Vakantiefoto: “Jullie hoofd staat er ook op”

Op vakantie maken wij altijd veel foto’s, heel veel foto’s zelfs. Een paar weken na de vakantie zijn ze al verwerkt in een fotoboek. Deze vakantiefotoboeken zijn voor ons een dierbare herinnering aan onze vakanties. Onze tips en tucs zijn terug te vinden in de categorie ‘Fotografie’. Een plekje op dit blog om in de gaten te houden!

Camera’s

Zo’n 10 jaar geleden kochten we onze eerste digitale camera, inmiddels zijn we zo’n 5 camera’s verder. Op vakantie nemen we de spiegelreflex camera, de Olympus Pen en een oudere digitale camera mee. Daarnaast gebruik ik ook mijn iPhone5 als camera. Oftewel: 4 camera’s + 4 reisgenoten = heel veel foto’s.

Vakantie door de ogen van kinderen

We vinden het leuk om stadjes te bezoeken. Een van de dingen die we doen om het voor de kinderen leuk te houden, is het maken van foto’s. Om de beurt mogen ze de oude digitale camera gebruiken. Met camera in de hand kijken ze heel anders naar hun omgeving, ze letten ook op andere dingen dan wij: bloembakken, een poesje, een speelgoedwinkel. Ze leggen het allemaal vast. Ondertussen doen wij de stadswandeling.

Het leuke van fotograferende kinderen is dat je ook samen vaker op de foto staat. Hoewel…. je papa en mama volledig in beeld krijgen valt niet mee. Er werden heel wat foto’s gemaakt waarbij wij waren onthoofd. Na een paar dagen kregen we na elke foto standaard het volgende commentaar: “Jullie hoofd staat er ook op!”.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelMet Campinglife in Zwitserland
Volgend artikelTip: met je kinderen een collage maken in een fotoboek
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

1 REACTIE

  1. goed idee om de kinderen te laten fotograferen, je krijgt dan inderdaad hele andere foto’s en ze leren ook meteen verantwoordelijkheid en vooral het mooie en leuke van fotografie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.