Ferienhof Pfeiffer, op vakantie bij de boer in het Duitse Odenwald

Een vakantie bij de boer doet het bij kinderen altijd goed. Genoeg ruimte om te spelen, helpen met het verzorgen van de dieren en ze knuffelen. In de Duitse regio Odenwald zijn er meerdere mogelijkheden om bij de boer te overnachten. Saskia verbleef bij Ferienhof Pfeiffer. Een boerderij met kippen, paarden en een paar geiten. Nieuwsgierig of dit iets voor jou is? Lees dan verder.

Vakantie op de boerderij bij Ferienhof Pfeiffer

Ons navigatiesysteem brengt ons moeiteloos naar Ferienhof Pfeiffer. We zien direct drie erg leuke vakantiehuisjes staan. Grote blokhutten met een overdekt terras, gelegen tegen een groene helling. Het eerste huisje blijkt voor ons te zijn. Op het krijtbordje naast de deur staat zelfs onze naam en in de voordeur zit de sleutel al. Net als we naar binnen willen gaan komt Amelie Pfeiffer aanlopen, de eigenaresse van Ferienhof Pfeiffer. Ze vertelt ons iets meer over het vakantiehuisje en nodigt ons uit voor een rondleiding over het terrein. Dat doen we later. Eerst uitpakken en lunchen.

Welkom bij Ferienhof Pfeiffer.
Welkom bij Ferienhof Pfeiffer.
Heerlijk kleinschalig met maar drie blokhutten.
Heerlijk kleinschalig met maar drie blokhutten.
Hier krijg ik direct een vakantiegevoel van.
Hier krijg ik direct een vakantiegevoel van.
De drie huizen verspringen ten opzichte van elkaar. Hierdoor is er voldoende privacy.
De drie huizen verspringen ten opzichte van elkaar. Hierdoor is er voldoende privacy.
Het uitzicht.
Het uitzicht.

Vakantiehuis bij de boer

Onze blokhut is precies groot genoeg voor een gezin. De ouderslaapkamer heeft een tweepersoonsbed en veel kastruimte. De kamer van de kinderen is voorzien van een stapelbed en een stoel die uitgeklapt kan worden tot een bed. Dat maakt dit vakantiehuis bij de boer ook geschikt voor gezinnen met drie kinderen. De badkamer is klein maar functioneel met een douche, toilet en wastafel. De woonkamer met open keuken is ruim. Rondom de eettafel staat een bankje en losse stoelen. De zithoek heeft een grote bank en zelfs een tv. Alles ziet er keurig onderhouden en schoon uit.

Het leukste vind ik het overdekte terras. Op de een of andere manier geeft dit direct een vakantiegevoel. Het uitzicht over de landelijke omgeving helpt natuurlijk ook een handje.

De zithoek.
De zithoek.
Complete keuken en de eethoek.
Complete keuken en de eethoek.
De ouderslaapkamer.
De ouderslaapkamer.
Voor de kinderen een stapelbed.
Voor de kinderen een stapelbed.
De kleine en functionele badkamer.
De kleine en functionele badkamer.
Ontbijten op het terras.
Ontbijten op het terras.

Speeltuin en zelfs…. een natuurlijk zwembad

Schuin voor ons vakantiehuis staat een speeltoestel met twee schommels. “Ik ga schommelen!” roept zoon C. al snel nadat we alle spullen in het huisje hebben gezet. Dochter M. rent snel achter hem aan. Later ontdekken we dat er naast het huisje een tafeltennistafel staat, compleet met batjes en balletjes.

We zijn bij Ferienhof Pfeiffer in de meivakantie, vroeg in het seizoen dus. Amelie laat ons het zwembad met natuurwater zien. Nu even zonder water, want deze is net schoongemaakt en wordt opnieuw gevuld. In de zomermaanden is het een fijne plek om verkoeling te zoeken. Ik zie me hier al helemaal zitten met een boekje terwijl de kinderen in het water springen.

De boerderij

Op Ferienhof Pfeiffer geen koeien, maar wel paarden, kippen en geiten. De kippen zitten in een grote schuur en daar krijg je als bezoeker niet veel van mee. Wel mogen we ’s ochtends kijken hoe de eieren machinaal worden geraapt.

Veel leuker zijn de geiten. M. en CaC.iel hebben geiten en schapen op school, dus dat is meteen vertrouwd. Restjes eten mogen we aan de geiten voeren. Dat laat C. zich de dagen daarna geen twee keer zeggen en hij rent regelmatig met een oude boterham naar de geiten toe.

M. voelt zich iets minder vrij op de boerderij. Ze is bang voor honden en de hele lieve hond van Ferienhof Pfeiffer loopt los. We zijn hier helaas maar twee nachten, dus weinig tijd voor haar om aan de hond te wennen. Ze blijft daarom steeds bij ons in de buurt.

De geitjes.
De geitjes.
De eieren van de kippen.
De eieren van de kippen.
Tijdens ons verblijf komt er zelfs een schaapskudde langs.
Tijdens ons verblijf komt er zelfs een schaapskudde langs.

Paardrijden en wandelen met een pony

Voor paardenliefhebbers is Ferienhof Pfeiffer echt de ideale vakantiebestemming. Als je je eigen paard meeneemt kan je een stal huren tijdens je verblijf. Het is ook mogelijk om rijlessen of begeleide excursies te paard te doen. Wij kiezen voor het pony rijden. Voor een wandeling van 45 minuten betaal je 15 euro per pony. Amelie gaat mee en vertelt ondertussen van alles over de omgeving. “Jij gaat mijn pony toch vasthouden?” vraagt M. aan mij. De ene keer in Spanje dat de pony van G. niet mee wilde lopen zijn ze niet vergeten. Maar deze pony’s doen niet moeilijk en lopen goed mee. We wandelen langs een akker, een stukje door het bos en daarna door de boomgaard. Een leuke afwisselende route. We hebben geluk en zien zelfs twee keer een ree voorbij komen.

Bij de paarden kijken.
Bij de paarden kijken.
Langs de akker met koolzaad.
Langs de akker met koolzaad.

Praktische informatie

Voor een overnachting bij Ferienhof Pfeiffer betaal je 57 euro voor twee personen. Elk kind ouder dan 1 jaar kost 8 euro per nacht en voor elke extra volwassene betaal je 10 euro (prijspeil 2017). Voor een gezin met twee kinderen betaal je dus 73 euro per nacht. Meer informatie over Ferienhof Pfeiffer is hier te vinden. Je overnachting boeken doe je rechtstreeks bij Ferienhof Pfeiffer.

Vakantie bij de boer in het Duitse Odenwald

Ferienhof Pfeiffer ligt in de Duitse regio Odenwald, in het noorden van Baden-Württemberg. Zeg maar halverwege Nederland en Zuid-Duitsland. Hierdoor is de regio erg geschikt als tussenstop of voor een vakantie waarvoor je niet te lang wilt rijden.

Odenwald heeft meerdere mogelijkheden voor een vakantie bij de boer. Kijk maar eens op de website van Bauernhofurlaub Odenwald voor meer van dit soort fijne accommodaties.

Zou jij bij Ferienhof Pfeiffer willen overnachten?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in dit gedeelte van Duitsland te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met de regio Odenwald. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.