Review: familiekamer hostel A&O Amsterdam Zuidoost, praktisch en handig gelegen

0
248

 Waar kun je goed en betaalbaar overnachten in Amsterdam met kinderen? Maartje boekte een overnachting in een familiekamer in hostel A&O Amsterdam Zuidoost. Daar ontdekte ze dat dit hostel een goede uitvalsbasis is voor een bezoek of citytrip aan de hoofdstad.

Review: familiekamer hostel A&O Amsterdam Zuidoost, praktisch en handig gelegen

We brengen een bezoekje aan Amsterdamse vrienden en plakken er een nachtje Amsterdam aan vast. Dat bedenken we een paar dagen van tevoren. Door deze korte termijn lijkt het een uitdaging te worden een goede en betaalbare familiekamer te vinden. In eerste instantie willen we het Stayokay Vondelpark boeken. Maar de familiekamers zitten vol. Natuurlijk niet gek, gezien het late tijdstip van boeken. Uiteindelijk kom ik op A&O Hostel Amsterdam Zuidoost. Wat meteen opvalt is de gunstige prijs, zeker in vergelijking met het andere aanbod.  We zijn voor deze nacht iets meer dan 100 euro kwijt inclusief ontbijt en parkeren.

Entree van het hostel A&O Amsterdam Zuidoost. Er zijn voldoende parkeerplekken rond het hostel.
Entree van het hostel A&O Amsterdam Zuidoost. Er zijn voldoende parkeerplekken rond het hostel.

Overnachten met kinderen in hostel A&O Amsterdam Zuidoost

Het tweesterren hostel A&O Amsterdam Zuidoost ligt in de wijk Bullewijk. In deze omgeving zijn veel bedrijven gebouwd, dus het hostel staat daartussen. De bereikbaarheid met openbaar vervoer en auto zijn erg goed. Met een paar minuten ben je vanaf de A2 of de A9 met de auto bij het hostel. Het centrum van Amsterdam ligt op 10 kilometer afstand van het hostel. Vlakbij het hostel is een metrostation die je met een kwartier naar het centrum brengt. De Wifi is gratis. Je merkt dat A&O haar best doet gezinnen te trekken. Zo heeft ze kamers beschikbaar voor 4 tot 8 personen (allemaal met eigen toilet en douche). Bovendien overnachten kinderen in het hostel A&O Amsterdam Zuidoost gratis en eten ze gratis mee met het ontbijt. Niet verkeerd.

Eerste indruk van hostel A&O Amsterdam Zuidoost op zaterdagavond

Wij rijden later dan gepland uit Apeldoorn weg. We besluiten eerst te gaan dineren bij The Pool, een restaurant aan de Wibautstraat. Met de auto is het hostel prima te bereiken. Er is voldoende plek op de parkeerplaats en, door de regendruppels heen, rennen we naar de ingang. Het gele gebouw oogt niet direct als een hotel. En eerlijk is eerlijk. We lopen binnen en voelen ons oud. Het is inmiddels 21 uur op zaterdagavond en de grote, felverlichte lobby zit vol met voornamelijk buitenlandse jongeren. J. loopt direct op het tafelvoetbalspel af. Daar spelen twee Duitse heren en hij wil graag meedoen. Misschien niet het beste plan en ik wijs ‘m op de kids corner. Daar vermaken de jongens zich wel even. De receptioniste helpt ons keurig. Stephan krijgt een stapel lakens in handen gedrukt. Tot nu had ik nog niet het idee dat we in een hostel waren, nu wel. Zelf bed opmaken dus. Ik kijk nog even de lobby rond en vraag me stiekem af hoe deze nacht zal verlopen (zo, ik word oud zeg). We lopen richting de liften om naar onze familiekamer van hostel A&O Amsterdam Zuidoost te gaan.

Aankomst in A&O Hostel Amsterdam Zuid-Oost in een grote lobby met bijvoorbeeld faciliteiten als kids corner en tafelvoetbalspel.
Aankomst in A&O Hostel Amsterdam Zuid-Oost in een grote lobby met bijvoorbeeld faciliteiten als kids corner en tafelvoetbalspel.

De familiekamer van hostel A&O Amsterdam Zuidoost

Onze kamer ligt op de tweede verdieping van het hostel. Als de deur opengaat, vinden de jongens het stapelbed van de familiekamer natuurlijk geweldig. Zoon J. gaat boven en zoon M. onder, gelukkig hebben we daar geen discussie over. Ik loop de familiekamer rond en het bevalt me prima. Schoon, genoeg ruimte voor z’n vieren voor een nacht en een prima badkamer met douche en toilet. Niets bijzonders, gewoon basic. We maken het bed van de jongens op (dat is wel wennen). Nog even heb ik mijn twijfels over de matrassen. Gaan wij het hier een hele nacht op volhouden? Natuurlijk duurt het even voordat de jongens slapen, het is ook allemaal zo spannend en anders. Als ze slapen checken wij of de Wifi werkt in onze familiekamer: Netflix is on. Beter. Je kunt overigens ook tv kijken maar opvallend genoeg zijn de meeste zenders buitenlands. Als we gaan slapen horen we natuurlijk nog wel wat omgevingsgeluid, maar het valt ons alles mee.

Kinderen ontbijten gratis bij hostel A&O Amsterdam Zuidoost

M. houdt nogal van eten. Daarom moeten wij lachen als we lezen dat kinderen gratis mee ontbijten. Weten ze dat wel zeker? Wij weten eigenlijk niet wat we moeten verwachten, als we gedoucht aankomen in de grote ontbijtzaal. Bij aankomst hebben we muntjes gekregen die je inlevert bij het ontbijt. En het is een goed continentaal ontbijt. Dit doet niet onder voor een ‘gewoon’ hotel. Broodjes, eieren, vers fruit, yoghurt… Het is er allemaal. En wat kies je dan? Gewoon een broodje jam. Na het ontbijt checken we om 10 uur uit. Met de auto vertrekken we naar het centrum om daar nog het een en ander te ontdekken en een bezoek te brengen aan vrienden.

We zijn het erover eens. Voor de echte Amsterdamse sfeer moet je een hostel of hotel in het centrum vinden. Ga je voor een familiekamer met goede prijs-kwaliteitverhouding (basic) en een hostel op een handig gelegen plek? Dan is hostel A&O Amsterdam Zuidoost een goede optie.

In de ontbijtzaal zien we dat er veel gezinnen A&O hostel Amsterdam Zuidoost boeken.
In de ontbijtzaal zien we dat er gasten zijn van alle leeftijden.

In welke familiekamer in Amsterdam verblijf jij met je kinderen?

Meer lezen

Vind je Amsterdam met kinderen leuk? Amsterdam barst van de gave hotspots. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.