Een grote kampeertafel? Groter dan de Obelink Cyprus kampeertafel vind je niet!

3
115

Op zoek naar een grote kampeertafel stuitte Fieke op de Obelink Cyprus Kampeertafel. Zou ze aan deze grote campingtafel wel met het hele gezin passen?

Obelink Cyprus: grote kampeertafel van 150 x 80 cm

Vanaf het moment dat onze kinderen zelfstandig kunnen zitten nemen we een inklapbare picknicktafel mee op vakantie. De kinderen zaten daar prima aan. Met het ontbijt schoven wij vaak een grote stoel aan beide kopse kanten aan en bij het avondeten plaatsten wij er een losse tafel naast.

De picknicktafel wordt echter te klein voor onze kinderen en dus willen we een nieuwe grote kampeertafel die voldoende ruimte biedt om met zijn vijven aan te eten. Maar ook een kampeertafel waaraan de meiden kunnen tekenen en zoon T. tegelijkertijd kan spelen.

Veel kampeertafels die ik tegenkom zijn maar 120 cm lang. Dat vind ik nog wat krap en levert niet heel veel extra ruimte op ten opzichte van onze eigen tafel. Bij Obelink vind ik uiteindelijk de Obelink Cyprus, een ovale grote kampeertafel van 150 x 80 cm. Groter ben ik ze nog niet tegengekomen, dus dit lijkt me wel wat voor ons.

Obelink Cyprus kampeertafel
De Obelink Cyprus kampeertafel lijkt aan al onze wensen te voldoen.

Eigenschappen Obelink Cyprus kampeertafel

Als een paar dagen later het pakket bezorgd wordt valt mij op hoe dun het pakket is. De tafel is als een koffer dichtgeklapt en heeft dus de grootte van een halve tafel (84 x 78 x 9 cm). Deze grote campingtafel is gemaakt van aluminium, het totale gewicht is 10 kg.

obelisk cyprus kampeertafel koffer
De tafel kun je dubbelklappen en als koffer meenemen.

De vier tafelpoten klap je per twee poten uit. Ondanks dat de poten per twee met elkaar verbonden zijn is de tafel toch waterpas te zetten. Onder iedere poot zit een stelpootje. Hiermee is de tafel precies af te stellen. De poten zijn op drie hoogtes te zetten, variërend van een lage salontafelhoogte (55 cm) tot een aangename eettafelhoogte (70 cm).

Het tafelblad van de kampeertafel is water- en hittebestendig. Een hete pan of een flinke regenbui op de tafel zijn dus geen enkel probleem. Het blad is grijskleurig en heeft een glad oppervlakte. Onder het tafelblad, op ongeveer 15 cm, hangt tussen de vier poten een lectuurnet.

Grootte van de Obelink Cyprus kampeertafel

Als de kampeertafel bezorgd wordt reageert mijn man zuinig: “Die tafel is niet veel groter dan onze huidige kampeertafel.” Als ik vertel dat dit echt de grootste kampeertafel is die ik kon vinden is hij nog niet overtuigd. Er zit niets anders op dan de oude tafel erbij te pakken. Als we de kampeertafels naast elkaar zetten blijkt onze oude tafel toch echt wel een stuk kleiner te zijn, zowel in de breedte als in de lengte.

obelisk cyprus kampeertafel groot formaat
We vergelijken onze oude en nieuwe tafel. De Obelink Cyprus kampeertafel blijkt toch een stuk groter

De dubbel geklapte kampeertafel is geen klein pakketje en licht is hij evenmin, maar door het handvat aan de tafelkoffer is de tafel wel prima te tillen. En omdat het pakket wel dun is, is deze voor ons prima te vervoeren. Wij kamperen met een vouwwagen, de tafel ligt als een mooi plat pakket bovenop de vouwwagen. In de auto zou je hem als eerste in de auto kunnen leggen en de overige spullen er bovenop kunnen plaatsen.

