zoekresultaten op Booking.com staat Art Hotel Rotterdam. Ik verbaas me over de prijs. Kunnen we hier echt met z’n vieren voor 83,40 euro overnachten? Ja dus. Er stopt zelfs een metro praktisch voor de deur. Ik boek snel de familiekamer en geef als voorkeur aan dat we het liefst zo hoog mogelijk willen slapen en dat we graag uitzicht over de skyline van Rotterdam willen. Wie weet houden ze er rekening mee.

Aan het einde van onze eerste dag in Rotterdam gaan we met de metro naar halte Maashaven. Als we aan het einde van het perron met de lift naar beneden gaan komen we direct voor de ingang van Art Hotel Rotterdam uit. Volgens mij hebben we nog nooit zo snel en makkelijk een hotel gevonden. Het inchecken gaat vrij vlot en ondertussen kijken we onze ogen uit bij de receptie en bij het restaurant. Wat een vrolijke kleuren en wat een toffe inrichting. Om ons heen horen we een mengelmoes van talen. Net alsof we in het buitenland op vakantie zijn. We krijgen een kamer op de zevende verdieping. Zouden we hier een gaaf uitzicht hebben?

Wat een fleurige inrichting.
Wat een fleurige inrichting.
Op weg naar onze kamer.
Op weg naar onze kamer.

Familiekamer in het Art Hotel

Met de lift gaan we naar boven. Bij elke hotelkamerdeur is op een creatieve manier een kamernummer gemaakt. Het is direct duidelijk hoe dit hotel aan de naam komt. Onze familiekamer is niet eens groot, maar toch is het gelukt om voor de kinderen een afsluitbare slaapkamer te maken. Hier staat een stevig stapelbed. “Mag ik bovenin slapen?” vraagt dochter M. “Ik wil beneden slapen” roept zoon C. tegelijkertijd. Kijk, dat is meteen opgelost. Ons tweepersoons bed is minder breed dan thuis. Voor een of meer nachtjes is dat prima. Er staat een keukenblokje in de hal. Alleen jammer dat theezakjes en koffie ontbreken. Die moeten we de volgende keer van huis meenemen. De badkamer is eenvoudig en valt tegen als je ‘m vergelijkt met de algemene ruimtes in het hotel. Er is duidelijk geprobeerd de badkamer een Art-erig sfeertje te geven door het plafond een vrolijke kleur te schilderen en een kunstwerk op te hangen. Al met al is het een prima basic familiekamer, zeker gezien de prijs. We hebben regelmatig meer betaald voor kamers die hiermee vergelijkbaar zijn.

Kunstige kamernummers.
Kunstige kamernummers.
Wij slapen in kamer 710.
Wij slapen in kamer 710.
Ons bed met links een klein stukje van de kinderkamer en rechts het keukenblokje.
Ons bed met links een klein stukje van de kinderkamer en rechts het keukenblokje.
Groot kunstwerk aan de muur en een klein zitje bij de tv.
Groot kunstwerk aan de muur en een klein zitje bij de tv.
Kinderen dolblij met hun stapelbed en eigen kamertje.
Kinderen dolblij met hun stapelbed en eigen kamertje.

Maar dan dat uitzicht. Daarom wilden we deze keer in een toren slapen. Het is al donker, dus we zijn erg benieuwd naar de lichtjes. En ja hoor, als we schuin naar links kijken zien we het SS Rotterdam liggen en enkele hoge torens. Voor ons wordt het zicht belemmerd door een ander hoog gebouw. Het is niet de skyline zoals we die kennen van foto’s, toch geeft het wel een echt Rotterdam-gevoel. Als we de volgende ochtend naar buiten kijken zien we alleen dikke grijze mist. Zelfs het gebouw aan de overkant is onzichtbaar. Wat een timing!

Hoogstedelijk uitzicht!
Hoogstedelijk uitzicht!

Onze overnachting is exclusief ontbijt. We besluiten wel in Art Hotel Rotterdam te ontbijten. De ruimte ziet er zo gezellig en uitnodigend uit. Voor de volwassenen betalen we 10 euro per persoon en M. en C. mogen voor de helft van de prijs. Zo’n hotelontbijt blijft een feestje. Lekkere broodjes, vers gekookt eitje, English breakfast, yoghurt en heel veel soorten broodbeleg. M. en C. zijn inmiddels zo zelfstandig dat ze bijna alles zelf kunnen pakken en zonder onze begeleiding heen en weer lopen.

Goedemorgen!
Goedemorgen!
Volop keuze bij het ontbijtbuffet.
Volop keuze bij het ontbijtbuffet.
Broodjes uitkiezen.
Broodjes uitkiezen.

Met goed gevulde magen checken we uit. Wat ons betreft is Art Hotel Rotterdam voor herhaling vatbaar. Goede indeling op de familiekamer, leuke aankleding van de algemene ruimtes, erg goed bereikbaar met openbaar vervoer en voor de prijs hoef je het ook niet te laten.

Handig om te weten over Art Hotel Rotterdam

Art Hotel Rotterdam ligt naast metrostation Maashaven. Wij sliepen er tijdens de kerstvakantie van 2016/2017 en betaalden toen 83,40 euro voor een overnachting in een familiekamer en 30 euro voor het ontbijt. De prijzen van Art Hotel variëren op Booking.com. Het kan zeker de moeite zijn om wat met de datum te spelen als je flexibel bent. Art Hotel Rotterdam kan je makkelijk boeken via Booking.com. Bijkomend voordeel is dat je vaak tot kort van tevoren kosteloos kan annuleren mocht er iets tussen komen.

Kende jij dit hotel in Rotterdam al?

Meer lezen

Rotterdam heeft veel voor gezinnen te bieden. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.