2 jaar KidsErOpUit: brief aan onze lezers

Lieve lezers,

KidsErOpUit bestaat 2 jaar. Wat is de tijd voorbij gevlogen. Vandaag is een dag om terug te kijken en vooruit te blikken. Om de uitslag van de enquête te delen en te vertellen wie er een reisgids heeft gewonnen. Maar ook om nog een keer stil te staan bij onze hoogtepunten. Een toch wat persoonlijk blog vandaag….

KidsErOpUit bestaat 2 jaar!

Wat een feestje was het de afgelopen twee jaar. Het ene hoogtepunt na het andere, maar ook heel hard werken. Soms tot laat in de avond om een blog voor de volgende dag op tijd af te hebben. Of tijdens persreizen met een te volle dagplanning waarbij we het voor de kinderen ook fijn willen houden. De leuke reacties van onze lezers. Ons gezellige team. Als ik nu naar de website kijk ben ik trots. Heel trots. De uitkomst van de enquête bevestigt dat we goed bezig zijn. Ik neem jullie vandaag mee langs een paar hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Het toffe bloggersteam van KidsErOpUit

Ik ben trots op ze: ‘mijn’ bloggersteam. Met z’n allen schrijven we KidsErOpUit vol. Maar achter de schermen is het ook reuze gezellig. We helpen elkaar en ik zie ons allemaal steeds beter worden. Ik ben KidsErOpUit begonnen om andere ouders te inspireren om eropuit te gaan. Hoe leuk is het dan om nu zelf te worden verrast door de andere bloggers? Ik kan hier echt van genieten.

Circa 2 keer per jaar komen we als blogredactie bij elkaar. Afgelopen najaar hebben we gebrainstormd. Naar aanleiding daarvan zijn er nu meer actieve uitjes bij gekomen. In het voorjaar hebben we een workshop ‘Filmen met je smartphone’ gedaan, de eerste resultaten daarvan hebben jullie inmiddels gezien. Komend najaar komen we opnieuw bij elkaar. Ik heb al ideeën voor een inspirerend en gezellig programma.

Hardwerkende bloggers.
Hardwerkende bloggers.

Lineke, Fieke, Jolinda, Suzanne, Marije, Daphne, Elsbeth, Karijn, Laura en Iris, bedankt! Ik hoop dat we nog lang met z’n allen aan KidsErOpUit kunnen werken.

Scandinavië Persprijs ‘De Viking’ 2015

Het winnen van de Scandinavië Persprijs ‘De Viking’ is zeker een van de hoogtepunten voor mij. Ik weet nog dat ik afgelopen najaar lang heb zitten dubben welk blog ik zou insturen. De keuze viel op ‘Unesco Werelderfgoed in Denemarken met kinderen’. Een paar maanden later hoorde ik dat ik een van de zes genomineerden was voor Denemarken. Wauw, daar was ik al heel blij mee. Op 2 juni 2016 was de grote ontknoping met voor mij een hele grote verrassing: ik ben de winnaar voor Denemarken. Daar stond ik dan, tussen een journaliste van Trouw en een reisfotograaf van Reiz& Magazine. Met een houten beeld, een cadeaubon en een grote bos bloemen in m’n handen. Wat een bekroning voor de kwaliteit die we leveren.

Het eindoordeel van de jury luidt dan ook: een leuk artikel met een verrassende invalshoek. Dankzij Saskia weten we nu dat het beklimmen van een acht meter hoge grafheuvel voor kinderen allerminst saai is (bron: juryrapport).

Dit jaar gaan we naar Zweden. Ik voel een uitdaging. Op naar een mooi blog over Zweden dat ik kan inzenden voor de Scandinavië Persprijs 2016.

Heel bijzonder om KidsErOpUit tussen Trouw en Reiz& Magazine te zien staan.
Heel bijzonder om KidsErOpUit tussen Trouw en Reiz& Magazine te zien staan.
Wat een hoogtepunt! Wie had dat twee jaar geleden verwacht? Ik niet.
Wat een hoogtepunt! Wie had dat twee jaar geleden verwacht? Ik niet.

Mooie cijfers in Google Analytics

In Google Analytics meet ik welke pagina’s jullie graag lezen. Ook telt dit systeem hoeveel unieke bezoekers er per maand komen. We begonnen twee jaar geleden natuurlijk met enkele honderden bezoekers. Inmiddels zijn dit ruim 35.000 unieke bezoekers per maand. Dat is echt veel, zeker als je dat probeert te visualiseren.

KidsErOpUit op social media

Op social media is Facebook onze favoriet, met nu meer dan 12.000 volgers. Door het stomme algoritme van Facebook zien de meeste volgers helaas niet alle nieuwe blogs voorbij komen. Wil je dat wel? Dan kan je dit eenvoudig aanpassen op onze Facebook-pagina. Klik op de knop ‘vind ik leuk’ en kies daarna voor ‘als eerste weergeven in het nieuwsoverzicht’.

