Camping Casa Valerosa in Catalonië: kleinschalig, charmant en gezellig

3
287
Wat een heerlijk zwembad!
Wat een heerlijk zwembad!

Camping Casa Valerosa is de kleinschalige camping in Catalonië waar Gemma direct enthousiast van wordt. Ze boekt eerst een paar nachten en blijft een stuk langer!

Camping Casa Valerosa in Catalonië

Tijdens onze zoektocht naar een rustieke camping die alles biedt waar wij van houden, stuit ik op Casa Valerosa. Nog voordat ik de site gelezen heb ben ik al verliefd door de foto’s waar ik langs scroll. De ligging, het groen en de rust die de camping uitstraalt. Het voelt heerlijk aan.

Omdat een deel van onze reis door Spanje in het hoogseizoen valt, boek ik deze camping voor 4 nachten. De beheerder reageert vlot per mail en laat weten dat extra nachten waarschijnlijk geen probleem zijn, omdat het echte hoogseizoen al ten einde loopt na deze dagen.

Op weg naar Catalonië

We starten onze vakantie op naturistencamping La Genese en reizen dan via de Pyreneeën naar de Catalaanse kust, om vervolgens bij L’ Ametlla de Mar een stukje het binnenland in te rijden richting camping Casa Valerosa.

Dit laatste stuk is extra leuk omdat we de navigatie uitzetten en via een routebeschrijving van de website verder rijden. Het voelt als een speurtocht en de kinderen doen enthousiast mee. De route wordt al vrij snel aangegeven met groene pijlen die op stenen of muurtjes zijn geschilderd. Op zoek naar groene pijlen dus. Sommige zijn best lastig te zien, maar gelukkig zijn er vijf paar ogen die zoeken. Dat moet goed komen.

Wanneer de verharde weg overgaat op een onverhard pad rijden we stapvoets verder. Er is 1 bierglas mee in het keukentje van de vouwwagen en zelfs stapvoets rijdend vragen we ons af of dit glas het gaat overleven. We rijden al hobbelend langs vele olijfboomgaarden en enkele eenzame huizen.

Ligging Casa Valerosa:

Welkom op Casa Valerosa

De routebeschrijving blijkt helemaal te kloppen. Na dit hobbelige avontuur rijden we de camping op. Er is niemand bij de receptie en dus gaan we op zoek naar Peter, de campingbeheerder. Al snel vinden we Peter bij het zwembad en hij wijst ons naar onze plek.

We hebben mazzel, we krijgen een safariplek aangewezen. Dit betekent dat we een betonnen ondergrond met rieten dak en keukentje hebben, wat erg prettig blijkt te zijn. Door de betonnen vloer hebben we een keer geen last van wiebelende tafels en stoelen en hij is makkelijk aan te vegen. Het dak is fijn om ons te beschermen tegen de warme Catalaanse zon.

Het is even puzzelen hoe we de vouwwagen neer moeten zetten in verband met een paar bomen, maar na wat geduw en getrek lukt het toch. Yes! De hangmat wordt opgehangen, de zitzak gevuld en de beentjes mogen omhoog! We kunnen vanaf onze ‘veranda’ net de zee zien en nemen even een momentje om tot rust te komen. De kinderen zijn al lang het zwembad ingesprongen, zij hebben andere prioriteiten.

Onze safari kampeerplek op camping Casa Valerosa in Catalonië.
Onze safari kampeerplek op camping Casa Valerosa in Catalonië.

Voorzieningen en sanitair op camping Casa Valerosa

De voorzieningen op camping Casa Valerosa zijn vrij basic. Op ‘ons’ deel van de camping is een toilet, een douche en een afwasplaats, dit is voor ons voldoende. Soms moeten we even wachten, maar er staat een gezellig tafeltje met twee stoeltjes. Hier hebben we vaak een leuk gesprekje met andere campinggasten. Zo horen we wat er te doen is in de omgeving, wat aanraders zijn of juist niet.

Water komt uit een diepe waterput

Het water komt uit een 200 meter diepe waterput en moet dus omhoog gepompt worden. Tijdens ons verblijf zijn er wat problemen met de generator. Hierdoor is er soms even geen stromend water is. Het is af en toe even onze plannen bijstellen, maar daarvoor is het tenslotte vakantie.

