Gästehaus Bernhard in Krün, het vakantieappartement met het mooiste uitzicht op de Duitse Alpen

In sommige Duitse plaatsen struikel je erover. Bordjes met ‘Ferienwohnung’ of ‘Zimmer frei’. Maar hoe vind je in dit overweldigende aanbod een echt fijn en kindvriendelijk vakantieappartement? Als je naar de regio Alpenwelt Karwendel in de Duitse Alpen gaat, dan hoef je nu niet meer verder te zoeken. In Krün vond Saskia het vakantieappartement met het mooiste uitzicht op de Duitse Alpen. Maak kennis met Gästehaus Bernhard.

Op vakantie in Alpenwelt Karwendel

Voordat we naar Alpenwelt Karwendel gingen, had ik er nog nooit van gehoord. Ik vond deze kindvriendelijke wandelbestemming op de gezinsvakantie-pagina van het Duits Verkeersbureau. Alpenwelt Karwendel ligt in het zuiden van Duitsland in de deelstaat Beieren. Het gebied grenst direct aan Oostenrijk en ligt midden in de Duitse Alpen.

Maar waarom op vakantie naar Alpenwelt Karwendel gaan? Wij gingen in de meivakantie en net zoals de toeristen die in de zomervakantie gaan, komen wij er om te wandelen. Maar Alpenwelt Karwendel heeft een dubbelseizoen, dat betekent dat je er ook in de winter heen kan om te skiën. Heel uitzonderlijk kregen wij eind april ook verse sneeuw.

Er is genoeg te wandelen in Alpenwelt Karwendel.
Er is genoeg te wandelen in Alpenwelt Karwendel.

In Alpenwelt Karwendel zijn drie plaatsen te vinden: Mittenwald, Wallgau en Krün. Het maakt voor het wandelen niet uit in welke van deze drie je overnacht, overal kan je prachtig wandelen en je rijdt makkelijk van de ene plaats naar de andere.

Lees hier meer over onze wandeling door de Leutascher Geisterklamm en de wandeling van de Lautersee via het Laintal naar Mittenwald.

Tijdens onze vakantie in Alpenwelt Karwendel verbleven we in het vakantieappartement met het mooiste uitzicht: Gästehaus Bernhard in Krün.

Gästehaus Bernhard in Krün

We rijden Krün binnen en zien veel van die traditionele Alpen-woningen staan: ruim, meerdere balkons en vermoedelijk in de zomer met bloemetjes. We zijn heel benieuwd naar Gästehaus Bernhard. Gelukkig vinden we het in een keer. We parkeren de auto en drukken op de bel. De eigenaresse verwelkomt ons en gaat ons voor naar de tweede verdieping. Daar is het appartement voor 4 personen te vinden.

We krijgen een korte rondleiding, maar onze aandacht wordt direct getrokken door het grote raam in de woonkamer. Over de volledige breedte is deze gevel in glas uitgevoerd. Wauw, wat een uitzicht hier. “Jullie zullen verrast zijn als de wolken weg zijn” krijgen we te horen. Nu zien we al een heuvelachtig gebied. Een paar dagen later ontdekken we gelukkig het ‘echte’ uitzicht met hoge bergen met besneeuwde toppen. Het is dat de omgeving zo mooi is, maar anders zou ik de hele dag op het balkon gaan zitten en genieten van het uitzicht hier.

Gästehaus Bernhard, met een klein beetje voorjaarssneeuw.
Gästehaus Bernhard, met een klein beetje voorjaarssneeuw.
De achtergevel van het appartement is volledig voorzien van ramen.
De achtergevel van het appartement is volledig voorzien van ramen.

De woonkamer is groot en heeft een zithoek en eethoek. Daarnaast is er genoeg ruimte om op de vloer te spelen. De keuken is van alle gemakken voorzien. Heel fijn vind ik dat: een vaatwasser tijdens de vakantie. De badkamer is ook al ruim en licht. Er is een bad, aparte douche, toilet en een wastafel. Daarnaast is er nog een apart toilet. Ook de twee slaapkamers zijn ruim en beide voorzien van een 2-persoonsbed en een grote kastenwand. De bedden blijken heerlijk te liggen. Een kinderbedje en kinderstoel zijn aanwezig en je hebt genoeg plek om deze neer te zetten.

