Bijzondere accommodatie in Frankrijk: vakantiepark Defiplanet

Ooit geslapen in een konijnenbungalow? Of een slakkenhuis? Misschien zoeken jouw kinderen het liever hogerop in een boomhut. Als je op zoek bent naar een bijzondere accommodatie in Frankrijk, moet je zeker verder lezen. Blogger Jolinda verbleef in een boomhut op vakantiepark Defiplanet in het midden van Frankrijk, de regio Limousin.

Bijzondere accomodatie in Frankrijk

Op zoek naar een overnachtingsplek voor onze vakantie naar Zuid-Frankrijk, stuit ik op vakantiepark Defiplanet. Op de website zie ik foto’s van een mooie boomhut en ik raak enthousiast over deze bijzondere accomodatie in Frankrijk. Ok, echt handig is het niet voor onze route naar de Ardeche. In ieder geval niet voor 1 nacht. We besluiten om er een combinatie van te maken, eerst een weekje genieten op een kleine familiecamping in de Ardeche en daarna een week de boom in. Mijn kinderen zijn door het dolle heen bij het zien van de foto’s. Als dat maar niet tegenvalt in het echt…

Droomvakantie voor mijn kinderen: een boomhut in Frankrijk.
Droomvakantie voor mijn kinderen: een boomhut in Frankrijk.

Onderweg naar het landelijk gelegen vakantiepark, zijn we niet onder de indruk van het landschap. Frankrijk heeft wel wat mooiers te bieden. We moeten het de komende dagen hebben van de bijzondere accommodatie, een boomhut, en het kleine avonturenparkje dat bij het vakantiepark hoort. Ook hebben we een dagje in een van de grootste pretparken van Frankrijk in petto, Futuroscope. Defiplanet is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan dit bijzondere pretpark, op nog geen half uur rijden.

Vakantiepark Defiplanet

Het vakantiepark is een combinatie van een themapark en een bungalowpark. Je kunt alleen het thema-park bezoeken, wat wij veel groepen Franse kinderen zien doen. Je kunt ook alleen in het bungalowpark verblijven. Je hebt een ruime keuze uit verschillende accommodaties. Zo zijn er pipowagens, houten chalets, boomhutten en konijnen-, slakken- en kippenhuisjes. Als wij een rondje over het park lopen kijken we onze ogen uit. “Kijk mam, zij hebben zelfs konijnen bij hun huisje!” Mijn kinderen zijn een beetje jaloers. Ik beloof ze dat onze boomhut vast net zo leuk is.

Bijzondere accommodatie in Frankrijk: slapen in een slakkenhuis.
Bijzondere accommodatie in Frankrijk: slapen in een slakkenhuis.
Of met kippen op stok.
Of met kippen op stok.
Bij deze konijnenbungalow horen ook echte konijnen.
Bij deze konijnenbungalow horen ook echte konijnen.

Overnachten in een boomhut

Gelukkig heb ik niet te veel gezegd. Onze boomhut is gaaf. Precies zoals een boomhut moet zijn. Lekker hoog, zodat je echt met je hoofd tussen de bladeren leeft. Van binnen is de boomhut van alle gemakken voorzien. We hebben zelfs een luxe douche. Het is wel even wennen dat de boomhut beweegt. Als een van ons ’s nachts naar de wc moet, liggen we mee te wiebelen in bed. Dat heeft zeker zijn charmes. Het enige dat ik een beetje mis is ruimte om buiten te spelen. Onder de boomhut kunnen mijn kinderen wel lekker met takken slepen en een eigen boomhut maken. Een potje voetballen of badminton is er niet bij. Als we lekker willen bewegen, moeten we een stukje lopen naar de speeltoestellen verderop op het park. Er zijn trampolines en we gaan elke avond een potje levensgroot dammen.

Onze boomhut is best hoog.
Onze boomhut is best hoog.
Terras tussen de bladeren.
Terras tussen de bladeren.
Een kijkje binnen in onze boomhut.
Een kijkje binnen in onze boomhut.
Kleine keuken met alles wat we nodig hebben.
Kleine keuken met alles wat we nodig hebben.
Badkamer met hele fijne douche.
Badkamer met hele fijne douche.
Gezellige eethoek.
Gezellige eethoek.
De kinderslaapkamer.
De kinderslaapkamer.
En de ouder-slaapkamer.
En de ouder-slaapkamer.

Activiteiten op vakantiepark Defiplanet

Er is veel te doen op het vakantiepark. Er is een minigolfbaan die wij uiteraard proberen. Tegen betaling van 5 euro per kind mogen we zo lang spelen als we maar willen. Er is ook een klimbos. Hiervan kun je tegen betaling gebruik maken. Wij kiezen ervoor dit niet te doen, je moet met minimaal 8 personen zijn en wij hebben niet veel zin om aan te sluiten bij ‘vreemden’. Onze jongste dochter is ook nog te klein voor de tokkelbaan.

Zwembad op het vakantiepark

Er is een klein buitenzwembad en een klein binnenzwembad. De ligbedden bij het zwembad zijn vaak bezet, maar met een beetje geduld kunnen wij toch regelmatig een plekje bemachtigen. Er is verder niet veel te doen bij het zwembad, wij gebruiken het vooral om even lekker af te koelen.

