Pretpark Futuroscope: unieke ervaringen in een Frans themapark

Een hele dag in een pretpark doorbrengen en geen achtbaan tegen komen, dat kan in Frankrijk. In pretpark Futuroscope, een futuristisch themapark gelegen in de regio Poitou-Charente had blogger Jolinda met haar gezin een geweldige dag. Voor Kidseropuit maakt zij een persoonlijke top 10 van de mooiste attracties. Lees je mee?

Pretpark Futuroscope, een unieke ervaring in een Frans themapark

Futuroscope, ik had er nog nooit van gehoord. Toen wij onze vakantie naar het gezellige vakantiepark Defiplanet, met bijzondere accommodaties boekten (waarover ik in een apart blog meer zal vertellen) stuitte ik al snel op reclame voor dit Franse pretpark. Op 30 minuten rijden van Futuroscope! Dat zal dan wel een bijzonder pretpark zijn. Na een vluchtige blik op de website van pretpark Futuroscope, besluiten we om een dagje in een Frans attractiepark in onze vakantieplanning op te nemen. We zijn nieuwsgierig naar het themapark dat is opgebouwd rond multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken.

Drukbezocht park

Met 1,5 miljoen bezoekers per jaar is pretpark Futuroscope een drukbezocht park en dat merken we als we ’s ochtends om 10 uur op de grote parkeerplaats arriveren. Wat een drukte! Toch zijn we binnen een paar minuten in het park, waar ik bij de informatiestand een digitale vertaalset leen. Dit is een gratis service, je kunt je eigen koptelefoon erop aansluiten, of een setje voor 1 euro kopen. De vriendelijke medewerkster vraagt of ik mijn paspoort of een ander identiteitsbewijs achter wil laten als borg. Nou, eigenlijk niet. Geen probleem, 20 euro is ook goed, maar blijkbaar niet gebruikelijk.

De kinderen worden opgemeten en mijn jongste dochter en zoon krijgen een groen polsbandje. Zo kun je snel zien in welke attractie ze mogen. Mijn oudste dochter kijkt beteuterd, waarom krijgt zij geen bandje? We stellen haar gerust. Ze mag, net als wij, overal in.

Handig, overal staat aangegeven hoe lang je erover doet om naar de volgende attractie te lopen.
Handig, overal staat aangegeven hoe lang je erover doet om naar de volgende attractie te lopen.

Op de plattegrond vinken we aan welke attracties we echt graag willen zien. Op de website hebben we ons al wat georiënteerd. Het kan in de zomer flink druk zijn in het park, wachtrijen van 45 minuten zijn dan heel normaal. Een goede voorbereiding, welke attracties willen we echt graag zien en welke kunnen we wel over slaan, is dan geen overbodige luxe. Wij krijgen het voor elkaar om tien attracties te bezoeken, en kunnen een top 10 samenstellen!

1. La Machine a Voyager dans le Temps

Dit is de laatste attractie die wij bezoeken, en ook de leukste. Per toeval hebben wij deze voor het laatst bewaard. Mijn kinderen kennen de hoofdrolspelers van tv, op Nickelodeon is regelmatig Rabits Invasion te zien. Ik heb eigenlijk nooit meegekeken en heb dus geen idee wat me te wachten staat. Een stel gekke konijnen die deze attractie hebben overgenomen! Dankzij de 3D bril op mijn neus mag ik met de konijnen mee op wereldreis. Mijn jongste dochter naast me zit onafgebroken te lachen en gillen bij de speciale effecten en zelf lig ik ook in een deuk om die rare beesten. Moeilijk uit te leggen, dat moet je zelf beleven.

Favoriet bij mijn kinderen.
Favoriet bij mijn kinderen.

2. Dynamic

Deze attractie heb ik zelf overgeslagen. Al het 3D en 4D geweld wordt me even te veel. Samen met de jongste, rust ik even uit op een bankje. Na een minuut of 10 komt de rest van ons gezin enthousiast weer naar buiten. “Dit was echt vet, we gingen keihard mam!” Ze hebben net een een wilde achtervolging op motoren door een futuristische wereld meegemaakt.

