Goedkope packing cubes? Wij hebben ze getest

0
260
De packing cubes in een grotere koffer. Ook tijdens onze Interrail reis.
De packing cubes in een grotere koffer. Ook tijdens onze Interrail reis.

Op zoek naar goedkope packing cubes? Saskia wel. Want om voor een gezin van vier personen de packing cubes van Eagle Creek te kopen, dat loopt best aardig op. Hoog tijd dus om de goedkope packing cubes van AliExpress te testen.

Wat zijn packing cubes?

Denk je nu: waar gaat dit over? Dan zal ik je eerst uitleggen wat packing cubes zijn. Misschien weet je nog wel dat je vroeger je backpack enigszins geordend hield door kleding in plastic zakken te doen. Dat ging er niet echt fris van ruiken. Een nog groter nadeel is dat je niet door de plastic zaken heen kunt kijken en je dus blijft zoeken. Als oplossing daarvoor zijn packing cubes bedacht.

Het zijn een soort zakken met een rits. Op de voorkant staat een logo van het type kleding dat erin zit, al hoef je je daar natuurlijk niet aan te houden. Het handigste is namelijk dat er aan de voorkant gaas is gemaakt waardoor je altijd in de packing cube kunt kijken. Daarnaast zorgt het gaas ervoor dat de inhoud van je packing cube geen stinkende zak wordt. Ik raad je sowieso af om packing cubes te koop die niet voorzien zijn van gaas.

Packing cubes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en verschillende kleuren. Ze worden ook wel koffer organizers genoemd.

Zo zien onze goedkope packing cubes eruit zonder dat er iets in zit.
Zo zien onze goedkope packing cubes eruit zonder dat er iets in zit.

Packing cubes kopen

Er zijn verschillende merken die packing cubes in hun assortiment hebben:

  • Drie-delige set van Eagle Creek, circa 40 euro
  • Drie-delige set die op maat is gemaakt voor de koffertjes van SuitSuit, circa 45 euro
  • Drie-delige set van Travel More, circa 25 euro

Al deze packing cubes zijn te koop bij Bol.com. Het grote voordeel is dat als je ’s avonds bestelt, het de volgende dag in huis is. De koffer organizers van Eagle Creek staan bekend als de beste die te koop zijn.

Inmiddels verkoopt AliExpress een veel goedkopere variant. Deze hebben wij getest. De levertijd bij AliExpress is een stuk langer en kan oplopen tot meerdere weken.

Test van goedkope packing cubes

Tijdens onze Interrail-reis hebben we de goedkope packing cubes voor het eerst gebruikt. Wij reizen niet met backpack, maar ze zijn ook erg handig om je koffer georganiseerd te houden. Daarna hebben we ze vijf weken in de zomer gebruikt in onze weekendtassen. Natuurlijk zijn de packing cubes ook te gebruiken in een backpack.

De totale testperiode is zeven reisweken.

De packing cubes in een handbagage koffertje tijdens onze Interrail vakantie.
De packing cubes in een handbagage koffertje tijdens onze Interrail vakantie.

Goedkope packing cubes via AliExpress

Goed, ik vind de Eagle Creek packing cubes dus best duur. Gelukkig zijn er goedkope packing cubes via AliExpress te koop. Voor zo’n 16 euro koop ik in het voorjaar van 2018 een set met vier verschillende maten packing cubes. Een vergelijkbare set van Eagle Creek kost op dat moment circa 60 euro.

Ik heb voor ieder gezinslid een andere kleur gekozen, wel zo handig als op een hotelkamer de koffers deels uitgepakt zijn. Zo zien we in een keer welke packing cube van wie is. Tenminste, dat is vooraf het idee.

Ik weet dat er mensen zijn die de kwaliteit van AliExpress minder goed vinden. Mijn ervaring met andere producten via AliExpress is tot nu toe altijd goed geweest. Al is de levensduur maar de helft ten opzichte van de duurdere packing cubes, dan nog zijn de packing cubes van AliExpress de helft goedkoper. Het proberen waard!

Let er wel op dat je bij AliExpress niet bij één verkoper voor meer dan 22 euro bestelt, je loopt dan het risico dat je er bij de douane belasting over moet betalen. Ik heb onze packing cubes bij verschillende verkopers gekocht. Omdat de verzendkosten gratis zijn, maakt dat qua prijs niets uit.

De packing cubes in een grotere koffer. Ook tijdens onze Interrail reis.
De packing cubes in een grotere koffer. Ook tijdens onze Interrail reis.

Review van de goedkope packing cubes

De goedkope packing cubes van AliExpress zijn binnen twee weken al bij ons thuis. Er zit nauwelijks verschil in de bezorgtijd van de verschillende verkopers.

Afmetingen packing cubes

Op het plaatje had ik het al gezien, de vier packing cubes hebben verschillende afmetingen:

  • De grootste is 42 cm x 31 cm x 10 cm
  • De een na grootste is 37,5 cm x 26 cm x 8 cm
  • De volgende packing cube meet 31 cm x 23 cm x 6 cm
  • De kleinste koffer oganizer is 27 cm x 16 cm x 8,5 cm

De packing cubes zijn van nylon. Een licht en dun materiaal.

Alle packing cubes hebben een hengsel, hierdoor zijn ze makkelijk te pakken.
Alle packing cubes hebben een hengsel, hierdoor zijn ze makkelijk te pakken.

Gebruik van packing cubes in de praktijk

Inpakken gaat makkelijk. Ik doe de kleding voor slecht weer bij elkaar in één packing cube, dus mijn twee lange broeken, een vest en trui. Deze blijft in de zomervakantie opgeopend onderin de tas zitten.

Tijdens de Interrailvakantie merken we dat de grootste packing cubes voor kinderkleding wel erg ruim zijn. Ik hussel tijdens de zomervakantie alle packing cubes door elkaar, hierdoor hebben we allemaal packing cubes in verschillende kleuren in onze tas. De grootste koffer organizers voor de volwassenen, de kleinste voor de kinderen en voor onze sokken en ondergoed.

Deze manier van inpakken blijkt heel praktisch. Zo zien we in onze eigen tas nog sneller welke packing cube we nodig hebben. Iedereen houdt z’n packing cubes bij de eigen tas, dus de spullen raken niet door elkaar.

Prima prijs-kwaliteitverhouding

In de zeven weken dat we de goedkope packing cubes hebben gebruikt, is er geen een kapot gegaan. De ritsen gaan zonder problemen open en dicht. De naden blijven heel, ook als de packing cubes vrij vol zitten.

Onze conclusie is duidelijk: de goedkope packing cubes van AliExpress zijn prima!

De ritsen veroorzaken geen problemen.
De ritsen veroorzaken geen problemen.

Meer lezen

Op zoek naar meer reviews van reisproducten? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.