“Mogen wij deze kamer?” Dochter M. en zoon C. hebben al snel een voorkeur. Een van de slaapkamers heeft een tafel met stoelen en een televisie, daar willen zij wel slapen. Wij vinden het prima. De knuffels krijgen een plekje en ook hun andere spullen worden snel naar de kamer gebracht.

De zithoek in de woonkamer.
De zithoek in de woonkamer.
De keuken.
De keuken.
Dit wordt de ouderslaapkamer.
Dit wordt de ouderslaapkamer.
De kinderen kiezen voor deze kamer.
De kinderen kiezen voor deze kamer.
Beide slaapkamers hebben een grote kast.
Beide slaapkamers hebben een grote kast.
De badkamer met wastafel en toilet.
De badkamer met wastafel en toilet.
Douche en bad zijn apart van elkaar.
Douche en bad zijn apart van elkaar.

We voelen ons allemaal meteen thuis bij Gästehaus Bernhard in Krün. Waar het precies in zit is lastig te zeggen. Misschien is het de combinatie van de lichte woonkamer, dat alles er is wat we nodig hebben en het fantastische en rustgevende uitzicht. Ik gluur na een dag al even op de website van Gästehaus Bernhard, zou er komende zomer nog een paar dagen ruimte zijn in het 4-persoons appartement? Helaas, al helemaal vol. De eerstvolgende keer dat we in de buurt komen van Alpenwelt Karwendel ga ik toch proberen een paar nachtjes bij Gästehaus Bernhard in Krün erbij te boeken.

Oh ja, had ik al vertelt dat er een wasmachine en droger aanwezig zijn in de kelder? Dat er vlakbij een supermarkt is en dat de buitenruimte erg leuk is voor kinderen om te spelen? Ze kunnen voetballen op het grote grasveld of zich vermaken met de speeltoestellen van de familie die hier woont.

Spelen in de gigantische tuin.
Spelen in de gigantische tuin.
Genoeg ruimte om te voetballen.
Genoeg ruimte om te voetballen.

Het vakantieappartement met het mooiste uitzicht over de Duitse Alpen

Voor ons is Gästehaus Bernhard in Krün het vakantieappartement met het mooiste uitzicht over de Duitse Alpen. En nee, ik heb ze niet allemaal persoonlijk geïnspecteerd. Maar dankzij het grote grasveld voor het huis en de grote glazen pui is er wel altijd vrij uitzicht op de bergen. De enige spelbreker kan het weer zijn.

Wat zou er toch achter de wolken te zien zijn?
Wat zou er toch achter de wolken te zien zijn?
Jaaa, mooie bergen!
Jaaa, mooie bergen!
Zonder sneeuw en met wolken.
Zonder sneeuw en met wolken.
Gelukt, strak blauwe lucht en besneeuwde bergtoppen.
Gelukt, strak blauwe lucht en besneeuwde bergtoppen.

Zoals het vaak gaat met uitzichten: in het echt zijn ze mooier en indrukwekkender dan op de foto.

Handig om te weten over Gästehaus Bernhard in Krün

Gästehaus Bernhard in Krün heeft 5 gastenkamers/appartementen. Alleen appartement nr 5 is geschikt voor 4 personen, de andere zijn allemaal voor 2 personen. Als gezin moet je dus niet te lang wachten met boeken. Voordeel is wel dat Gästehaus Bernhard erg geschikt is als je bijvoorbeeld samen met opa en oma op vakantie gaat. Wel in dezelfde accommodatie, maar niet op elkaars lip.

Meer informatie over Gästehaus Bernhard is natuurlijk te vinden op hun eigen website, deze is alleen wel volledig in het Duits. Op Booking.com kan je de informatie in het Nederlands vinden en heel makkelijk direct boeken.

Zou jij Gästehaus Bernhard in Krün overwegen als je naar de Duitse Alpen gaat?

Meer lezen

Op zoek naar meer informatie over een vakantie in Beieren? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Alpenwelt Karwendel en het Duits Verkeersbureau. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.