Deuter Futura 24 SL rugzak, de ideale rugzak voor tienermeiden

0
221
wandelen vechtdal
Tijdens een tweedaagse wandeltocht in het vechtdal testen we de Deuter Futura 24 SL rugzak uit.

Lange dagwandelingen of meerdaagse tochten in de bergen. Blogger Fieke trekt er met haar gezin vaak op uit in de natuur. Haar kinderen worden ouder en hebben allemaal hun eigen rugzak. Haar oudste dochter van 12 jaar is toe aan een nieuwe grotere rugzak. De keuze viel op de Deuter Futura 24 SL rugzak. In dit blog vertelt ze waarom.

De Deuter Futura 24 SL rugzak is inmiddels niet meer verkrijgbaar. Bekijk hier alle alternatieven in de Futura lijn van Deuter. 

Een nieuwe rugzak voor mijn tiener

Sinds een paar jaar maken meerdaagse wandeltochten onderdeel uit van onze zomervakantie. De kinderen lopen vanaf het eerste moment met een eigen rugzak. Afhankelijk van de leeftijd zit er wat meer of minder in de rugzak.

Nu de oudste twee dames van 10 en 12 jaar steeds groter worden, passen de kinderrugzakken van 18 liter niet meer goed op hun rug. De rugzak is te kort en niet goed af te stellen op hun lengte. Daarnaast kunnen ze zelf meer dragen dan er in de rugzak past, dus een wat grotere inhoud van de rugzak is gewenst. 

Waar we voor onze jongste dochter van 10 jaar en 1.58 m kozen voor de Deuter FOX 30 vinden we het zonde om voor onze dochter van 12 en 1.68 te kiezen voor een kindermodel rugzak. We gaan dus op op de website van Deuter op zoek naar een passende damesrugzak voor mijn tiener.

Deuter SL rugzakken speciaal voor vrouwen

Samen met mijn dochter bekijk ik de rugzakken op de website van Deuter. We zien dat Deuter speciale rugzakken voor vrouwen heeft. Deze rugzakken herken je aan SL in de naam. SL staat voor Slim Line. Deze rugzakken zijn aangepast op de bouw van vrouwen.

De Deuter SL rugzakken hebben een wat korter rugpand. De schouderbanden staan wat dichter bij elkaar en de heupbanden zijn aan de achterzijde conische gevormd zodat dit prettig draagt op de heupen. Die smaller pasvorm lijkt mij ideaal voor mijn dochter die een smalle bouw heeft.

Onze keus: de Deuter Futura 24 SL rugzak

Het assortiment SL rugzakken is groot en varieert van kleine dagrugzakken tot grote rugzakken van meer dan 60 liter. Tot voor kort had onze dochter een rugzak van 18 liter. Een paar liter extra zou prettig zijn zodat er net wat meer mee kan. 

Ons oog valt op de Deuter Futura 24 SL rugzak. Een rugzak van 24 liter die veel draagcomfort biedt voor wandeltochten. Goede heup en schouderbanden en het vrijstaande rugpand, Aircomfort System, waardoor je rug minder nat wordt van het zweet.

Ook biedt de rugzak veel opbergmogelijkheden en kan tevens geheel open geritst worden. “Oh dat lijkt mij fijn” roept mijn dochter “dan hoef ik niet alles eerst uit mijn rugzak te halen om het onderste eruit te halen”. De keuze is gemaakt het wordt de Deuter Futura 24 SL rugzak.

De Deuter Futura 24 SL rugzak gaat mee op tweedaagse wandeltocht door het Vechtdal

Zodra de rugzak binnen is plannen we een tweedaagse wandeltocht. We kiezen voor de NS-wandelroute van twee dagen door het Vechtdal. We lopen van Marienberg naar Ommen en de volgende dag van Ommen naar Dalfsen. Twee dagen waarin we 19 en 16 km lopen. Twee serieuze wandelingen waar we de rugzak goed kunnen uitproberen voordat hij mee de bergen in gaat.

deuter futura 24 sl wandelen
Tijdens een tweedaagse wandeltocht in het Vechtdal testen we de Deuter Futura 24 SL rugzak uit.

Wat kun je meenemen in de Deuter Futura 24 SL rugzak?

De inhoud van de rugzak blijkt tijdens de tweedaagse wandeltocht ruim voldoende. In het grote vak is er ruimte voor (regen)kleding, toiletspullen, slippers, een handdoek en eten en drinken. De rugzak is ook voorzien van verschillende kleine vakken. Boven op de klep en twee kleine vakken op de heupgordel. Ideaal voor zaken zoals telefoon, zakmes, portemonnee en een rolletje snoep.

Daarnaast zijn er twee grote zijvakken die zeer geschikt zijn voor flessen drinken. Ze zijn goed diep dus de flessen vallen er niet uit. Ook zit er op de achterzijde van de rugzak een groot vak waar je tijdens het wandelen makkelijk je vest even in stopt, maar ook een ideaal vak voor je wandelkaart omdat je hem direct bij de hand hebt.

