Een campingstoel geschikt voor tieners? Wij vonden deze stoel bij Obelink

0
606

Met de Obelink Prestige campingstoel vond blogger Suzanne een campingstoel die geschikt is voor tieners. Want met haar twee opgroeiende kinderen in huis is het moment zo ver dat ze toe zijn aan ‘grote mensen’ campingstoelen. In dit blog lees je haar ervaring met de Obelink Prestige campingstoel. 

De Obelink Prestige campingstoel

Met twee jonge tieners zijn we steeds vaker onze campingstoelen ‘kwijt’. Omdat onze jongens ze inpikken. Ze hebben nu nog een hoog model campingstoel, die zijn vooral ideaal voor aan tafel. Maar om lekker te lezen of te chillen willen ze meer comfort. En dat kan natuurlijk niet op die stoelen. Daar komt nog bij dat onze eigen campingstoelen inmiddels 20 jaar oud zijn. Tijd voor nieuwe campingstoelen dus.

We kiezen voor de Obelink Prestige campingstoel. De reviews zijn erg goed en de stoel wordt beoordeeld als zeer comfortabel met een hoog zitcomfort.

Wat een comfortabele campingstoelen!

De campingstoel beschikt over een verstelbare rugleuning met acht standen en een afneembaar en verstelbaar nekkussen. Comfort wordt ook voor mij steeds belangrijker. Onze huidige kampeerstoelen zijn niet comfortabel. Regelmatig kom ik stijf en met pijn in mijn onderrug uit de stoel vandaan. Met de Obelink Prestige heb ik daar geen last van. Ook is de ligstand ideaal voor een middagdutje of voor een zonnebad.

De stoel zit heerlijk, ik begrijp direct waarom mijn kinderen er ook graag in zitten.

Lekker relaxen in de comfortabele Obelink Prestige campingstoel.

Ideaal voor opgroeiende tieners

Met twee opgroeiende tieners willen we flexibele stoelen die voor meerdere lengtes geschikt zijn. Met een ruglengte van 80 cm en een in hoogte verstelbaar nekkussen in combinatie met een zithoogte van 46 cm en zitdiepte van 42 cm is de stoel geschikt voor bijna alle lengtes. Zowel onze kinderen als wij kunnen hier goed in zitten. De stoel is daardoor geschikt voor ons hele gezin.

Gebruiksgemak en stevigheid van de kampeerstoel

Het frame van de Obelink Prestige campingstoel is H-vormig met vier poten. Dit is vooral erg fijn voor oneffen ondergrond op de camping want het geeft veel meer stabiliteit dan een stoel met U-vormig frame. De stoel kan bovendien niet omvallen. Wel zo handig als onze jongste tiener er wat onbesuisd in gaat zitten.  

Het materiaal: wat maakt deze stoel zo comfortabel?

Onze oude kampeerstoelen bestaan uit een materiaal waar je met je blote lichaam niet echt lekker in zit. Na een half uurtje ben je getekend op je (blote) rug en ledematen door de stoel. Met deze Obelink Prestige campingstoel heb je daar absoluut geen last van.

De campingstoelen hebben een zachte gepolsterde stof, dat wil zeggen dat het gevulde stof is. Daar komt nog bij dat deze stoel een Air Deluxe bekleding heeft, luchtdoorlatend dus. De zitting en rugleuning zijn bevestigd aan het frame met stevige elastieken, dat maakt het nog comfortabeler. De naam van de stoel doet zijn eer aan.

Obelink Prestige campingstoel
De gepolsterde stof zit heerlijk!

Materiaal getest: snel drogend

Ik ben ook benieuwd wat er gebeurt als mijn zoon met zijn natte zwembroek op de kampeerstoel gaat zitten of als we de stoel per ongeluk in de regen laten staan. Hoe nat wordt hij dan en is hij snel weer droog? Dat hebben we uiteraard getest.

Ik raad het iedereen af om op de stoel te gaan zitten als hij nat is. Hij zit dan nog wel comfortabel, maar je krijgt zeker natte billen. Dat is een nadeel. Een voordeel is dat de stoel wel snel weer droog is. Dat komt ook door de donkere kleur. De zwart/grijze kleur absorbeert warmte. Hoewel dat weer niet fijn is als de zon er op brandt en je wilt gaan zitten. Dat voelt net als lopen op een heet zandstrand, maar dan wat minder erg. 

Makkelijk en compact in te klappen

Tenslotte is het voor ons van belang dat de stoel licht is en compact in geklapt kan worden. Ze moeten mee in het dekzeil bovenop onze vouwwagen. De stoelen zijn van aluminium en kunststof en wegen slechts 5,2 kilo. En ondanks dat de stoel van lichtgewicht aluminium is, heeft het een belastbaar gewicht tot 120 kilo.

Ingeklapt zijn de stoelen 8 cm dik, een verademing vergeleken bij onze oude stoelen van ruim 10 cm. Deze twee kun je daardoor zelfs bovenop elkaar neerleggen. Zeer efficiënt qua ruimtegebruik dus.

Obelink Prestige campingstoel
De stoel is superplat in te klappen.

En dan nog: de prijs-kwaliteit verhouding

De Obelink Prestige campingstoel kost 89,90 euro (prijspeil 2022). Hiermee hoort de stoel tot het duurdere en luxere segment van het eigen Obelink huismerk, maar is het zeer concurrerend met de kampeerstoelen van bekende merken als Crespo en Dukdalf. De prijs-kwaliteit verhouding is dus goed. Het is niet voor niets één van de toppers uit het Obelink segment. Wij zijn er in ieder geval heel content mee en hopen nog jaren plezier te hebben van deze comfortabele kampeerstoelen.

Obelink Prestige campingstoel: onze conclusie

De Obelink Prestige campingstoel is een compacte lichtgewicht kampeerstoel die zeer comfortabel zit. Dankzij de maatvoering en het verstelbare hoofdkussen is de stoel al geschikt voor kinderen in de tienerleeftijd. Het feit dat de stof niet waterafstotend is en door de donkere kleur snel warm wordt, nemen wij graag voor lief. Ik heb zelden zo’n fijne kampeerstoel mogen ervaren, die geschikt is voor het hele gezin.

Welke kampeerstoel kies jij met opgroeiende kinderen?

Niet wat je zoekt? Bekijk dan hieronder de opties bij andere winkels:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.