Monasterium Poortackere: een fijn hotel met familiekamer in Gent

0
100
De mooie ontbijtzaal
De mooie ontbijtzaal

Eén van de grootste uitdagingen bij het voorbereiden van een stedentrip met het gezin is het vinden van een goede accommodatie. Blogger Karijn heeft dan ook wat noten op haar zang: een kamer waar ze met zijn vijven goed kunnen verblijven, waar de kinderen nog even kunnen kleuren of een filmpje kijken, een kamer op loopafstand van het centrum en dan graag sfeervol en betaalbaar. Maar tot onze verbazing zijn we er snel uit: Hoewel een hotel met familiekamer in Gent wel te vinden is, springt er eentje uit: Monasterium Poortackere voldoet aan al onze wensen.

Hotel met familiekamer in Gent: Monasterium Poortackere

Parking Monasterium Poortackere, zo prijkt er op het bordje aan de gevel van een groot pand. Daar zullen we dan wel in moeten. We verlaten de drukke straat en rijden door een smalle poort naar de parkeerplaats. De verrassing over wat er achter de straatfacade schuilgaat, is groot. We parkeren de auto in de binnentuin die omringd is door verschillende aanééngeschakelde oude panden. De belangrijkste schakel vormt het oude klooster. Het complex bevindt zich op het terrein de Poortakker waar al in 1278 de eerste gebouwen herrezen. Het klooster zoals het er nu staat vindt zijn oorsprong in 1873 en is in de loop der jaren uitgebreid en verbouwd. Het heeft naast klooster ook dienst gedaan als weeshuis, retraiteoord, studentenkamers. Nu is het een hotel dat momenteel flink gerenoveerd wordt.

Slapen in het oude klooster
Slapen in het oude klooster
Hotel met familiekamer in Gent
Dolen door de gangen van het oude klooster

Als we het hotel binnenkomen, gaan we ver terug in de tijd. Onze oudste dochter gaat er spontaan van fluisteren. Bij de houten balie brandt een kaarsje. De vriendelijke gastheer checkt ons in en wijst de weg naar onze kamer. Omdat het een complex is dat in de loop van de tijd is uitgebreid, is een beetje uitleg ook wel nodig. We komen via verscheidene gangen aan bij de lift die ons naar de hoogste verdieping brengt.

Zolderkamer in het klooster

Met een ouderwetse sleutel maken we onze zolderkamer open en zijn enorm verrast door wat we aantreffen: een grote kamer met enorm hoge plafonds. Het lijkt er op dat de kamer net gerenoveerd is, alles ziet er spic en span uit. In de kamer staat een tweepersoonsbed, twee bureautjes en een zitje met wel twee banken! Twee houten bureautjes maken het geheel af. Allebei de dochters kiezen er eentje uit en voelen zich de koning te rijk. Een trap in de kamer, die overigens niet beveiligd is met een traphekje, leidt naar de vide. Aan weerszijden van de kamer staan twee bedden, vier in totaal. De knuffels worden netjes op het bed uitgestald, de meisjes geïnstalleerd. Onze jongste zoon leggen we in een babybedje naast zijn grote zus.
De kamer heeft zware oude balken in het zicht en alles in de kamer is van hout, wat de kamer een warme sfeer geeft. Ook zijn we blij met de ruimte. Onze jongste zoon kan hier naar hartenlust rondtijgeren. “We hebben een douche én een bad met een douche”, roept mijn dochter die de badkamer als eerste inspecteert. Ook de badkamer past bij het historische karakter van het pand. Geen strakke witte tegels, wel rustieke zandkleurige tegels en een houten badkamermeubel.

Vide in de familiekamer
Tomtiedom van de ene kant naar de andere kant van de vide
Kiekje vanaf de vide
Kiekje vanaf de vide
Een bad en een douche in familiekamer in Gent
Een bad en een douche!
Badkamermeubel in stijl
Badkamermeubel in stijl

Ontbijten in stijl

De volgende ochtend verschijnen we uitgerust beneden. We hebben heerlijk geslapen in de fijne bedden. We spieken even in de kapel en de kerk die nu dienst doen als congresruimte. In een prachtige zaal staat een zeer uitgebreid ontbijtbuffet klaar. Er is van alles, van yoghurt tot koffiebroodjes en van roerei tot allerlei fruitsappen. Onze kinderen vinden het erg leuk om zelf allerlei broodjes en sapjes te kunnen kiezen. Voor onze zoon is er alleen een stoelverhoger, geen echte kinderstoel. Dat is wel lastig met een jongetje dat het liefst continu beweegt.
Nog een voordeel van het hotel is dat het zich op vijf minuten lopen van het historische centrum bevindt. Als we ’s middags onze zoon willen laten slapen, zijn we in no time terug bij onze hotelkamer. Ideaal!
Moasterium Poortackere blijkt voor ons een ideaal hotel met familiekamer in Gent te zijn. Wil je weten wat je allemaal in Gent kan doen met kinderen? Lees dan het blog over onze stedentrip Gent met kinderen.

De mooie ontbijtzaal
De mooie ontbijtzaal

Wat je verder nog moet weten:

Parkeren kost 15 euro per dag. Er is een lift in het hotel. Ook een babybedje is aanwezig. Het enige minpuntje aan de kamer was dat er geen traphekjes waren geplaatste voor de trap naar de vide.

Zelf een kamer boeken in dit hotel met familiekamer in Gent? Boek dan hier je kamer.

Meer lezen?

Op zoek naar meer leuke accommodaties voor Citytrips? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Toerisme Vlaanderen. Zoals je van ons gewend hebt delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.