Dat de Deuter Futura 24 SL geschikt is voor wandelen blijkt ook uit het feit dat er speciale banden zijn waar je je wandelstokken aan vast kan maken.

Deuter Futura 24 SL wat kan er in
De 24 liter inhoud zorgt ervoor dat er behoorlijk wat spullen meegenomen kunnen worden. Voldoende voor drie dagen wandelen.
deuter futura 24 sl trekkingrugzak
De wandelstukken kunnen we ook makkelijk aan de rugzak bevestigen. Ideaal want in de bergen gaan de wandelstokken altijd mee.

Rugzak is geschikt voor een waterzak

Water drinken is tijdens een lange wandeltocht belangrijk, zeker als het warm weer is. Onze kinderen drinken soms te weinig. Daarom zijn we overgestapt op waterzakken. De Deuter Futura 24 SL biedt de ruimte om een 3 liter waterzak te plaatsen in een speciale binnenzak die waterdichter is.

De 2 liter waterzak van mijn dochter past ook prima. De waterslang wordt mooi naar buiten geleid en zit vast geklikt aan haar schouderband en is dus makkelijk bereikbaar tijdens het wandelen. 

Rugzak is goed en eenvoudig af te stellen

Een rugzak kan nog zoveel fijne vakken en handigheidjes hebben, uiteindelijk draait het om draagcomfort. En voor goed draagcomfort is het belangrijk dat de rugzak goed af te stellen is op je eigen lichaamsbouw.

Bij het afstellen van de rugzak begin je bij je heupband, daarna de schouderbanden en dan de korte schouderriempjes aan de bovenzijde van je schouderbanden. Als laatste sluit je het borstbandje op de gewenste hoogte. Dochter R. kan dit zonder problemen zelf goed doen bij deze rugzak. De banden sluiten mooi om haar lichaam. Hieruit blijkt dat de damesrugzak een goede match is voor onze tiener.

Hoe bevalt de Deuter Futura 24 SL onze dochter?

Na twee dagen wandelen ben ik erg benieuwd hoe de rugzak onze dochter bevallen is. “Heel fijn” is het eerste wat ze zegt als ik haar de vraag stel. “De banden zijn lekker dik, het lijken wel kussentjes”, volgt snel daarop. “Het is ook heel fijn dat de rugzak niet tegen mijn rug geplakt zit, nu kan er lekker lucht tussendoor met dit warme weer”. 

Het punt waar ze al bij de keuze enthousiast over was, het volledig open kunnen ritsen van de voorzijde, blijkt inderdaad heel handig te zijn. Ze kan makkelijk bij al haar spullen, ziet in één oogopslag waar wat zit en hoeft niet alles open te trekken. 

Gelukkig hebben we het niet nodig gehad tijdens onze twee dagen wandelen maar het is ook praktisch dat de rugzak een vaste regenhoes in de onderzijde heeft. De Deuter Futura 24 SL is gewoon een heel complete rugzak die prima geschikt is voor onze tienerdochter. En doordat het een damesmodel is, kan ze hier waarschijnlijk een hele tijd mee vooruit.

kinderrugzak deuter
De rugzak zit goed en comfortabel. Gedurende de 35 km’s die we wandelen geen last van snijdende banden of een zweterige rug.
Deuter Futura 24 SL comfort
De Deuter Futura 24 SL is voorzien van goede dikke heup- en schouderbanden dat voor heel veel draagcomfort zorgt.
Deuter Futura 24 SL openritsen
Een heel groot pluspunt aan deze rugzak is het feit dat je het grote vak volledig kan open ritsen en zo heel makkelijk bij al je spullen kunt.

Praktisch

Nog één keer alles over de Deuter Futura SL 24 rugzak op een rij.

  • De rugzak van het merk Deuter is verkrijgbaar in drie kleuren: groen, rood en zwart.
  • Inhoud: 24 liter, gewicht: 1390 gram.
  • Twee zijvakjes voor drinkflessen, 1 groot hoofdvak inclusief vak voor waterzak
  • Hoofdvak is volledig open te ritsen aan de voorzijde van de rugzak.
  • Kleinere opbergvakken aan in klep en twee op heupband.
  • Een buitenvak (geschikt voor jas of vest)
  • Ophangsysteem wandelstokken, opening waterslang, regenhoes
  • Vrijstaand rugpand (betere vochtafvoer, minder kans op natte rug) en inwendig frame
  • Verstelbare heupband, schouderbanden en borstband, en verschillende compressiebanden. Het is niet mogelijk de ruglengte aan te passen
  • De Deuter Futura 24 kost 129,95 euro (prijspeil 2020) en is o.a. te koop in de webshop van Deuter.

De Futura is verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van 24 liter tot wel 60 liter. Bovengenoemde review geldt alleen voor de Futura 24 SL en zegt niets over de pasvorm en het draagcomfort van de grotere Futura-rugzakken bij kinderen.

Meer lezen

Op zoek naar meer tips om er met kinderen op uit te gaan? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Deuter. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.