Autostadt Wolfsburg: nog leuker tijdens de winter en zomer evenementen!

Weten jullie nog dat blogger Suzanne naar Autostadt in Wolfsburg ging? Ze kwam ontzettend enthousiast terug en ontdekte dat Autostadt nog leuker is tijdens de winter en zomer evenementen. Nieuwsgierig wat er dan te doen is? Lees dan verder en vergeet vooral niet ons filmpje van Autostadt te bekijken.

Autostadt met kinderen: alle activiteiten in een notendop

Heb jij kinderen die gek zijn op auto’s en het liefst de hele dag met auto’s spelen? Of die, net als die van mij, fanatiek achter elke auto kruipen om te zien hoeveel uitlaten die heeft? Dan moet je naar Autostadt in Wolfsburg. Het leukste uitje in Duitsland voor kinderen (en papa’s en mama’s) die gek zijn op auto’s.

Wij zijn in september in Autostadt geweest en schreven al uitgebreid over Autostadt met kinderen. We keken een dag lang rond in prachtige architectonische gebouwen, op het bijzonder mooi aangelegde buitenterrein en we genoten van al het moois. Onze kinderen zijn nog steeds onder de indruk van de stoere auto’s in de verschillende paviljoens. De foto’s van de Bugatti, Porsche’s, Audi’s en Volkswagens hangen inmiddels vol trots op hun slaapkamer. De behaalde kinderrijbewijzen hebben een bijzonder plekje gekregen.

We genieten nog na van het filmmateriaal waarbij we een off-road tocht met een Touareg maken. Regelmatig denken we terug aan deze unieke en bijzondere dag, die voorbij vloog. We hebben heel veel gedaan. Maar we hebben helaas niet alles kunnen zien. Na een dag Autostadt hebben we maar één wens: we willen nog een keer.

Een impressie van Autostadt is te zien in dit filmpje. Lees voor meer informatie ook het blog over Autostadt.

Evenementen in Autostadt

We gaan dus nog eens terug. In een ander seizoen. Want Autostadt heeft verschillende evenementen, verspreid over het jaar. Tweemaal per jaar organiseert Autostadt evenementen: in de winter en in de zomer. Elk jaar met een nieuw programma. Hierbij staat cultuur, ontspanning en plezier centraal, gericht op het hele gezin en voor alle leeftijden.

Autostadt Winter Wonderland

Autostadt in de winter staat hoog op ons verlanglijstje. Jaarlijks organiseert Autostadt in december het evenement “Winter wonderland” in de periode eind november t/m begin januari.  Autostadt is dan omgetoverd tot een uniek winterlandschap met een echte ijsbaan, met spectaculaire ijsshows, live muziek, prachtige kerstverlichting, een kerstmarkt en een bijzondere kerstsfeer met lichtshows. Voor de kinderen is er een speciale sneeuwspeelplaats ingericht en zijn er leuke activiteiten. En elk jaar biedt Autostadt een ander winters programma aan.

Autostadt Sommer

In de zomermaanden is het evenement “Cool Summer Island”. Autostadt staat dan in het teken van zomer, zon, relaxen, loungen en zonsondergangen in het industriële landschap. Er worden allerlei watershows georganiseerd met dansende fonteinen, lasershows en vuurwerk. Ook nu zijn de activiteiten gericht op de hele familie.

Overzicht Autostadt (foto credits: Klaus Bossemeyer).
Overzicht Autostadt (foto credits: Klaus Bossemeyer).

Autostadt tips en tickets

Wil je Autostadt in de winter bezoeken? Hou er dan rekening mee dat je vroeg boekt. Maanden van tevoren zijn veel hotels in Wolfsburg en regio in de kerstvakantie al volgeboekt. Hou bij een bezoek aan Autostadt rekening met de volgende prijzen:

  • Volwassenen betalen 15 euro voor een dagkaart, kinderen 6 euro.
  • Een tweedagenkaart kost 57 euro voor het hele gezin, opa en oma betalen 10 euro.
  • Een familiezondag kost 30 euro voor het hele gezin, opa en oma betalen 10 euro.
  • Rondleiding in Autostadt: familietoer kost 5 euro.
  • Bezoek aan de toren: 8 euro voor volwassenen, kinderen betalen 4 euro.
  • Offroadparcours: 35 euro p.p. in een Touareg of 25 euro p.p. in een Tiguan.
  • Rondvaart per boot: 6 euro voor volwassenen, 4 euro voor kinderen.
  • Parkeerkosten: 3 euro voor een hele dag.

Kijk voor actuele prijzen en informatie op de website van Autostadt.

Wat zou jouw voorkeur hebben: in de zomer of in de winter naar Autostadt?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat Wolfsburg allemaal te bieden heeft? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met het Duits Verkeersbureau. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.