Kasteelcamping Le Haget: kindvriendelijke camping met zwembad

0
288
Kasteelcamping Le Haget in het zuidwesten van Frankrijk.
Kasteelcamping Le Haget in het zuidwesten van Frankrijk.

Kasteelcamping Le Haget ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Onze blogger Saskia zocht naar een camping die leuk is voor haar jonge tieners (10 en 12 jaar), veel ruimte heeft en niet te druk is. Met een zwembad. In een mooie omgeving. En zo kwam ze terecht bij deze kindvriendelijke camping op het terrein van een echt kasteel. 

Kasteelcamping Le Haget

Frankrijk heeft heel wat kastelen en heel veel campings. Combineer je deze, dan heb je een kasteelcamping. Ik vind kamperen bij een kasteel echt iets toevoegen aan de kampeerervaring. De torentjes van het kasteel zien als ik over de camping loop. De sfeer die het uitstraalt. Het versterkt het vakantiegevoel ontzettend. 

Maar ik zoek meer. Ik vind het fijn als een camping goede huuraccommodaties heeft die niet te dicht op elkaar staan. Dat er ook gewone kampeerders zijn. Als er wat leuke activiteiten zijn. En een zwembad is ook prettig in warme zomers.

Kasteelcamping Le Haget in het zuidwesten van Frankrijk.
Kasteelcamping Le Haget in het zuidwesten van Frankrijk.

Kasteelcamping Le Haget heeft dat allemaal. Dus de keuze is snel gemaakt. In de zomer van 2020 rijden we naar het zuidwesten van Frankrijk, naar de Gers-regio. Vanuit Utrecht is het 1250 kilometer rijden naar kasteelcamping Le Haget. We boeken een tussenstop, zodat we er relaxed heen kunnen rijden. Een nachtje in een hotel is voor de kinderen meteen een feestje.

Ligging kasteelcamping Le Haget

De camping

Op kasteelcamping Le Haget is het mogelijk om met eigen kampeermiddel te kamperen en in het kasteel zelf zijn hotelkamers te vinden. Wij kiezen voor een van de huuraccommodaties. Wel kamperen, maar dan met wat comfort.

Huuraccommodaties op kasteelcamping Le Haget

Kasteelcamping Le Haget heeft verschillende soorten huuraccommodaties.

Wij kiezen voor de rode 6-persoons stacaravan Tamaris XL, ideaal, want nu hebben de kinderen beide een eigen slaapkamer. Met jonge tieners wordt dat opeens belangrijk. Zelf ben ik stiekem heel blij met de vaatwasser, een klein beetje luxe tijdens de vakantie. 

De stacaravans staan bij elkaar in de buurt, maar er is rondom deze accommodaties genoeg ruimte om in het gras te spelen. Wel de gezelligheid van kampeerburen, zonder dat je meteen ziet wat ze op hun bord hebben liggen. Alle stacaravans hebben een terras met een tafel met stoelen en ligbedjes. Van binnen zijn de stacaravans netjes en schoon.

Naast de stacaravans zijn er verschillende soorten houten chalets te huur, deze zijn geschikt voor 4 tot 6 personen. De chalets zijn voorzien van eigen sanitair en een eenvoudige (buiten)keuken. Hier heb je het gemak van een huuraccommodaties en net wat meer de ‘echte’ kampeerbeleving.

Tot slot heeft Tendi een paar safaritenten in het kampeergedeelte geplaatst. Deze staan tussen de gewone kampeerplekken. 

Zo'n gezellig gezicht, die rode stacaravans bij het groen.
Zo’n gezellig gezicht, die rode stacaravans bij het groen.
Wij overnachten een week in deze stacaravan.
Wij overnachten een week in deze stacaravan.
Van binnen is de stacaravan modern, netjes en schoon.
Van binnen is de stacaravan modern, netjes en schoon.
De overkapping boven het terras van de stacaravan zorgt voor schaduw.
De overkapping boven het terras van de stacaravan zorgt voor schaduw.
Elders op de camping zien we deze gezellige houten chalets staat.
Elders op de camping zien we deze gezellige houten chalets staat.
De safaritenten van Tendi staan ook op ruime plekken.
De safaritenten van Tendi staan ook op ruime plekken.

Kamperen op kasteelcamping Le Haget

Natuurlijk kun je ook met je eigen kampeermiddel naar kasteelcamping Le Haget. De kampeerplekken zijn van elkaar afgeschermd met groen, hierdoor heb je best veel privacy en altijd wel ergens schaduw. Daarnaast zorgt de begroeiing ervoor dat de camping een hele groene uitstraling heeft. De kampeerplekken zijn ruim, tussen de 100 en 200 m2.

