Srprs.me met kinderen: op vakantie naar bestemming onbekend

Op vakantie naar bestemming onbekend? Met srprs.me kan dat. Maar is srprs.me met kinderen leuk? Blogger Iris probeerde het uit en deelt haar ervaring en tips nu op KidsErOpUit.

Met srprs.me op reis naar bestemming onbekend

Op vakantie, maar niet weten waar je heen gaat. Pas op het vliegveld ontdekken waar je vlucht heen gaat. Deze nieuwe manier van reizen wordt steeds populairder. Geen eindeloze recensies lezen, geen stapels reisfolders, geen reisstress, maar gewoon boeken en zien waar je terecht komt. En dan verkennen en genieten. Maar is deze manier van reizen ook leuk met kinderen? Wij probeerden het uit bij verrassingsreisbureau srprs.me.

Hoe werkt srprs.me?

Via de website van srprs.me kies je de reis uit die bij je past. Een korte citytrip, meerdere steden in een reis, een roadtrip, lekker naar de zon of op groot avontuur? Alles is mogelijk! Ook voor een kleiner budget is er een leuke optie, de broke-trip. Wij gingen voor een weekendje citytrippen. Bij het boeken kun je wel wat voorkeuren opgeven, of opnoemen waar je echt niet naar toe wil. Zo weet je zeker dat je niet ergens komt waar je al vaker bent geweest. Daarna begint de spanning.

Voorpret

Ongeveer een week van tevoren krijg je een geheimzinnige envelop thuis, met daarin een post-it waarop staat hoe laat je op welke luchthaven wordt verwacht. Ook zit er een kaart in met een spannende krascode. Je krijgt een eigen webpagina, waarop thuisblijvers je reis kunnen volgen. Op die website verschijnt vanaf vier dagen voor je reis elke dag een weersvoorspelling voor jouw vakantie. Handig voor het inpakken van de koffers. Voor onze kinderen is dit het startsein voor het begin van de voorpret. Online weerberichten, atlassen en de wereldbol slepen ze erbij. Het grote raden is begonnen! “Misschien gaan we wel naar IJsland! Oh nee, te koud. Naar Spanje dan? Nee, daar is het weer te warm!”

Code krassen

Srprs.me raadt aan om, voor de ultieme spanning, de code pas op het vliegveld te krassen. De kaart brandt al dagenlang in onze zak, maar we houden het vol! Op Schiphol strijken we op een bankje neer en de kinderen krassen alle drie een deel van de code. De code typen ze in op onze speciale website en tadaaaa! Onze reis gaat naar… Dat verklappen we natuurlijk niet!

Spannend, eindelijk de code krassen!
Spannend, eindelijk de code krassen!

Srprs.me met kinderen: onze ervaring

De kinderen vinden het een erg leuke ervaring. Het is heel spannend om niet te weten waar je belandt, echt een avontuur. Zelfs vriendjes en vriendinnetjes leven actief mee. Ter plaatse is alles goed geregeld. Een fijn hotel middenin het centrum, goede kamers en een stad waar genoeg te beleven is voor zowel kinderen als ouders. Een beetje flexibiliteit is wel een vereiste, want je weet vooraf niet wat er in de stad te zien en te doen is. Maar dat vinden wij juist het leuke van de verrassingsreis. Omdat je vooraf geen verwachtingen hebt, word je altijd verrast en ben je vrij om te doen waar je zin in hebt. Een beetje het backpack-gevoel van vrijheid, maar dan met de luxe van een fijn hotel. En waarschijnlijk op een plek die je zelf nooit bedacht zou hebben.

Een verrassingsreis is ook met kinderen erg leuk.
Een verrassingsreis is ook met kinderen erg leuk.

Tips voor een verrassingsreis

De eerste tip is dan ook: ga er heen zonder verwachtingen. Dan wordt je reis het leukst. Betrek je kinderen zoveel mogelijk bij de voorpret, zodat zij de verrassing ook meebeleven.  Geef duidelijk aan dat je als een familie geboekt wil worden. In ons geval gaat dit even mis: omdat onze achternamen verschillen, zijn wij op kamers in verschillende gebouwen ingedeeld. Een telefoontje met srprs.me lost dit direct netjes op. Vraag locals met kinderen wat leuke uitjes en bezienswaardigheden zijn. Of loop even langs de lokale VVV. Ook in hotels liggen vaak folders van wat er te zien of te doen is. Maar het allerleukste is: gewoon lopen en kijken wat je tegenkomt. Het avontuur begint!

Meer informatie over op vakantie gaan naar bestemming onbekend is te vinden op srprs.me. Op Facebook is er een groep voor srprs.me reizigers.

Zou jij met je kinderen naar bestemming onbekend op vakantie gaan?

Meer lezen

Het voordeel van een verrassingsreis is dat je je nergens in hoeft te verdiepen. Ben je meer een research-type? Klik & kijk dan voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.