Fantasiebos

Het themapark bestaat uit een grote kinderboerderij en een fantasiebos. Je moet hiervoor apart betalen. Ik zou het logisch vinden als je als gast van het vakantiepark bijvoorbeeld 1 dag entree zou krijgen. Bij het reserveren van onze boomhut hebben we meteen toegangskaarten gereserveerd met korting. Zo betalen wij 5,60 euro per kind en 9,10 euro per volwassene De opzet van het park is dat je spelenderwijs leert hoe je verstandig met het milieu omgaat. We bekijken eerst de kinderboerderij. Ezels, een kameel, bizons, veel verschillende vogels, er is van alles te zien.

Er zijn allerlei dieren die het vakantiepark bewonen.
Er zijn allerlei dieren die het vakantiepark bewonen.
Zelfs een eenzame kameel.
Zelfs een eenzame kameel.
Vogels en konijnen.
Vogels en konijnen.
Er is veel te ontdekken.
Er is veel te ontdekken.

Het is heet als wij het parkje bezoeken, dus we zijn blij als we bij het schaduwrijke gedeelte uitkomen. Het Fantasiebos. We houden onze pas bij de daarvoor bestemde zuil en gaan op in het verhaal. We moeten helpen het boek van de tovenaar te zoeken. Geen probleem. Dit is erg leuk gemaakt.

We moeten de tovenaar helpen.
We moeten de tovenaar helpen.

“Net als het sprookjesbos in de Efteling!” Daar doet mij dit Franse Fantasiebos inderdaad aan denken. We lopen heerlijk in de schaduw op ons gemak door het bos. Een elfje hier, een kabouter daar. Vooral voor de jongere kinderen is dit echt een leuke attractie, maar ook onze oudste dochter (10) geniet van de wandeling. Vooral als we hoog in de bomen over een touwbrug moeten lopen.

Onze jongste waant zich een elfje.
Onze jongste waant zich een elfje.
Hallo! Kabouters hier?
Hallo! Kabouters hier?
Een van de bewoners van het fantasiebos.
Een van de bewoners van het fantasiebos.
Dansen om de boom voor moeder aarde.
Dansen om de boom voor moeder aarde.

De wezentjes die in het bos leven zijn niet alleen vermakelijk, ze hebben ook nog eens een duidelijke boodschap. ‘Zorg goed voor de aarde’. We spelen midden in het bos een recycle-spel en lezen de informatieborden over de natuur. Een leerzaam en leuk uitje, dat themapark naast onze boomhut.

Leerzaam uitje.
Leerzaam uitje.
Boomtoppenpad.
Boomtoppenpad.

Omgeving van Defiplanet

In de omgeving van Defiplanet zijn een aantal leuke Franse plaatsen te bezoeken. Wij vinden Chauvigny, op 20 kilometer afstand erg charmant. We wandelen door de plaats en wanen ons in de Middeleeuwen. Er zijn 4 kastelen en er is een vogelshow bij het kasteel. Wat natuur betreft vinden wij dit gebied niet zo bijzonder, hoewel een avondwandeling langs de weilanden best mooi kan zijn.

Een paar nachten in een bijzondere accommodatie in Frankrijk

Defiplanet is een vakantiepark dat het vooral moet hebben van de bijzondere accommodaties. De ligging vlakbij het grote pretpark Futuroscope is ook handig. Wij vermaken ons prima op het park en met uitstapjes in de omgeving, maar na een week hebben wij het wel gezien. In combinatie met een vakantie elders in Frankrijk is Defiplanet een leuke bestemming. Vooral ook omdat je de accommodaties niet perse voor 7 nachten hoeft te huren. Zo kun je voor een paar nachten de boom in. Of slapen in een pipowagen.

Op het vakantiepark zijn gratis activiteiten en betaalde activiteiten zoals het klimmen.
Op het vakantiepark zijn gratis activiteiten en betaalde activiteiten zoals het klimmen.
Genoeg ruimte om te bewegen.
Genoeg ruimte om te bewegen.
Midgetgolfen kan tegen betaling.
Midgetgolfen kan tegen betaling.
's Ochtends halen we de verse broodjes naar boven. Een handige bezorgservice terwijl wij nog liggen te slapen.
’s Ochtends halen we de verse broodjes naar boven. Een handige bezorgservice terwijl wij nog liggen te slapen.

Praktisch

Via de website kun je een bijzondere accommodatie in Frankrijk reserveren, al vanaf 1 nacht. Dat kan ook via Booking.com.

Wil je langer genieten in een boomhut of andere bijzondere accommodatie in Frankrijk, dan is boeken via bijvoorbeeld Pharos Reizen voordeliger. Wij betaalden in 2016 voor een 6 persoons-boomhut 897,95 euro, voor een week in het hoogseizoen. Parkeren van je auto is gratis op het park en kun je redelijk dichtbij je bijzondere accommodatie in doen.

Entree voor het Fantasiebos is niet bij de prijs van de accommodatie inbegrepen. Reserveren bij je boeking is aan te raden, dan krijg je 30 procent korting.

Heb jij al eens in een boomhut geslapen? Of een andere bijzondere accommodatie in Frankrijk? Deel je ervaringen met ons!

Meer lezen

Ook zin gekregen om op vakantie te gaan naar Frankrijk? Klik & kijk voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.