Aquapark Oberhausen, zwemmen in een glijbanenparadijs

Aquapark Oberhausen is een supertof zwemparadijs met volop glijbanen. Een heel leuk uit voor haar zoons van 11 en 13 jaar oud ontdekt blogger Lineke. Tijdens een weekendje weg waarbij ze de RUHR.TOPCARD gebruikt gaat ze o.a. naar dit zwembad.

Aquapark Oberhausen: tof uitje voor tieners

Nu de jongens ouder worden merk ik dat het steeds lastiger wordt om leuke uitstapjes te vinden waar ik ze enthousiast voor krijg. Veel dingen zijn te kinderachtig of te saai of gewoon suf, aldus de kinderen. Daarom probeer ik tegenwoordig een soort middenweg te vinden. Soms een saai uitje dat ik wel leuk vind en waarbij ik dan hoop dat ze er stiekem toch van genieten. En een andere keer doe ik water bij de wijn en kies iets uit dat niet echt mijn ding is, maar zij geweldig vinden.

Zo ook tijdens een weekend Duisburg met de RUHR.TOPCARD. Met de RUHR.TOPCARD krijg je gratis toegang tot meer dan 90 attracties en korting op 50 andere uitjes. Leuke uitjes in het Ruhrgebied, het Rijnland, aan de Nederrijn, in het Sauerland en zelfs in Nederland. De RUHR.TOPCARD  kost 56 euro voor volwassenen en 36 euro voor kinderen (prijspeil 2021).

Maar de tip van de zomerprijs voor 2021 willen we graag met je delen! Van 1 juli tot 15 augustus 2021 is de RUHR.TOPCARD slechts 36 euro per persoon voor dit kalenderjaar. Iedereen voor de kinderprijs dus.

Een van de favoriete uitjes van mijn kinderen? Zwemparadijs Aquapark Oberhausen. Met de RUHR.TOPCARD mogen we hier gratis naar binnen.

Zwemmen in glijbanenparadijs Aquapark Oberhausen

Na het behalen van het A, B en C diploma doe ik mijn kinderen veel plezier met een bezoek aan een zwembad. En helemaal als het gaat om een zwembad met glijbanen en andere stoere dingen. Daarom lijkt een bezoek aan Aquapark Oberhausen mij een goede keuze om de dag mee te beginnen.

Handig, we parkeren in de garage tegenover het Aquapark RUHR.TOPCARD-met-kinderen-40
Handig, we parkeren in de garage tegenover het Aquapark

Gratis parkeren voor de deur

Met de heren rijd ik naar Oberhausen en parkeer in de garage direct naast het Aquapark. Ik kies een Frauenparkplatz vlakbij de deur want ik ben immers alleen met de jongens. Ik lees in het voorbij gaan dat gasten van het zwembad gratis mogen parkeren. Bij de kassa wissel ik mijn parkeerkaartje dus in voor een uitrijkaart.

Verder krijgen we alledrie een muntje. Met de muntjes kunnen we naar binnen, kun je een kluisje ontgrendelen, het muntje in een armband mee het zwembad in nemen en er kunnen consumpties op gezet worden.

Het muntje is ons toegangsbewijs, onze kluissleutel en onze 'rekening' voor consumpties RUHR.TOPCARD-met-kinderen-31
Het muntje is ons toegangsbewijs, onze kluissleutel en onze ‘rekening’ voor consumpties

Aquapark Oberhausen, een zwembad in mijnbouw-thema

Aquapark Oberhausen is geïnspireerd op het thema mijnbouw. Door het hele zwembad vind je elementen die met mijnbouw te maken hebben. Eenmaal omgekleed lopen we een grote glazen koepel binnen. De ‘Schachthalle’ met een peuterbad, een XXL whirlpool, een 25 meter bad en 2 duikplanken en een vrijbad met stroomversnelling.

In het peuterbad zie je het mijnbouw thema goed terug RUHR.TOPCARD-met-kinderen-32
In het peuterbad zie je het mijnbouw thema goed terug

Het glijbanenparadijs in Aquapark Oberhausen

Mijn jongens komen in Aquapark Oberhausen voor de glijbanen.

