Terschelling met slecht weer? Dit kan je doen met kinderen

Natuurlijk hoop je dat je tijdens je vakantie mooi weer hebt. Maar stel je voor dat je op Terschelling met slecht weer bent… Geen probleem met de 5 tips van onze Terschelling-kenner blogger Karijn. Ook op Terschelling is van alles te doen als het weer tegen zit.

Terschelling met slecht weer? Dit kan je doen met kinderen

De regen tikt al de hele ochtend onafgebroken op het tentdoek. Je kinderen hebben de meegenomen puzzels al drie keer gemaakt, de voorleesboekjes hebben ze in de hoek gegooid en nu hebben ze een nieuw spel bedacht met de veelzeggende naam ‘hap, ik bijt in je bil’. Hoog tijd om de regen en wind te trotseren en er op uit te gaan. Gelukkig zijn er op Terschelling met slecht weer ook allerlei leuke dingen te doen.

Wandelen door het bos bij Hoorn op een wisselvallige dag.
Wandelen door het bos bij Hoorn op een wisselvallige dag.

Het Wrakkenmuseum op Terschelling

Een museum met alle schatten die aanspoelen aan de Terschellinger stranden. Dat klinkt als een museum ‘van alles en nog wat’ en dat is het Wrakkenmuseum ook. Je vindt er duikpakken, de roeren van lang geleden vergane schepen en echte goudstukken. Maar ook gymschoenen en rubberen handschoenen die een aantal jaar geleden aanspoelden. Een prettige gestoord museum vol spannende verhalen, zoals de museumeigenaren het zelf noemen. En dat is wel een treffende titel. Bij alle wrakken en schatten kunnen je kinderen vrij fantaseren over piraten, matrozen en kapiteins. Het museum is gevestigd in een oude boerderij. Op de begane grond, de eerste verdieping en de zolder vind je het museum. Op de begane grond heb je tevens de mogelijkheid om koffie te drinken. Buiten bevindt zich een originele speeltuin.

Het museum ligt in Formerum, vlakbij jongerencamping de Appelhof. Volwassenen betalen 4 euro, kinderen 2 euro. Met een kaartje kun je het Wrakkenmuseum een hele week bezoeken. Je kunt dus rustig nog eens terugkomen om bij mooi weer je kinderen uit te laten razen in de piratentuin. Kinderen kunnen zich piraat wanen in het schip of de boomhut die grotendeels is gemaakt van sloop- en wrakhout.

In de piratentuin van het Wrakkenmuseum.
In de piratentuin van het Wrakkenmuseum.
In de tuin van het wrakkenmuseum.
In de tuin van het wrakkenmuseum.

 

Zwemmen in de Dôbe

Het enige publieke binnenzwembad van het eiland bevindt zich in West-Terschelling. Zwembad de Dôbe  heeft een apart peuterbad, twee recreatiebaden en een glijbaan. Er is een plek waar je wat kan drinken of een ijsje kopen.

Tip: ga op regenachtige dagen heel vroeg naar het zwembad. Er zijn meer gezinnen die bij slecht weer het plan opvatten om naar het zwembad te gaan. Ken je die foto’s van Chinese zwembaden vol met mensen met een zwemband om? Die foto kan je als het al een aantal dagen slecht weer is, rond het middaguur ook maken in zwembad de Dôbe.

Goed om te weten: kinderen zonder zwemdiploma dragen verplicht zwembandjes. De entree bedraagt 6,10 voor volwassenen, 5,60 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en 3,70 voor kinderen van 1 t/m 3 jaar.

Spelletjes spelen in een café

Het is even door de zure appel heen bijten, maar dan heb je wel een hele middag vermaak op een warme, behaaglijke plek: op de fiets stappen om in een café spelletjes te spelen. We kleden ons goed aan en gaan het liefst naar eetcafé de Boschplaat. Een eetcafé zoals het hoort. Houten vloeren, donker houten caféstoelen en oude emaillen borden aan de wand. We warmen ons aan een chocomel met slagroom  en spelen vier op een rij, mens erger je niet en andere spelletjes. Uren speelplezier gegarandeerd!

Tip: Collega-blogger Ilse van Interior Twin deelt hier haar hotspots voor Terschelling.

Toch naar het strand

Als het niet al te hard regent lonkt het strand ook. Wat is er nou spannender dan door de wind geduwd worden. Of tegen de wind in proberen te rennen en tot de constatering komen dat je geen meter bent opgeschoten. De wind langs je hoofd, het geraas van de wilde zee. Als je weer helemaal fris bent en ook een beetje verkleumd kun je je nestelen in één van de fijne strandtenten van Terschelling.

Rennen op het strand.
Rennen op het strand.
Heerlijk uitwaaien op Terschelling met slecht weer.
Heerlijk uitwaaien.

 

Natuurmuseum en zee-aquarium

Niet uit eigen ervaring (die stamt nog uit mijn kindertijd, dus niet zo up-to-date), maar van meerdere gezinnen heb ik begrepen dat dit Natuurmuseum een leerzaam en leuk uitje is met kinderen. Je vindt er een tentoonstelling met alle dieren die op terschelling leven, grote zee-aquaria met roggen die je kunt aaien. Het museum is niet al te groot en is kindvriendelijk ingericht. Een ideaal uitje tijdens een dagje op Terschelling met slecht weer.

Was jij ook een keer op Terschelling met slecht weer? Dan vinden we het leuk om jouw tips te horen.

Meer lezen

Op zoek naar meer over Terschelling en de andere Waddeneilanden? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.