Het Ahorn berghotel Friedrichroda met kinderen, uitvalsbasis om Thüringen te ontdekken

Thüringen is een nog vrij onbekend gebied voor Nederlandse families, jammer, want het is een hele leuke bestemming voor een gezinsvakantie in Duitsland. Blogger Lineke verblijft in Ahorn berghotel Friedrichroda en zal vanaf daar een klein stukje van deze groene deelstaat ontdekken.

In de heuvels van Thüringen

We rijden door de heuvels van Thüringen het plaatsje Friedrichroda binnen. Door smalle straten langs typische vakwerkhuizen rijden we omhoog. En dan ineens zien we het hotel. Een reusachtig ietwat gedateerd gebouw doemt op. Dat zal het zijn.

Welkom bij Ahorn berghotel Friedrichroda
Welkom bij Ahorn berghotel Friedrichroda

Ahorn berghotel Friedrichroda

We gaan door de slagboom en parkeren voor de entree. Bepakt en bezakt lopen we omhoog. Ja hoor, daar staat het op de gevel: Ahorn berghotel Friedrichroda. We zijn goed. Het gebouw is indrukwekkend groot en hoog. Bij de incheckbalie worden we vriendelijk geholpen. De auto kunnen we dadelijk op het betaalde parkeerterrein achter het hotel zetten. Of op het gratis terrein voor de slagboom. Dan nemen we 1 van de 6 liften naar de 8e etage. Het is even zoeken, maar we vinden de kamer wel.

We hebben een nette ruime famliekamer
We hebben een nette ruime familiekamer

Familiekamer Ahorn berghotel Friedrichroda

De familiekamer is ruim en netjes opgezet. Gescheiden kamers en toch ook verbonden met elkaar door een deur. Fijn, een beetje afstand en toch veilig dichtbij. De jongens kiezen ieder een bed, zetten de tv aan, loggen in op de gratis wifi en zijn tevreden. Onze kamer heeft een ruim 2-persoonsbed, een klein zitje, flatscreen TV en een mooi uitzicht. De badkamer is netjes en functioneel. Met douche, toilet en wastafel.

De jongens zien op het dressoir een mandje met chips, Kinder surprise ei en een zakje gummiberen staan. Nog net op tijd kan ik “ho wacht” roepen. Tijd voor een educatief moment. Onder het mandje ligt een prijslijst van dit lekkers. Ik leg uit dat we in de supermarkt voor 50 cent meer wel 3 eieren kunnen kopen. Datzelfde geldt voor de chips. De jongens snappen het en we schuiven het mandje weg. Morgen in ieder geval even naar de supermarkt dus.

De badkamer heeft alles dat we nodig hebben
De badkamer heeft alles dat we nodig hebben
Ondanks het wat sombere weer is het uitzicht fantastisch
Ondanks het wat sombere weer is het uitzicht fantastisch

Yoki kinderprogramma

Na een snelle douche is het tijd om Ahorn berghotel Friedrichroda te ontdekken. Beneden in de hal hangt het weekprogramma met daarop ook het kinderprogamma van Yoki. Al snel zien de jongens posters hangen van films. Ze hebben hier zelfs een eigen bioscoop. Het kost wel even wat moeite om uit te leggen dat alle films Duits nagesynchroniseerd zijn. En dat de Smurfenfilm in het Duits toch heel anders klinkt dan thuis. Als we hier langer zouden zijn is het misschien best leuk om toch een filmpje mee te pikken. Vanuit de kamer hebben we de Yoki tipi’s in de tuin al zien staan. Als kind kun je je hier echt indiaan voelen.

Wat zullen we allemaal gaan doen?
Wat zullen we allemaal gaan doen?
We kunnen zelfs indiaantje spelen hier mam
We kunnen zelfs indiaantje spelen hier mam

Speeltuin bij Ahorn berghotel Friedrichroda

We besluiten naar buiten te gaan. Nog even spelen voor we naar de eetzaal gaan. De speeltuin naast Ahorn berghotel Friedrichroda ziet er keurig netjes en aantrekkelijk uit. De jongens vermaken zich er prima. Helaas door tijdgebrek redden we het niet om een bezoek te brengen aan het zwembad of de binnenspeeltuin.

Yoki's speeltuin is geweldig
Yoki’s speeltuin is geweldig
Mogen we ook nog even schommelen?
Mogen we ook nog even schommelen?
Joepie ik sta helemaal aan de top
Joepie ik sta helemaal aan de top

Buffet maaltijden

De kamerprijzen zijn inclusief ontbijt. Dit is in een grote eetzaal. Wij hebben half pension en ook het diner is in de eetzaal. Zowel diner als ontbijt is in buffetvorm. Het buffet is indrukwekkend. Met een Yoki kinderhoek, een gluten- en lactosevrije hoek en veel keuze in eten is er voor ieder wat wils. Eenmaal in de eetzaal zie je hoe groot het hotel is en hoeveel slaapplaatsen het heeft. Het is er druk en rumoerig. Maar we kiezen een tafel bij het raam en dan valt het qua drukte wel mee.

De tweede avond kiezen we toch voor een diner in het a la carte AZado restaurant op de 12e verdieping. Reserveren is een aanrader. Dat is een stuk rustiger en het uitzicht is top. Oh ja en het eten is heerlijk en betaalbaar. De kinderen vinden het buffet overigens stukken leuker want hé… yoghurt met gummiberen en chocola is super.

Wij hebben ons eigen Yoki buffet mam
Wij hebben ons eigen Yoki buffet mam
Ontbijten met cake, gewoon omdat het kan
Ontbijten met cake, gewoon omdat het kan

Na twee nachtjes is het voor ons tijd om naar huis te gaan. We checken uit en lopen met de koffers naar het parkeerterrein.

Wat vinden we van Ahorn berghotel Friedrichroda?

Persoonlijk vind ik dit hotel te groot en te massaal. De populatie bestaat vooral uit senioren en hele jonge gezinnen. Maar dat ervaringen verschillen blijkt wel uit het feit dat mijn kinderen dit een top hotel vinden. Want er is gratis wifi, een bioscoop, een zwembad, een binnen- en buitenspeeltuin en een heus kinderbuffet. De familiekamers zijn er netjes en fijn.

Je kan Ahorn berghotel Friedrichroda makkelijk boeken via Booking.com. Het hotel heeft daar een beoordeling van 7,8 (juni 2017). Ook kan je daar wat vrolijkere foto’s zien, want met een zonnetje erbij ziet het geheel er een stuk beter uit!

Wij vinden het Ahorn berghotel Friedrichroda super mam
Wij vinden het Ahorn berghotel Friedrichroda super mam

Wil je meer weten over Thüringen? Neem dan een kijkje op de website van ‘Vakantie in Thuringen’. Lees ook zeker meer over de ontdekkingen die wij gedaan hebben in Thüringen.

Houd jij van hotel met een animatieprogramma voor kinderen of liever zonder? Zou het Ahorn berghotel Friedrichroda iets voor jou en je gezin zijn?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat voor andere blogs over Thüringen en andere Duitse gebieden we al hebben geschreven? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vakantie Thüringen. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.