3. The Cube

We hebben eigenlijk geen idee wat ons te wachten staat in dit mooie gebouw, waarvan er in Futuroscope wel meer te vinden zijn. Als je van bijzondere architectuur houdt, dan moet je echt eens naar dit park. Ik liep regelmatige met mijn mond open om me heen te kijken. Zo ook bij het zien van dit prachtige gebouw. Eenmaal binnen komen we in een wat saaie wachtruimte. Daar zien we een voorfilmpje van een museumbewaker die in rap Frans vertelt over een mysterieus object. Als we in de zaal plaatsnemen vallen we van de ene verbazing in de andere. Wat een prachtige combinatie van acrobatiek, decor en moderne technieken.

Wat een gebouwen!
Wat een gebouwen!

Heb je wel eens van videomapping gehoord? De techniek waarbij je door middel van projectie een oppervlakte of gebouw kunt veranderen in een bewegend beeld, is hier tot in perfectie uitgevoerd. Mijn jongste dochter wilde eigenlijk niet mee naar binnen, ze had meer zin in de speeltuin. Tijdens de show zucht ze: “Oh maar dit vind ik wel echt heel mooi!”

4. Ice Age, the 4D experience

Hij stond op nummer 1 van ons lijstje en hij komt ook hoog in de top 10. De films zijn populair bij ons thuis, dus dit moeten we beleven. De wachttijd van 40 minuten nemen we dan maar op de koop toe. Dit blijkt lang niet zo vervelend als je zou denken, tijdens het wachten zien we stukjes film, we mogen op de foto en komen al helemaal in de stemming. Als we dan de zaal in mogen waar de 4D film wordt vertoond, hebben we er helemaal zin in. Mijn kinderen doen de nep-dierenvellen om die op elke kruk klaarliggen. Het is niet de bedoeling dat we op die krukken gaan zitten, staand is de beleving beter. Als snel denderen we de wereld van Ice Age binnen. De effecten zijn leuk, mijn kinderen gillen en lachen een paar minuten onafgebroken. Het winkeltje bij de uitgang is een schot in de roos. Natuurlijk kopen wij ook veel te dure souvenirs.

Vermaak tijdens het wachten.
Vermaak tijdens het wachten.

5. I-magic

Mijn man noemt het na afloop een show met de Franse Hans Klok. Nou dan weet je wel dat de magische trucs je om de oren vliegen. We zien een magische show in Vegas stijl. Met de nodige humor, die wij door het rappe frans niet altijd even goed begrijpen, weet de charmante illusionist jong en oud te boeien.

6. Arthur, the 4D Adventure

Wij kennen hem niet, maar onze kinderen wel, de kleine Arthur. Geen idee waarvan, maar het zal vast wel eens op tv voorbij gekomen zijn. Arthur en de Minimoys is een Frans fantasiefilm uitgebracht in 2006. Ook hier is weer tijdens het wachten van alles te zien en te beleven. De 4D film die we zien is knap gemaakt en we wanen onszelf minimensen in een wereld van grote insecten.

Nog zo'n mooi gebouw.
Nog zo’n mooi gebouw.

7. Tiny Giants

Kleine reuzen. In deze prachtige 3D natuurfilm leven we mee met een kleine eekhoorn en een muis in de Amerikaanse woestijn. De film duurt maar liefst 20 minuten, maar is geen moment saai. Mijn jongste dochter vindt dit zelfs een van de mooiste attracties die ze vandaag mag beleven.

8. Dynamic Vienne

Dit is ons eerste 4D-avontuur van ons dagje Futuroscope, en meteen een heftige ervaring. Een man gaat trouwen, maar komt hij op tijd op zijn bruiloft? We denderen in een trein, racen in een formule 1 auto en vliegen zelfs door de lucht. Voor mijn jongste is dit allemaal iets te spannend, zij knijpt mijn hand fijn, gilt erop los en doet haar ogen dicht. “Hier hoef ik niet nog een keer in!”

