Corpus met kinderen: een reis in het menselijke lichaam

Ben jij weleens over de A4 tussen Den Haag en Amsterdam gereden? Heb je dat 35 meter hoge menselijk lichaam gezien? Wij wel en al heel lang vragen we ons af wat het is. Blogger Lineke zoekt het samen met haar familie voor je uit.

Corpus, een reis in het menselijke lichaam

Een beetje speuren op internet en ik kom erachter dat het een museum is dat Corpus heet. Het is niet zomaar een museum. Nee, het is eigenlijk een reis in het menselijk lichaam. Leuk om de kinderen iets te leren over het menselijk lichaam denk ik. Maar het museum is pas vanaf 6 jaar toegankelijk. Dus even wachten tot de jongste 6 jaar is en dan bestellen we kaarten voor ons bezoek aan Corpus met kinderen.

Naar Corpus met kinderen

De 6e verjaardag is gevierd, de tickets gekocht en de rondleiding geboekt. We gaan op weg naar Oegstgeest om daar een reis in het lichaam te maken. De jongens vragen wat het nou precies is maar echt, daar kan ik ze geen antwoord op geven. De website heet Corpus-experience dus het zal wel een soort belevenis zijn. Vanuit de auto zien we het reuze lichaam al opdoemen. We zijn er bijna. Auto in de parkeergarage, jassen aan de kapstok en we halen de kaarten bij de kassa.

Corpus Experience, een reis door het menselijk lichaam.
Corpus Experience, een reis door het menselijk lichaam.

Op reis in het lichaam

Wij hebben geboekt voor 10.45 uur en dus word onze groep keurig om die tijd bij elkaar geroepen. Iedereen krijgt zijn eigen audiotoer apparatuur om zijn nek en dan zijn we er klaar voor. Met de roltrap gaan we zo de knie in. De reis begint. Na een 55 minuten durende belevenis komen we bij de hersenen het lichaam weer uit. Wat we in die 55 minuten beleefd hebben kunnen we je helaas niet verklappen. Dat moet je echt zelf meemaken. Het is zo uniek en zo leuk.

De kinderen zijn geboeid van begin tot eind. Bij de hersenen stappen we het lichaam weer uit. Na een korte pitstop en een kop koffie gaan we verder naar het interactieve gedeelte van de reis. De medische infotheek. Kijken of we wat geleerd hebben. De kinderen zijn al snel bezig met bewegingsspelletjes, raadplaatjes en andere interactieve activiteiten. Er wordt gefietst, geknepen, maaltijden samen gesteld en vooral nagedacht. De jongste interesseert zich voor de kinder uitleg waarom je soms medicijnen nodig hebt. De oudste doet met zijn nichtje een wedstrijd wie het verste kan fietsen. Oma geniet van haar kleinkinderen die zich vermaken in dit bijzondere museum. Leuk voor de hele familie dus. De belevenis sluiten we af met even rondkijken in het winkeltje. Wat is er veel te koop wat met het menselijk lichaam te maken heeft.

Volg het bloedvat om je weg te vinden in de medische infotheek.
Volg het bloedvat om je weg te vinden in de medische infotheek.
Waarom heeft je lichaam soms medicijnen nodig?
Waarom heeft je lichaam soms medicijnen nodig?

Na 2,5 uur lopen we vol informatie en zeer voldaan naar buiten. Wat een unieke, leuke en leerzame belevenis is Corpus. Als we terug weer langs het 35 meter hoge beeld rijden kijk ik tevreden in mijn achteruitkijkspiegel. Wij weten nu wat dat is.

Praktische informatie

Kaarten kun je vooraf online kopen en je boekt een tijd dat je met de toer mee wilt. Kaarten voor volwassenen zijn 18,25 euro per persoon en voor kinderen betaal je 15,75 euro. Online bestellen en betalen levert je nog een extra korting op van 1,25 euro per kaartje. Onder Corpus is een parkeergarage waar je 6 euro per 4 uur betaalt. Deze kun je bij de automaat met muntgeld betalen of pinnen bij de kassa.

De toegangsleeftijd is 6 en ouder. De adviesleeftijd is 8 jaar en ouder. Het hangt af van je kind denk ik. Onze oudste zou op zijn 6e veel te ongedurig voor een bezoek aan Corpus zijn geweest, terwijl de jongste met 6 zeer geïnteresseerd aan het beleven was.

Gemiddeld ben je 2,5 uur bezig in Corpus. Goed in te passen voor een dagdeel dus. Er zijn 2 restaurants in Corpus waar je terecht kunt voor ten en drinken. Je zelf meegebrachte eten nuttigen is niet toegestaan.

Foto’s maken mag alleen in de medische infotheek, dus het interactieve deel van de belevenis.

Ook voor een bezoek aan Corpus geldt, hoe vroeger op de dag hoe rustiger. Kijk voor actuele openingstijden op de website van Corpus-Experience.

Oh en tenslotte toch een heel klein tipje van de sluier over de 55 minuten toer… een splinter zal nooit meer hetzelfde zijn in een kinderleven ;-).

Ben jij al eens naar Corpus met kinderen geweest? En wat vonden jouw kinderen ervan?

Meer lezen

Op zoek naar meer leerzame uitjes? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.