De kampeerplekken liggen aan een laantje. Zoek je een camping waarbij je met hele kleine kinderen direct aan een speeltuintje kampeert, dan zou ik kasteelcamping Le Haget even op je lijstje zetten voor over een paar jaar. Zodra kinderen zelfstandig over een camping mogen struinen is Le Haget perfect. Er is zoveel ruimte op het terrein om te spelen en te ontdekken. Daarnaast worden er volop leuke activiteiten georganiseerd, maar daarover later meer.

Het sanitairgebouw hebben we zelf niet gebruikt, maar natuurlijk hebben we voor jullie wel even gekeken. Dat ziet er gewoon prima uit.

Ruime kampeerplekken langs een laantje.
Ruime kampeerplekken langs een laantje.
De vele bomen zorgen voor genoeg schaduw.
De vele bomen zorgen voor genoeg schaduw.
Prima sanitairgebouw.
Prima sanitairgebouw.

Slapen in het kasteel

In het 19e eeuwse kasteel zijn tien 2-persoons hotelkamers te vinden. Bij de grotere hotelkamers is het mogelijk om een derde bed bij te plaatsen. Dat maakt slapen in het kasteel niet meteen iets voor gezinnen, tenzij je één kind hebt of meerdere kamers huurt. Dit kan wel een leuke optie zijn als je de dag voor vertrek al de tent wil afbreken. Een overnachting in het kasteel is dan een bijzondere en praktische afsluiting van de vakantie.

Voorzieningen op de camping

“Mam, is er een zwembad” en “Mam, is er wifi?” zijn de meest gestelde vragen door mijn kinderen. Kasteelcamping Le Haget heeft beide. Wifi vinden ze bij het kasteel, wat meteen een ontmoetingsplek wordt voor de jonge tieners. 

Kasteelcamping met zwembad

Het zwembad bij kasteelcamping Le Haget is eenvoudig. Geen toeters en bellen, maar wel veel waterpret met de andere kinderen van de camping. Het animatieteam organiseert regelmatig spelletjes bij het zwembad, een activiteit die zeker bij de oudere kinderen erg populair is. Het is leuk om te zien hoe ook de kleinere kinderen mee mogen doen en door de oudere kinderen goed worden aangemoedigd. Rondom het zwembad zijn ligbedjes te vinden. Gelukkig is hier geen sprake van ‘handdoekje leggen’, dus meestal is er wel een plekje te vinden.

Het zwembad heeft naast dit bad ook een klein peuterbadje.
Het zwembad heeft naast dit bad ook een klein peuterbadje.

Restaurant en ‘Table d’hôtes’

Bij het kasteel is het restaurant van de camping te vinden. We genieten hier van heerlijke Franse gerechten, terwijl de kinderen kiezen voor het kindermenu. Er is ook de mogelijkheid om eten af te halen. Een keer per week wordt er een ‘Table d’hôtes’ georganiseerd. De volwassenen zitten bij elkaar aan de tafels en de kinderen zitten (onder begeleiding van het animatieteam) ook samen. Ideaal, want zodra de kinderen klaar zijn met eten gaat het animatieteam leuke spelletjes met ze doen.

Het restaurant dat bij de camping hoort.
Het restaurant dat bij de camping hoort.
Heerlijk eten.
Heerlijk eten.

Winkeltje en verse broodjes

Bij het kasteel is een klein winkeltje. Hier kunnen we terecht voor een vergeten boodschap, lokale lekkernijen en voor de broodjesservice. Elke dag kun je hier verse broodjes en croissants bestellen. Het ultieme kampeergevoel toch, met een vers stokbrood onder de arm teruglopen naar je kampeerplek en daarna buiten ontbijten.

Het winkeltje op de camping.
Het winkeltje op de camping.

Kindvriendelijke camping

Kasteelcamping Le Haget heeft een klein Nederlandstalig animatieteam. Ze organiseren leuke laagdrempelige activiteiten zoals spelletjes bij het zwembad, knutselen, een speurtocht naar de prinses van het kasteel en het kasteel natekenen. Na de ‘Table d’hôtes’ regelen zij het kampvuur waar de hele camping op af komt. Geen hysterisch gedoe, maar gezellig, kleinschalig en toegankelijk.

Le Haget heeft veel voorzieningen die ervoor zorgen dat het een kindvriendelijke camping is. Natuurlijk het zwembad (inclusief peuterbad). Er is een kinderspeeltuintje, een tafeltennistafel en een sportveld. Plek genoeg dus om een balletje te trappen of andere spelletjes te spelen. 

Een vraag die we veel krijgen bij blogs over campings is: “Voor welke leeftijd is deze camping leuk?” Ik raad kasteelcamping Le Haget aan voor gezinnen met kinderen van 4 t/m 14 jaar. Juist omdat er zoveel ruimte is leent de camping zich erg goed voor kinderen die zonder begeleiding van hun ouders over de camping kunnen lopen.

Kinderactiviteit op het grasveld bij het kasteel.
Kinderactiviteit op het grasveld bij het kasteel.
Speeltuintje.
Speeltuintje.