Alligator Bay: stoer dierenpark voor kinderen bij Mont St. Michel

Blogger Suzanne vierde haar vakantie dit jaar op de grens van Bretagne en Normandie: bij Mont-St-Michel. Daar vond ze een stoer dierenpark voor kinderen: Alligator Bay!

Alligator Bay: Stoer dierenpark voor kinderen bij Mont St. Michel

Wie naar Noord-Bretagne afreist met de kinderen, heeft aan bezienswaardigheden geen gebrek. Wij verbleven ruim twee weken in de regio rond de Baai van Mont St. Michel. Behalve de toeristische trekpleisters als Saint-Malo, Mont St. Michel en Cap Frehel, ligt daar Alligator Bay op steenworpafstand van Mont St. Michel. Toen de weersvoorspellingen een keer iets minder goed waren, brachten we een bezoek aan dit bijzondere en leuke dierenpark met meer dan 800 reptielen. Een unieke ervaring voor jong en oud!

Alligators en krokodillen

In Alligator Bay vind je de grootste groep alligators en krokodillen van Europa bij elkaar in één overdekte hal/serre waarin de tropische regenwouden zijn gesimuleerd. Helaas hebben we het voedermoment gemist, zodat de meeste alligators lui lagen uit te buiken op de kant. Maar ze waren niet minder interessant om te zien. Er waren leuke extra’s voor kinderen in de route opgenomen zoals een tunnel waar je oog in oog komt te liggen met de krokodillen en alligators en een klimtoren die uitzicht bood op de indrukwekkende beesten. De nieuwste soort, de Albino alligator, was bijzonder om te zien. Hij lag zo stil dat hij eerder nep leek.

Indrukwekkend: een albino krokodil.
Indrukwekkend: een albino krokodil.

Meer dan 400 schildpadden

Buiten in het park vind je meer dan 400 schildpadden. In een prachtig aangelegde tuin vind je diverse soorten. Van panterschildpadden tot Afrikaanse reuzeschildpadden en sporenschildpadden. Als het warm genoeg is lopen de schildpadden buiten rond en kun je genieten van de zonnebadende of zwemmende schildpadden. De Afrikaanse reuzeschildpadden (de grootste is zelfs 240 kilo!) zijn prachtig. Een aantal loopt vrij rond en mag je zelfs aaien en knuffelen. Dat lieten onze jongens zich geen twee keer zeggen. Het zijn prachtige beesten om te zien en je krijgt de unieke kans om aan het schild te voelen en de rubberachtige poten te betasten. De schildpadden waren nieuwsgierig genoeg en lieten zich goed zien. 

Heel voorzicht aaien.
Heel voorzicht aaien.

Nog veel meer reptielen

Een derde deel van het park is overdekt en ingericht met vele terraria vol met slangen, veranen, leguanen, kameleons en hagedissen. “Vet, cool, gaaf” volgens onze jongens. Tunnels en uitkijkpiramides zijn in de terraria gebouwd, zodat je op ooghoogte vlakbij levensgrote slangen en leguanen kunt komen. 

Een prachtige kroonbasilisk (een soort hagedis).
Een prachtige kroonbasilisk (een soort hagedis).
Een van de vele slangen.
Een van de vele slangen.
Oog in oog!
Oog in oog!

Sinds 2015 is er buiten een klein deel van het park ingericht met dino’s. In een korte wandeling maak je kennis met de belangrijkste dinosoorten van vroeger. Beetje saai nog en voegt weinig informatie toe. Tenslotte is er een filmzaal aanwezig waar wisselende voorstellingen te zien zijn.

Voor wie is Alligator Bay leuk?

Dit stoere park is vooral erg leuk voor kinderen, maar ik moet eerlijk bekennen dat zelfs ik genoten heb van de unieke ervaring om schildpadden te aaien, om midden tussen de pythons en boa’s te staan en om de Albino Alligator te zien. Hoewel je voor een gemiddeld gezin (2 kinderen) al snel 43 euro betaalt, is dit gelet op de verzorging en het voedsel dat de dieren nodig hebben, niet buitenproportioneel. Bovendien is het parkeren gratis.

Praktische informatie

Wil je ook eens een unieke ervaring tussen de reptielen meemaken? Dan is Alligatorbay in Beauvoir, nabij Mont Saint Michel, zeker de moeite van een bezoek waard. De entreeprijzen bedragen 13 euro voor volwassenen, 10,50 euro voor 13 tot 18 jarigen en 8,50 euro voor kinderen tot 12 jaar (Prijspeil 2015). Tot 3 jaar is het gratis. In het park zijn voldoende picknicktafels en banken aanwezig om eigen meegebrachte lunch te gebruiken, maar ook kun je in de restauratie genoeg kopen. Je hebt er al een kop koffie voor 1 euro. Bij de uitgang is een winkeltje aanwezig, waar je allerlei leuke dingen kunt kopen.

Meer informatie vind je op de website van Alligator Bay.

Ben jij al eens bij Alligator Bay geweest?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er nog meer (een stukje verderop) in Bretagne te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Deze blog is gedeeltelijk tot stand gekomen in samenwerking met Alligator Bay. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.