We krijgen ook steeds meer lol met Instagram. Vooral als meerdere bloggers op pad zijn komt er veel nieuwe inspiratie voorbij. Hoor jij al bij de ruim 1400 volgers die we daar hebben?

Enne, we vinden het leuk als jullie reacties achter laten, dus kom maar op!

Wat vinden onze lezers?

107 lezers hebben de enquête ingevuld. Top! We werden allemaal een beetje stil van de cijfers die jullie hebben uitgedeeld. Het regende zevens, achten, negens en zelfs tienen. We hoopten een beeld te krijgen van de onderwerpen waar jullie meer of juist minder over willen lezen. Maar wat vult de meerderheid in? Dat de huidige frequentie van de onderwerpen precies goed is. Een prachtige waardering. Onze persoonlijke inbreng in de blogs krijgt hoge cijfers. Fijn, dat is iets waar we ons graag mee onderscheiden.

Grappig om te zien is datgene wat jullie aangeven niet helemaal overeenkomt met het beeld dat we op basis van Google Analytics hebben. Sommige onderwerpen krijgen een hele hoge waardering, maar worden relatief weinig gelezen en/of geliked op Facebook. Maar andersom ook. Ik weet nog niet zo goed welke conclusie we daaruit moeten trekken… Misschien dat de gegevens uit Google Analytics niet de volledige waarheid zijn? Dat het niet erg is als een blog soms door weinig mensen wordt gelezen, want de mensen die het wel lezen waarderen het blog hoog.

Jullie vragen logischerwijs om meer tips voor gratis uitjes. Daar blijven we ons best voor doen. Betaalbaarheid is iets waar we goed op blijven letten. Dat betekent niet dat je geen duurdere vakanties of uitjes tegen komt, maar dan letten we goed op de prijs-kwaliteit verhouding. Het echte luxe segment laten we in ieder geval links liggen.

In de enquête was er aan het einde ruimte voor overige opmerkingen. Wat tof om meerdere keren “Ga zo door!” te lezen. Dat er zelfs iemand om een echte fan-dag vraagt heeft ons allemaal ontroerd.

Dank jullie wel!!!

Oh ja, moet ik natuurlijk niet vergeten te vertellen wie zo’n leuke reisgids hebben gewonnen. De winnaars zijn:

  • Gidsje Frankrijk: Irene Mensink
  • Gidsje Spanje: Louise Timmer van Gaalen
  • Gidsje Italië: Irene Lindhout

Willen jullie je adres naar info@kidseropuit.nl mailen? Dan stuur ik het gidsje op.

Vooruitblik

Vorig jaar schreef ik ook een vooruitblik. De ideeën van toen hebben we niet allemaal uitgevoerd. Een blog zoals KidsErOpUit runnen naast een gezin en baan is best pittig. Dat betekent keuzes maken. Daarnaast doe ik het ook liever goed dan allemaal half.

Komend halfjaar staat voor ons in het teken van e-books maken. We willen jullie aan het einde van het jaar verrassen met echt handige reisgidsen voor gezinnen. Op z’n KidsErOpUits, dus eerlijk, persoonlijk en verrassend. Omdat we kiezen voor e-books zullen ze echt betaalbaar zijn, met de kwaliteit zoals je die van ons gewend bent.

We denken ook over het organiseren van een KidsErOpUit-event. Dat wordt sowieso niet in 2016 (keuzes maken he, eerst die e-books). Maar in 2017 ga je er zeker meer over horen.

Blij zijn we ook met de enthousiaste reacties in de enquête op onze toekomstplannen. Fijn dat jullie willen betalen voor e-books. We gaan ons best doen dat deze hun geld echt waard zijn. Ook het idee om een keer een event of vakantiefestival te organiseren wordt positief ontvangen.

En verder? We blijven door bloggen over de leukste uitjes en vakanties met kinderen. In Nederland en Europa. Dus dagelijks verse inspiratie.

Einde….

Men zegt weleens dat je op het hoogtepunt moet stoppen. Ik tel veel hoogtepunten. Moeten we dan stoppen? Nee. Wij gaan gewoon nog meer hoogtepunten creëren. Die uitdaging durven wij aan.

Blijf jij ons volgen? Zouden we leuk vinden! Heb je vragen? Laat het ons weten. Wie weet kunnen we er een blog over schrijven.

Groetjes Saskia

P.S. We vinden het leuk om te horen als je dankzij onze blogs ergens heen bent geweest. Laat het gerust weten. Dat kan hieronder of door een keer een berichtje achter te laten op onze Facebook-pagina.

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

4 REACTIES

  1. Gefeliciteerd met je 2e verjaardag! Je doet het echt fantastisch en je mag heel trots zijn op jezelf en je team. Heel benieuwd naar de e-books. Veel plannen dus blijkbaar. Helemaal top. XXX Esmée

  2. Van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!! Respect voor het feit dat jullie bloggers dit doen naast je “gewone” dagelijkse werkzaamheden. Iedere ouder zou jullie in zijn ‘favorieten’ moeten hebben!Groetjes, Colette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.