Appartement Borrekat op Terschelling: fijn verblijf voor een groot gezin of twee gezinnen

2
235

In een eerder blog gaf Karijn tips voor accommodaties op Terschelling. Karijn beschreef in het blog haar voorkeur voor het oostelijk gedeelte van het eiland. “Dan moet je toch eens in Baaiduinen komen kijken”, reageerde Reina, eigenaresse van appartement Grauwkat en appartement Borrekat op Terschelling, via Facebook. Dat lieten Karijn en haar gezin zich geen twee keer zeggen. Ze ontdekten dat verblijven op het westelijk deel van het eiland net zo leuk is!

Appartement Borrekat op Terschelling

In de voorjaarsvakantie naar Terschelling. Dat hadden we nog niet eerder gedaan, maar stond wel op ons lijstje. De weersvooruitzichten zijn helaas niet al te best. Er wordt storm verwacht. En storm op Terschelling weten we uit ervaring, betekent dat het flink te keer gaat. We nemen een extra setje warme kleding mee, evenals de regenlaarzen.

Een kwartier eerder dan gepland komen we aan in de haven van West-Terschelling, we hebben wind mee. In plaats van dat we helemaal doorrijden naar Oost zijn we binnen 10 minuten op de plaats van bestemming. Het een na laatste huis aan de  linkerkant van de hoofdweg in Baaiduinen, zo had Reina ons verteld. Aan de linkerkant van de straat zien we een mooie oude boerderij, uit zandsteen opgetrokken zoals de meeste huizen op Terschelling. Hier moet het zijn. De auto parkeren we achter op het terrein.

De voorkant van het huis
De voorkant van het huis
Bij de ingang van het appartement Borrekat op Terschelling
Bij de ingang van het appartement

Ruim zespersoons appartement op Terschelling

Reina, de eigenaresse van de appartementen, is deze week ook met haar gezin op het eiland. Ze geeft ons een hartelijk welkom en leidt ons rond. Via een gangetje komen we in de keuken van het appartement uit. Het is Reina’s ouderlijk huis. Het is onderverdeeld in drie appartementen. Het voorhuis Hanestreek en de twee appartementen Borrekat en Grauwkat. Wij verblijven in Borrekat. “Daar waar je nu staat, was vroeger de stal” zo vertelt ze.  En inderdaad, als je naar de gebinten kijkt, kun je je voorstellen dat het zijgedeelte van het appartement vroeger een stal was. “Ook daar sliepen eerder toeristen. Nu is glamping misschien in, maar over een paar jaar wil iedereen weer tussen de koeien slapen”, grapt ze.

Het appartement is verrassend ruim. Er staat een grote zespersoonstafel in en in het zitgedeelte twee banken en ook nog eens twee fauteuils. Onze kinderen hebben het kindertafeltje al ontdekt. De kleurpotloden, de spelletjes en de boekjes worden bekeken en goedgekeurd.

Voor ons ligt er ook leesvoer: de toeristenkrant en een dikke map met informatie over het eiland.

Een fijne grote eettafel en een speelplekje voor de kinderen
Een fijne grote eettafel en een speelplekje voor de kinderen
Hele complete keuken, die nog nieuwe frontjes krijgt
Hele complete keuken, die nog nieuwe frontjes krijgt
Met openslaande deuren naar de tuin
Met openslaande deuren naar de tuin
Boekjes in de vensterbank
Boekjes in de vensterbank

Ik inspecteer de keuken. Die is eveneens ruim en compleet. Met combi-magnetron, zespits gasstel en vaatwasser! En wat ik altijd heel erg fijn vind is dat er vaatwasblokjes liggen, afwasmiddel aanwezig is en ook een paar theezakjes en koffie. Aan de details is gedacht.

Achter de keuken is een deur naar de badkamer en het toilet die beiden keurig zijn.

Het appartement heeft beneden een slaapkamer met twee éénpersoonsbedden en boven ook twee ruime slaapkamers. Op één van de slaapkamers is al een houten ledikant voor onze jongste geplaatst. Handig, zo hoeven we niet zelf met een campingbedje te slepen. Onze dochters hebben bij binnenkomst de slaapkamers al verdeeld. Als we boven komen om een kijkje te nemen, is de jongste haar koffertje al aan het uitpakken. Die heeft er zin in!

Kindvriendelijk appartement Borrekat op Terschelling

Het is duidelijk dat Reina en haar man ook kinderen hebben: aan alles is gedacht. De stopcontacten zijn afgedekt. Er is een zelfsluitend traphekje voor de trap geplaatst. Er zijn allerlei spelletjes, DVD’s en kleurboekjes waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. We hadden zelf eigenlijk niks hoeven meenemen. Buiten is er weliswaar geen zandbak of trampoline, maar wel een groot weiland waar de kinderen zich kunnen uitleven. Het hele terrein is omheind, dus kinderen kunnen veilig buitenspelen.

Als we helemaal gesetteld zijn wacht ons nog een verrassing. “Hé kijk eens naar dat schaap met zijn dikke billen,” zegt mijn oudste dochter. En warempel, langs het raampje loopt inderdaad een schaap. En een dag later wordt onze oudste door het buurjongetje opgehaald om de pony’s eten te geven. Die zijn ook van de buren maar staan nu in een schuur op het terrein. Het huis heet Buitenleven en doet zijn naam eer aan!

De schaapjes lopen langs het raam
De schaapjes lopen langs het raam
Wat hooi aan de pony's voeren
Wat hooi aan de pony’s voeren

Locatie en activiteiten

In dit blog kun je terugvinden wat je zoal kunt doen op Terschelling bij minder weer. Vanaf Baaiduinen ben je binnen een paar minuten in het centrum van Midsland. Dat heeft een centrum met een supermarkt, een aantal winkels en een aantal cafés en restaurants. Ook vind je er de bibliotheek die in de vakanties leuke activiteiten voor kinderen organiseren. De oudste dochter vermaakt zich er goed tijdens een LEGO-middag.

Het strand van Midsland is nabij evenals de Waddenzee. Het fijne aan Baaiduinen is dat je heel centraal op het eiland zit. West-Terschelling is goed bereikbaar.

En hoewel er storm is voorspeld, valt het reuze mee. Het regent wel, maar er zijn ook veel droge periodes en we hebben zelfs één dag fantastisch weer. We vermaken ons met spelletjes spelen, zwemmen in de Dobe op West. We winkelen wat in West-Terschelling, bezoeken het natuurmuseum en wandelen langs het Groene Strand. Lunchen bij Loods. Terschelling is ook in de winter een heerlijke plek.

Midsland aan Zee is dichtbij
Midsland aan Zee is dichtbij

Praktisch

Appartement Borrekat is heel geschikt voor grotere gezinnen en kan ook samen met het naastgelegen appartement Grauwkat gehuurd worden voor families. Het huis is heel kindvriendelijk. Honden zijn toegestaan.

In het laagseizoen betaal je 500 euro voor een weekverblijf, in het hoogseizoen 775 euro.

En: kriebelt het al om in het voorseizoen naar de Wadden te gaan? Kom je dan logeren in appartement Borrekat op Terschelling?

Meer lezen

Nieuwsgierig naar Terschelling? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog kwam tot stand in samenwerking met Buitenleven-Terschelling. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

2 REACTIES

  1. Erg mooi appartement zeg! Terschelling is een plek waar ik m’n hele leven al kom, elk jaar weer 😀 Dit appartementje ga ik onthouden 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here