Vakantie in Salzburgerland? Ontdek de omgeving van Kaprun met kinderen

Veel mensen kennen Oostenrijk en het gebied rondom Kaprun als skigebied. Niet zo gek ook, de gletsjer in Kaprun en de omgeving eromheen is een prachtig gebied om te skiën. Daphne ging op onderzoek uit of in het voorjaar (en zomer) Salzburgerland ook een gebied is waar je heen zou willen op vakantie. Is de omgeving van Kaprun met kinderen leuk? Dat deed ze vanuit Chalet Sonnentanz, ja inderdaad, bekend van ‘Ik Vertrek’.

Kitzsteinhorn en de gletsjer in Kaprun

Als wij eind april in Oostenrijk aankomen is er de week daarvoor veel sneeuw gevallen. Ook op lager gelegen pistes ligt er voldoende sneeuw om te skiën. Dat is uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar. Dat je in deze tijd boven op de gletsjer sneeuw kan vinden is echter geen uitzondering. Meestal kan er bovenaan de gletsjer het hele jaar geskied worden. Hoewel we niet gaan skieën gaan we toch met de gondel helemaal naar boven toe naar de top van de Kitzsteinhorn. Wat een uitzicht en wat is het koud. Een unieke ervaring tijdens onze vakantie in de omgeving van Kaprun met kinderen.

In 2017 betaal je in een familieticket voor een volwassene 39 euro om naar boven te gaan, voor kinderen 19 euro. Kinderen die in 2012 of eerder geboren zijn mogen gratis naar binnen. Voor meer informatie, openingstijden en prijzen kijk je op de website van Kitzsteinhorn

Wasserfälle Krimml

Nadat we met een gondel een berg op zijn geweest, gaan we een dagje zelf wandelen en de berg op. Het is even de vraag in hoeverre E. (3 jaar) het gaat volhouden en hoever we gaan komen. Dat blijkt behoorlijk ver te zijn! 4 uur lang vermaken we ons in de buurt van de watervallen en in de sneeuw. Het is werkelijk prachtig overal. Ook wanneer je helemaal de berg niet op wilt of kan is het beneden aan de voet van de waterval prachtig. Onderweg naar boven zijn er voldoende plekken om van het uitzicht te genieten. Helemaal naar boven is geen must om toch de watervallen goed te bekijken.

Als volwassenen betaal je 3 euro en voor kinderen boven de 6 jaar betaal je 1 euro om de watervallen te mogen bekijken (prijzen 2017). Vanaf midden april tot eind oktober kan je de watervallen bezoeken. Voor meer informatie over onder andere de openingstijden kijk je op de website van Wasserfälle Krimml

Wat een prachtige waterval
Wat een prachtige waterval

Wildpark Ferleiten

Kinderen en dieren, dat lijkt wel altijd een goede combinatie. De meiden vinden dierentuinen en kinderboerderijen in ieder geval altijd leuk. De speeltuinen die er ook zijn werken daar zeker aan mee. Wildpark Ferleiten is een combinatie hiervan en erg leuk om heen te gaan tijdens een vakantie in de omgeving van Kaprun met kinderen. Er zijn verschillende soorten dieren, waaronder geitjes, veel konijnen, hertjes, alpaca’s en een schattige kleine pony. Daarnaast is er een grote speeltuin. Het park is niet heel erg groot, maar je kan je in combinatie met de speeltuin er zeker een middag vermaken. Vooral als het zonnetje door breekt is het prima vertoeven.

Voor een volwassenen betaal je 8 euro entree en voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar 3,50 euro (prijspeil 2017). De speeltuin is gratis toegankelijk. Hoewel er verschillende speeltoestellen staan waar geld in moet, is er ook voldoende om vrij te kunnen spelen. Kijk voor actuele openingstijden en meer informatie op de website van Wildpark Ferleiten.

Seisenbergklamme

Na ons avontuur bij de waterval besluiten we nog een dagje te gaan wandelen. We gaan naar de Seisenbergklamm in Weisbach bij Lofer. Vooraf horen we dat er vooral veel leuke paadjes en bruggetjes zijn. Wij zijn benieuwd! Bruggetjes en paadjes zijn er inderdaad volop. Daarnaast is het gebied zo mooi. Iedere keer kijken we onze ogen uit. De meiden zijn niet te stoppen en gaan als een speer alle bruggetjes over. Watervallen, steentjes, plekken om te klimmen en na de klim nog een blotevoetenpad. Wat een heerlijke plek om te zijn.

