Terra Mystica in Zuid Oostenrijk

Blogger Lineke duikt met haar gezin Terra Mystica in, een oude mijn die omgetoverd is tot een heuse attractie.

Terra Mystica

De naam Terra Mystica doet enorm mysterieus aan, maar deze attractie in de buurt van Villach, Zuid Oostenrijk is niet meer dan een oude mijn. Nou ja… niet meer dan een oude mijn… het is een oude mijn omgetoverd tot heuse attractie.

Wij hadden het bezoek gepland onderweg naar Kroatië. Twee nachten tussenstop op een camping in Villach en dus tijd voor een uitstapje: de oude mijn Terra Mystica.

Eenmaal aangekomen bij de oude mijn voelde je de spanning stijgen bij de jongens… wat is een mijn, wat gaan we doen, komen we daar ook weer uit? Eenmaal binnen werd de bedoeling al snel duidelijk. We sloten ons aan bij de tour van 11 uur, moesten ons in mijnwerkersoutfit hijsen inclusief helm (toegegeven…ik kreeg enorm de drang om “heigh-ho, heigh-ho…” te zingen) en na een korte inleiding gleed ons gezin via een 68 meter lange glijbaan de mijn in. “Mam, waarom gil je zo hard, vind je het eng?” Dus…..

Het was een leuke interessante rondleiding met diverse wetenswaardigheden en dingen om te zien. Bij de kassa had ik 2 ‘schatzoekkaartjes’ gekocht voor de jongens en aan het einde mochten ze met een meertalige gids mee om bij de dwergen naar edelstenen te zoeken. Spannend maar vooral leuk omdat de schat uiteraard gevonden werd.

Tenslotte stond er een mijntrein klaar die ons naar de lift naar boven bracht. Terug in de bewoonde en verlichtte wereld. Alle mijnkleding weer uit en door de edelstenenshop naar buiten. Al met al hebben we 2 uur onder de grond vertoefd en was het erg leuk.

Stoere mijnwerkers…

Terugblik Terra Mystica

Terugkijkend op het bezoek vond ik de toegangsprijs best fors met 17,50 euro per persoon en 10 euro voor de kinderen maar toch was het de prijs wel waard. De kinderen waren na 1,5 uur wel een beetje klaar met het ondergrondse, maar dat had ook te maken met het feit dat zij de gids niet konden verstaan. Ze vonden de glijbaan het leukste en natuurlijk het schat zoeken.

Tip: zorg voor warme bovenkleding en gesloten schoenen want het is best fris en vochtig in de mijn!

Ligging Terra Mystica

Meer lezen

Nieuwsgierig naar andere leuke activiteiten in de omgeving van Karinthië?

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

3 REACTIES

  1. Hihihi ik zie het voor mij hoor, een gillende Lineke van de glijbaan die daarna opstaat en vrolijk heigh-ho, heigh-ho roept 😀

  2. Wij hebben hier vorig jaar ook een rondleiding gehad! Kinderen vonden het super spannend! Met ons allen hadden we al veel plezier met de kleding aantrekken. De glijbaan en het treintje ondergronds is bij de kinderen goed bijgebleven. Helaas deden niet alle kabouters het meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.