Met #keytosurprise naar een Stuntman-workshop. Durf jij?

Bloggen is hard werken, maar het brengt ook heel veel leuks. Soms komt er een mail voorbij waarvan ik denk: “Wat is dit?”. Dat gebeurde toen ik een mailtje kreeg over #keytosurprise, de slogan van Kia. Ze willen ons verrassen…. Reuze spannend, maar dochter M. en ik durven het avontuur aan.

Een verrassingsdag

Twee dagen voor onze #keytosurprise-dag krijg ik een mail. Het begint met praktische informatie. Maar dan lees ik: sportkleding mee, we maken filmopnames. Help! Waar heb ik ja opgezegd? Terugkrabbelen doe ik niet, maar ik bel wel even met de organisatie. Ze weten me een soort van gerust te stellen, toch voel ik een gezonde soort spanning die ik niet teveel op M. wil overdragen.

Op zondagochtend stappen we samen in de auto en rijden we naar het Kia-hoofdkwartier in Breukelen. In de showroom krijgen we iets te drinken en te eten. Ook leren we onze reisgenoot van deze dag kennen: Hien van het luxe mannenblog Manify. Wat een grappige combinatie, twee hele verschillende bloggers samen op pad sturen.

Geen idee wat ons te wachten staat....
Geen idee wat ons te wachten staat….

Buiten staat de filmploeg klaar. Onze Kia Sportage hangt vol met camera’s. We krijgen de sleutel en een envelop. M. installeert zich op de ruime achterbank en ik begin als bijrijder. We hebben geen idee waar we heen moeten. Al snel krijgen we een app-je voor de eerste opdracht: maak een selfie met jullie favoriete onderdeel van de Kia. Ok, auto parkeren en foto maken. Terug in de auto krijgen we een nieuwe instructie. We moeten richting Utrecht rijden voor een ontbijtstop. Helaas is alleen de gele M open. M. d’r dag kan al niet meer stuk.

Als we verder moeten gaan, rijden we maar richting Den Bosch. Geen idee wat ons te wachten staat en wat we nog meer gaan doen. Al snel krijgen we een nieuw bericht binnen: omdraaien, jullie moeten richting Amsterdam. Inmiddels zit ik achter het stuur en trap het gaspedaal even flink in. Ik heb zelf een soms wat sloom koekblikje, deze Kia Sportage is een stuk pittiger. Hier kan ik best aan wennen. Ondertussen praten we over bloggen, inspecteren M. en Hien de auto en proberen we te bedenken waar we heen gaan.

Opeens een nieuw app-je. We moeten een rebus oplossen. Het is even flink puzzelen, maar dan vinden we de oplossing: “De ster zonder hoofdrol”. Eh, geen flauw idee waar dit een hint voor is. We horen ondertussen dat we naar Almere moeten. Dat maakt het raadsel nog groter. Wat is er in Almere te doen? Even overleggen we. Gaan we Googlen om zo te ontdekken wat er op onze eindbestemming te doen is? Of laten we ons echt verrassen? Toch maar het laatste.

De oplossing van deze rebus geeft een hint, maar nog weten we het niet.
De oplossing van deze rebus geeft een hint, maar nog weten we het niet.

Niet veel later rijden we een industrieterrein op. Mijn bovenkamer draait op volle toeren en dan is daar de ontknoping….

Onze #keytosurprise…. Stuntman-workshop!

Oh my, een stuntman-workshop is spannend! En gaaf! Eng! Cool! Dit hadden we nooit kunnen bedenken. M. heeft volgens mij geen idee wat we gaan doen en ik kan me er ook geen voorstelling van maken. In de ontvangstruimte van Endorfine Producties krijgen we een filmpje te zien met indrukwekkende stunts. Ik bedenk waar mijn grenzen liggen. Wat durf ik wel en wat niet? Wat gaat M. doen? We voelen ons wel direct op ons gemak bij de instructeur en beginnen met eenvoudige stunts.

Een van de stunts: mama tegen de grond slaan. Hilarisch!
Een van de stunts: mama tegen de grond slaan. Hilarisch!

Ik ga niet verklappen hoe de stunts precies werken, maar het eindresultaat kan je zien in het filmpje dat van onze verrassingsdag is gemaakt. Kijk maar:

Ik vond het echt ontzettend leuk om te doen. M. was ook helemaal enthousiast en thuis moesten we alle stunts uitgebreid aan zoon C. laten zien.

Maureen hangt klaar in de ratchet bij de stuntman-workshop.
M. hangt klaar in de ratchet.

Meer lezen

Op zoek naar meer verrassingen of actieve uitjes? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Kia. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.