Als eerste willen ze in de Knappenrutsche. Een 80 meter lange glijbaan met 3 banen naast elkaar zodat er direct een wedstrijdelement ontstaat. Ook ik moet er aan geloven. Met mijn hart in mijn keel houd ik de stang vast, wacht tot het licht op groen gaat en ik mag glijden. Eenmaal op groen springen beide jongens met een vaart op de glijbaan, ik aarzel nog wat en ga dan ook. Eenmaal beneden krijg ik van mijn oudste het verzoek niet meer zo hard te gillen. Ik denk dat wel duidelijk is hoe eng ik dit vind, maar ik ben ook geen held daarin.

Dan gaan we door naar de Tagschacht glijbaan. Een brede glijbaan van 120 meter lang waar je in banden vanaf kunt. De jongens kiezen eerst een dubbele band zodat ze samen naar beneden kunnen glijden. Overenthousiast komen ze er vanaf. Dan kiezen ze ieder een eigen band en gaan weer dezelfde glijbaan af. De baan is zo breed dat het inhalen van elkaar in een eigen band zelfs mogelijk is.

Tijd voor de Blindschacht, de 105 meter lange Black Hole glijbaan. Aardedonker is het binnen in maar wel heel tof, vinden de kinderen.

Tenslotte is er nog de Flugrutsche. Een 18 meter hoge glijbaan die steil naar beneden gaat en waarbij de laatste 1,5 meter een vrije val is. Deze glijbaan komt uit in het 25 meter bad maar is helaas gesloten als wij er zijn.

Alle glijbanen zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. Alleen de Flugrutsche is pas vanaf 12 jaar toegestaan.

De Knappenrutsche met 3 banen naast elkaar RUHR.TOPCARD-met-kinderen-34
De Knappenrutsche met 3 banen naast elkaar
Daar komt de eerste van mijn 2 kinderen naar beneden gegleden RUHR.TOPCARD-met-kinderen-35
Daar komt de eerste van mijn 2 kinderen naar beneden gegleden
Om vervolgens weer samen naar beneden te glijden RUHR.TOPCARD-met-kinderen-5
Samen met een band naar boven om vervolgens weer samen naar beneden te glijden
Tenslotte doen we ook nog de Blindschacht, glijden door het donker RUHR.TOPCARD-met-kinderen-37
Tenslotte doen we ook nog de Blindschacht, glijden door het donker

Een uitgebreid buitenbad

Persoonlijk vind ik een buitenbad altijd erg lekker. En die is hier gelukkig ook. Een 25 meter bad, met massagestralen, bubbel ligplaatsen en een bubbelbad. Een hele grote ligweide er omheen met bedjes.

Heerlijk, ik zoek een plekje waar ik in de zon lig. Ik heb de jongens gezegd waar ze me kunnen vinden, hier vermaak ik me wel.

De buitenkant ziet er ook niet slecht uit, is groot en voorzien van luxe voor mama RUHR.TOPCARD-met-kinderen-36
De buitenkant ziet er ook niet slecht uit, is groot en voorzien van luxe voor mama
Een heerlijk vrijbad met stroomversnelling RUHR.TOPCARD-met-kinderen-33_edited-1
Een heerlijk vrijbad met stroomversnelling

Afsluiten in de stroomversnelling

We eindigen ons bezoek aan Aquapark Oberhausen met zeven rondjes in de stroomversnelling. Na het douchen en aankleden gooien we ons muntje in het draaipoortje bij de uitgang. Eenmaal in de auto vraag ik wat ze het allerleukste vinden in zo’n zwembad. Het is overduidelijk, ik heb #teamglijbaan op de achterbank…

Met het muntje openen we de poort van de uitgang RUHR.TOPCARD-met-kinderen-38
Met het muntje openen we de poort van de uitgang

Meer lezen

Op zoek naar meer ideeën voor een stedentrip in Duitsland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is deels tot stand gekomen in samenwerking met RUHR Tourismus en RUHR.TOPCARD. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

4 REACTIES

 1. Ziet er gaaf uit. Heb je nog andere tips in de omgeving? Ik ben ook benieuwd hoe het zat met de corona maatregelen daar op het moment dat jullie gingen. Groetjes Jessica

  • Op onze website staan nog volop andere tips voor deze omgeving. Onderaan dit blog linken we alvast door naar een deel daarvan. Of kijk even op de kaart op onze pagina over Duitsland.
   De coronamaatregelen veranderen vaak, dus daarvoor verwijzen we naar de officiele websites.

 2. Beste
  Wij zouden in de buurt willen verblijven voor een week maar liefst een soort vakantiepark zoals landal roompot….
  Heeft u tips

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.