Voor kinderen betaal je 3,50 euro (6-15 jaar) en als volwassenen betaal je 5 euro om de kloof te mogen bezoeken. Voor openingstijden, meer mooie foto’s en overige informatie kijk je op de website van de Seisenbergklamm.

Maisiflitzer, een toffe rodelbaan

Als we naar de gletsjer rijden in Kaprun komen we langs een rodelbaan. Deze ligt op de Maiskogel berg. In de winter kan hier geskied worden. De rodelbaan ziet er vanaf boven best spannend uit vind ik, maar de meiden denken daar anders over. Daar willen ze wel in! Er is zelfs discussie wie er voorop mag. E. en ik gaan samen achteraan en dat blijkt maar goed te zijn ook. De meiden zijn veel sneller beneden dan dat ik ben. Een ritje duurt ongeveer een minuut of 12, naar boven ben je natuurlijk langer onderweg dan naar beneden.

Voor een familiekaart, 2 volwassenen en 2 kinderen betaal je in 2017 26 euro. Wil je meer informatie over deze rodelbaan, kijk dan op de website van Maiskogel Maisiflitzer

Kaprun met kinderen
Kaprun met kinderen

Chalet Sonnentanz, kindvriendelijkheid ten top

Natuurlijk zijn er in het gebied talloze appartementen en hotels te vinden. Dat Chalet Sonnentanz (ja, bekend van ‘Ik Vertrek’) één van de leukste chalets is zijn de meiden het geheel over eens. Het chalet krijgt van hen een 10. En ik kan het niet anders dan met hen eens zijn. Na een heel hartelijk ontvangst duiken de meiden meteen de speelruimte in met de dochters van de eigenaren. En binnen een uurtje zijn ze vrienden voor het leven, zoals je dat op die leeftijd kunt zijn. Een campinggevoel qua gezelligheid, warmte en vriendschappen is wat dit chalet voor de meiden en daardoor ook voor mij is. Daarnaast een prima plek om al deze leuke activiteiten vandaan te gaan doen.

Wil je ook graag wat dagen genieten van Oostenrijk? Kijk voor beschikbare appartementen, prijzen en meer informatie op de website van Chalet Sonnentanz.

Chalet Sonnentanz, wat een uitzicht!
Chalet Sonnentanz, wat een uitzicht!

Handig om te weten over een vakantie in de omgeving van Kaprun met kinderen

In het voorjaar zijn nog niet alle activiteiten open. Het wildpark ging in 2017 bijvoorbeeld 3 mei pas open en de kloof in Kaprun pas op 12 mei (toen waren wij helaas alweer naar huis). Sommige activiteiten zijn afhankelijk van het weer open, bij heftige sneeuwval bijvoorbeeld niet. Het aanbod aan activiteiten is echter zo groot, dat er altijd voldoende te doen is. Zo hadden wij bijvoorbeeld nog een dagje Salzburg op de agenda staan, waar we niet aan toegekomen zijn.

In de week dat wij er waren was er veel regen voorspelt. Wij hebben echter geen regen gehad. Wel winterjassen aan boven op de berg en blote benen en armen in de tuin. Mocht je wel een dagje regen hebben, het zwembad Tauern Spa in Kaprun is prima vertoeven. Ik heb nog nooit ergens in het water gelegen met zo’n prachtig uitzicht.

In de zomer naar een skigebied?

Wat ons betreft is vakantie in een skigebied in het voorjaar of de zomer zeker leuk. Als je houdt van een actieve vakantie, mooie natuur en gezelligheid zit je in Oostenrijk prima. En dat op een ruime 900 km afstand vanuit Nederland. Mocht je een tripje naar Oostenrijk overwegen, lees dan ook het blog over Playmobil Funpark. Een prima plek om een leuke tussenstop te houden. Zo begint je vakantie al onderweg.

En jij, wist jij dat een vakantie in de omgeving van Kaprun met kinderen zo leuk is?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke blogs over Salzburgerland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is mede tot stand gekomen in samenwerking met Chalet Sonnentanz. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.