Review: BubbleBum Junkie, de speeltafel voor op de achterbank

Elke vakantie is het weer een gepuzzel: hoe nemen we de spullen van de kinderen zo mee dat ze er op de achterbank makkelijk mee kunnen spelen? We hebben al van alles geprobeerd, maar het ideale systeem heb ik nog niet gevonden. Gaat de BubbleBum Junkie daar verandering in brengen?

Wat is de BubbleBum Junkie?

De BubbleBum Junkie is een opklapbaar opbergsysteem voor op de achterbank. Met een gordel maak je de BubbleBum Junkie vast zodat deze op z’n plek blijft bij een ongeluk. Het is niet zomaar een opbergbak, maar een ingenieus systeem met plek voor 2 drinkbekers, een uitneembaar koeltasje, uitklapbare tafeltjes en een houder voor een tablet. Ook past er nog wat klein speelgoed in. Volgens de omschrijving is de BubbleBum Junkie geschikt voor kinderen van 2 tot 8 jaar.

De BubbleBum Junkie kost 47,99 euro.

Review: BubbleBum Junkie in de praktijk

Maureen (7) en Camiel (5) waren direct enthousiast over de BubbleBum Junkie. We moesten de eerste keer even uitzoeken hoe we ‘m moesten uitklappen (hadden natuurlijk ook de gebruiksaanwijzing kunnen gaan lezen….), maar al snel hadden we dat door. Klepjes aan de zijkant open klappen, zijwanden uitvouwen, bodem naar beneden, de tafeltjes uitdraaien en de tablet-houder op de juiste hoogte zetten.

Nieuwsgierig hoe je de BubbleBum Junkie uitklapt? Kijk dan naar het filmpje waarin Camiel dit demonstreert (en de goede luisteraar hoort een kleine verspreking van mij).

Laat ik direct een nadeel noemen voor gezinnen met 3 kinderen: in een gewone auto heb je dan geen plek voor de BubbleBum Junkie. Omdat de Junkie met een gordel wordt vastgezet is het dus nodig dat je een zitplek over hebt. Voor ons maakt dat niet uit, want met 2 kinderen hebben we ruimte over op de achterbank.

Eigenlijk wilden we de BubbleBum Junkie meteen gebruiken tijdens onze volgende autorit, alleen was dat een ritje met de C1 en die heeft maar 2 zitplekken met gordel achterin. Met een beetje improviseren hebben we de BubbleBum Junkie een klein beetje vast kunnen maken aan een van de gordels. Geen idee of ie bij een ongeluk vast was blijven zitten, maar het werkte wel.

De BubbleBum Junkie op de achterbank van de C1.
De BubbleBum Junkie op de achterbank van de C1.

De tablet ging in de houder en samen gingen Maureen en Camiel er een spelletje op spelen. Ik vermoed dat ze daarbij iets te enthousiast waren, want de tablet-houder klapte weer in. De houder is echt bedoeld om een filmpje te kijken, niet als stevige standaard voor twee fanatiek gamende kinderen. Ik weet niet of we de houder veel gaan gebruiken, want we verkeren hier in de luxe positie dat er meerdere tablets in huis zijn. Ze houden de tablet dan gewoon in de hand. Maar gebruiken de kinderen samen 1 tablet om filmpjes te kijken, dan is de tablethouder echt handig.

De BubbleBum Junkie is voorzien van een tablethouder.
De BubbleBum Junkie is voorzien van een tablethouder.

Het tafeltje is klein, maar prima geschikt om op te spelen of even iets te eten op te leggen. Dankzij de rand om het tafelblad zullen de spulletjes er niet meteen afvallen. .

Het koeltasje is erg handig. Leg ‘m een avond van tevoren in de vriezer voor wat extra kou. Pak in de keuken het tasje in met eten en lekkers en plaats daarna het tasje met inhoud zo in de Junkie. Aan het einde van de dag kan je ook in één keer het tasje eruit halen. Erg praktisch!

Naast het koeltasje is er ruimte voor wat klein speelgoed. 2 goed gevulde etuis en wat kleurboekjes passen er precies bij.

Het koeltasje til je makkelijk in en uit de Junkie.
Het koeltasje til je makkelijk in en uit de Junkie.

Tot slot de bekerhouders. Wat moet je daar nu over zeggen? Er passen bekers in en door de diepte van het gat blijven ze goed staan. Geen rond slingerende bekers meer. Handig!

Is de BubbleBum Junkie dé oplossing voor het rotzooi-op-de-achterbank-probleem? Ik vermoed dat de Junkie zeker gaat helpen om alle zooi bij elkaar te houden, maar dat gaan we komende zomer tijdens onze rondreis in Denemarken uitgebreider testen. Volgens mij gaan Maureen en Camiel het erg leuk vinden dat ze hun eigen tasje met eten op de achterbank hebben en hun drinkbeker binnen handbereik staat. De Junkie valt in ieder geval nu al erg in de smaak, zelfs op korte ritjes moet ie mee.

De BubbleBum Junkie vanaf de zijkant.
De BubbleBum Junkie vanaf de zijkant.
De voorkant, met de tablethouder ingeklapt.
De voorkant, met de tablethouder ingeklapt.
Ingeklapt is de BubbleBum Junkie een stuk kleiner.
Ingeklapt is de BubbleBum Junkie een stuk kleiner.

Meer lezen

Op zoek naar meer handige producten die je vakantie met kinderen makkelijker maken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met BubbleBum en bevat onze eigen en eerlijke mening.

9 REACTIES

    • Dat klopt, dat heb ik ook direct als nadeel genoemd ;-). Wie weet komt BubbleBum nog een keer met iets dat geschikt is als je achterbank al vol zit met kinderen!

  1. Wat is het altijd leuk om nieuwe producten te leren kennen en ervaringen van anderen te lezen. Ook dit product nog nooit van gehoord maar met onze twee knullen op de achterbank lijkt het me ideaal!!

  2. Prima oplossing zo’n Bubblebum Junkie voor rondslingerende bekers en speelgoed op de achterbank. Zijn de twee uitklapbare tafeltjes ook getest bij een aanrijding door VVN? Bij het meisje op de op de foto in die C1 zit het tafeltje precies voor haar buik! Verder leuk bedacht.

  3. Ziet er ideaal uit voor een lange rit naar Zuid-Frankrijk met 2 kindjes! Weten jullie hoe het zit met de tablethouder? Passen alle soorten tablets daar in? En blijft hij zo laag als op de foto? Of komt hij nog verder omhoog en hoeven de nekjes niet steeds zo erg omlaag te kijken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.