KidsErOpUit Nieuwjaarswandeling, dit heb je gemist!

Het eerste KidsErOpUit Event zit er op. Wat was het spannend vooraf: hoeveel mensen gaan er komen? Straks komt er niemand of regent het… Wat doen we als er teveel mensen komen? Het bleef tot kort voor aanvang spannend. Nieuwsgierig hoe onze Nieuwjaarswandeling en het proberen van de ergonomische dragers verliep? Dat lees en zie je vandaag.

KidsErOpUit Event #1: Nieuwjaarswandeling en ergonomische dragers proberen

‘Verzamelen tussen 10 en 10.30 uur’ hadden we bedacht in onze aankondiging en zo staan we op deze toch wel frisse januari ochtend in het bos. Gelukkig komen al snel de eerste auto’s aanrijden. Jessika van KidsTravelService heeft een hele achterbak vol met ergonomische draagzakken bij zich. Een aantal ouders hebben hun eigen favoriete drager mee, anderen maken van de gelegenheid gebruik om zich te laten adviseren. Dragers worden met elkaar vergeleken en Jessika helpt de onervaren ouders. Onze blogger Yvonne is er ook bij. Onervaren drager en sceptisch: “Ik kan toch de buggy meenemen?”. We halen haar over om het toch eens te proberen. Haar zoontje Dinand laat zich gewillig in de drager zetten en Jessika stelt de drager goed af. Dinand vindt het meteen geweldig.

Voor ons is het de eerste keer dat we in onze ‘bedrijfskleding’ lopen. Het weer is te fris voor alleen een polo en hoodie, maar die laatste is prima over de schouders te knopen. Gaaf zijn ze geworden he? Maureen en andere KidsErOpUit-kinderen willen er ook eentje, dus wie weet bestel ik voor hen een keer bij Digitransfer in een kindermaat. De kwaliteit van onze kleding is ieder geval top!

Met Maureen heb ik afgesproken dat ze voorop loopt en de rode paaltjes volgt. Die route kent ze van onze eerdere wandeling op Landgoed De Kranenkamp. De andere grotere kinderen lopen met haar mee. De dragende moeders kletsen met elkaar over dragen en de verschillende mogelijkheden. Ik bedenk me dat er de afgelopen 9 jaar veel veranderd is. Toen Maureen een baby was had je niet zoveel keuze. Het was de BabyBjorn (niet ergonomisch), een doek die je zelf moest knopen (dat leek me hopeloos ingewikkeld) of een framedrager. Al snel loop ik achteraan met een moeder en een dappere 3-jarige die de hele wandeling zelf loopt. We hebben het over Zweden als vakantiebestemming. Heerlijk!

Bij NuNu is het drukker dan verwacht. Gelukkig is de grote tafel vrij en daar vinden we met onze groep een plekje. De grote kinderen rennen al snel buiten rond in de speeltuin. Er wordt zelfs met een restje sneeuw een sneeuwpop gemaakt. Jessika voorziet een aantal moeders van advies en na deze break is er de mogelijkheid om van drager te wisselen. Een van de moeders met een baby probeert voor het eerst om op de rug te dragen en merkt dat ze dat fijner vindt dan op de buik. Leuk, daar was de wandeling voor bedacht. Ook Yvonne is inmiddels enthousiast aan het worden en informeert al bij Jessika naar de mogelijkheden om een drager te huren.

We kunnen terug kijken op een geslaagd eerste event!

KidsErOpUit event

KidsErOpUit Event #2: Workshop ‘Natuurfotografie voor kinderen’

Ergens in maart of april komt ons tweede event. Deze keer voor gezinnen met grotere kinderen. Heb jij een kind dat al af en toe met jouw fotocamera bezig is? Misschien zelfs een eigen camera of telefoon heeft? Dan is deze workshop voor hen. Ze leren van echte pro’s hoe ze de mooiste natuurfoto’s kunnen maken. Zo wordt wandelen op vakantie voor hen echt leuk. Ze gaan tijdens de workshop direct aan de slag en krijgen meteen tips om hun foto’s te verbeteren. Enne, de papa’s en mama’s mogen natuurlijk stiekem meeluisteren en meedoen.

Meer info, een datum en een locatie volgt binnenkort!

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.