Opzetten van de grote kampeertafel

Over het opzetten kan ik kort en krachtig zijn. Een kind kan de was doen! We klappen de koffer open door de schuifjes aan de zijkanten los te maken. Daarna klappen we de poten op totdat we ze horen vastklikken. Met een drukmechanisme stellen we de hoogte van de poten in. We draaien de tafel met zijn tweeën om, maar dit kan je ook alleen doen. Het enige waar je even aan moet denken is dat je daarna de haakjes in het midden van het tafelblad vastzet zodat het blad één geheel wordt. De stelpootjes draaien we bij zodra de tafel op zijn plek staat.

Het lectuurnetje onder de tafel hoeven we niet te plaatsen, dit zit gewoon vast aan de grote kampeertafel en klapt mee open zodra we de tafel openklappen.

obelisk cyprus kampeertafel open klappen
Je klapt de tafel open door het schuifje aan de zijkant open te klappen.
obelisk cyprus kampeertafel opzetten
Het enige wat je moet doen is de poten uitklappen en het tafelblad vastzetten.
obelink cyprus kampeertafel
Met de kleine stelpootjes aan de onderzijde stel je de tafel waterpas.
obelink cyprus kampeertafel lectuurnetje
Het lectuurnetje klapt direct mee uit als je de tafel opzet.

Gebruik

We gebruiken de kampeertafel tijdens onze vakantie in Italië voor verschillende doeleinden. Van ontbijt tot diner, van het spelen van spelletjes tot het voorbereiden van een maaltijd.

De ovale tafel biedt ons meer dan voldoende ruimte. Op de grote kampeertafel is voldoende ruimte voor onze borden, glazen, en etenswaar. De vorm zorgt er ook voor dat we elkaar allemaal aan kunnen kijken. Als we een spelletje spelen, kunnen we overal goed bij. Wat fijn is aan de ovalen tafel dat je nergens vervelende hoekjes hebt waar je je tegen aan kunt stoten.

De tafel staat stevig. Dit merken we tijdens het spelen van spelletjes wanneer de kinderen wat meer op de tafel hangen, maar vooral ook tijdens het snijden van het stevige Italiaanse brood. Dit brengt wel wat beweging en druk met zich mee maar de tafel blijft stevig staan en beweegt nauwelijks. Met eerdere tafels was dit wel eens anders.

Hoe iets simpels heel handig blijkt te zijn, merken we bij het lectuurnetje. Onze kinderen zitten vooral voor het eten aan tafel een spelletje te doen of te kleuren. Zodra het eten klaar is moet de tafel leeggeruimd worden. Dankzij het netje is de grote kampeertafel binnen vijf tellen leeg. Alles wordt onder het tafelblad geschoven. En na het eten kunnen de kids zo weer door met waar ze mee bezig waren. Ik ben fan.

Het schoonmaken van de tafel is eenvoudig omdat de tafel echt glad is. Een nat doekje er over en ik ben klaar. Door het waterbestendige blad hoef ik ook niet gelijk in de stress te schieten als er een glas water omvalt. De tafel kan er tegen. Ook de rest van de tafel maak ik aan het eind van de vakantie makkelijk schoon met een sopje.

Bij thuiskomst moeten de vakantiespullen weer opgeruimd worden voor volgend jaar. De picknicktafel en de kleinere kampeertafel verhuizen direct naar de zolder. De Obelink Cyprus kampeertafel gaat voortaan met ons mee op vakantie en krijgt een vast plekje in de vouwwagen.

 

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

3 REACTIES

  1. Een grote campingtafel is inderdaad erg fijn. Voor het eten maar ook voor spelletjes etc.

    Wij hebben zelf een campingtafel gekocht bij de decathlon. Is ook groot 160×80. Deze is ook opvouwbaar als “koffer” (80×40) om makkelijker mee te kunnen nemen.

    • Geen idee, als er iets niets goed is met de tafel kun je het beste contact opnemen met Obelink. Wij herkennen dit in ieder geval niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.