Leuk aandenken.
Leuk aandenken.

9. The 8th Continent

Gewapend met laserpistolen gaan wij allerlei afval uit de oceaan schieten. Ontzettend leuk om te doen. Je hebt het gevoel dat je echt op een jet ski zit, terwijl je zoveel mogelijk punten bij elkaar schiet. Aan het einde wordt op het grote scherm bekend gemaakt wie er gewonnen heeft, compleet met actiefoto. Ik zie op het schermpje van mijn pistool dat ik daar best bij in de buurt kom. En ja hoor, daar verschijn ik als nummer drie in beeld. Mijn kinderen zijn trots op me en jaloers!

Even afkoelen met een leuk en nat schietspel.
Even afkoelen met een leuk en nat schietspel.
Tussen alle films door ook even buiten spelen.
Tussen alle films door ook even buiten spelen.
De kinderwereld van futuroscope. Waar je lekker kunt spelen en er nog meer leuke attracties zijn, zonder 3D.
De kinderwereld van futuroscope. Waar je lekker kunt spelen en er nog meer leuke attracties zijn, zonder 3D.
Maar ook aan binnen spelen is gedacht.
Maar ook aan binnen spelen is gedacht.
Geweldig snelle glijbanen.
Geweldig snelle glijbanen.

10. Studio 16, The Little Prince

Een lieve film waarbij we samen met de kleine prins en zijn vosje in 3D van planeet naar planeet vliegen op zoek naar zijn roos. Ik vind het na het zien van Arthur en Ice Age een minder mooie en spectaculaire 3D ervaring, mijn kinderen vinden het ‘wel leuk’.

Bonus: een spectaculaire eindshow

Als je dan moe bent van een hele dag 3D, 4D attracties en ook nog het spelen in de kinderwereld en de grote game-hal, ga dan nog niet naar huis! Sowieso is het ’s avonds wat rustiger in het park zodat je de favoriete attractie misschien zonder wachtrij nog een keer kunt beleven. Als toetje is er een grote spectaculaire eindshow bij het meer. De tribunes bieden genoeg plek aan de bezoekers om van dit licht en special effect spektakel te kunnen genieten. Het verhaal is lastig te volgen, want in het Frans, maar wij kijken onze ogen uit. Een waardige afsluiter van een futuristische en prachtige dag!

Hier is 's avonds als de zon onder gaat een prachtige eindshow.
Hier is ’s avonds als de zon onder gaat een prachtige eindshow.
Adembenemend mooi.
Adembenemend mooi.
Prachtige afsluiting.
Prachtige afsluiting.
Wat een mooie locatie voor een lichtshow.
Wat een mooie locatie voor een lichtshow.

Prijs en kwaliteit

Pretpark Futuroscope is niet een goedkoop park, je betaalt online 34 euro per persoon, maar ik vind dat de prijs in verhouding is met de kwaliteit. Je kunt je hier een hele dag vermaken, voor ons is het de eerste keer dat we tot 23.15 uur in een pretpark blijven!

Praktische informatie

Kaartjes koop je het voordeligste online en kosten 34 euro per persoon. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis. Er zijn ook voordelige aanbiedingen inclusief hotel.

Er zijn verschillende restaurants en kiosken in het park. De frisdrank vind ik prijzig, 3 euro voor een flesje, maar er is een happy hour van 15.30 tot 18.30 uur waarbij je het 3e drankje gratis krijgt. Het eten valt me mee. We betalen 6 euro voor een kindermenu en zelf rekenen we 10 euro af voor een groot bord patat met broodje kebab.

Meer informatie over het park en de attracties vind je op de website van pretpark Futuroscope.

Meer lezen

Ook zin gekregen om op vakantie te gaan naar Frankrijk? Klik en lees voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Futuroscope. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.