Elektra bij de kampeerplekken

Bij de kampeerplekken op Casa Valerosa is er beperkt elektra. Wij hebben zelf een koelbox op gas, deze kun je eventueel huren op de camping. Wanneer je een safariplaats boekt, zit hier standaard een keukentje bij met inventaris, een kookplaat en een koelbox. Je zou eventueel er zelfs een tent bij kunnen huren, wanneer je geen eigen kampeermiddel hebt of wanneer je met het vliegtuig wil reizen.

Huuraccommodaties

Daarnaast zijn er enkele huuraccommodaties met ieder hun eigen kenmerken. Twee stacaravans, een gepimpte caravan in Spaanse stijl en een vakantiehuisje.

Op het andere deel van de camping zijn gewone kampeerplekken en de speciale vrijbuitersplek, met ingerichte tent en een buitenkeuken. Keus genoeg dus!

Activiteiten op camping Casa Valerosa

Al snel na aankomst hebben we leuk contact met de vrijwilligers op de camping. Zij helpen Peter met het onderhoud van de camping en organiseren gezellige activiteiten. Deze activiteiten zijn te vinden op het krijtbord bij het zwembad.

Wij schuiven aan bij de bbq avond en de pubquiz, beide een groot succes. Ook kun je zelf een activiteit organiseren. Zo blijkt er een yoga-docent op de camping te zijn die liefhebbers ’s ochtends trakteert op een uurtje yoga in de Catalaanse natuur. Een beter begin van de dag kun je niet krijgen toch?

Voor de kinderen wordt er onder andere een workshop stenen schilderen georganiseerd. Eerst met z’n allen stenen zoeken en dan in de knutselruimte hier iets moois van maken.

Al deze activiteiten spelen zich af rond het centrale deel van de camping.

Yoga op de camping.
Yoga op de camping.
Vrolijke geschilderde stenen.
Vrolijke geschilderde stenen.

Camping met zwembad en buitenkeuken

Op het centrale deel van de camping vinden we het zwembad, met een paar ligbedden, een loungehoek, een hangmat en picknicktafels. Hiernaast is een gezamenlijke buitenkeuken met oven. Heerlijk om zelf pizza’s in te bakken en die dan lekker bij het zwembad op te eten.

Onze favoriet is toch wel de grote koel- en vrieskast. Hier kunnen we een ijsje of een koud drankje pakken en dit noteren we op de lijst die naast de koelkast ligt. Aan het eind van je verblijf reken je dit af. De prijzen zijn erg schappelijk, waardoor we regelmatig genieten van een ijsje bij het zwembad.

Een boek lezen, gezellig kletsen met andere campinggasten of een spelletje spelen, alles kan. Er heerst een heerlijk ontspannen sfeer op dit centrale deel van camping Casa Valerosa.

Regelmatig zitten we hier ’s avonds te keuvelen. De kinderen spelen op het campingterrein of hangen er gezellig bij. Het is al vrij vroeg in de avond donker en dan gaan de lampjes branden in de bomen en worden er kaarsjes aangestoken. Soms tokkelt één van de vrijwilligers wat op zijn gitaar en met een prachtige maan aan de hemel is ons plaatje van een perfect moment dan compleet. Dit is puur genieten!

Ook is er een tafeltennistafel, een Jeu de Boules baan en twee schommels.

De buitenkeuken van de camping.
De buitenkeuken van de camping.
Heerlijk loungen.
Heerlijk loungen.
Goed gevulde koelkast voor alle campinggasten.
Goed gevulde koelkast voor alle campinggasten.
Wat een heerlijk zwembad!
Wat een heerlijk zwembad!

Mozaïekobjecten op de camping

De huidige eigenaar van camping Casa Valerosa is erg creatief en dit zie je terug op de camping. Er staan een aantal objecten die mooi versiert zijn met mozaïek steentjes, zoals een oud Renaultje, een bankje rondom een olijfboom en een muurtje. Als we zin hebben zouden we zelf aan de slag kunnen. Er staat een werkbank en een hele stapel steentjes, de creatievelingen kunnen hun hart hier ophalen.

Mozaiekstenen rondom de bomen.
Mozaiekstenen rondom de bomen.

Nieuwe eigenaren camping Casa Valerosa

Tijdens ons verblijf ontmoeten we Lief en Bart, een Belgisch stel dat vanaf 2019 de camping zal overnemen. Zij vertellen ons dat er geen ingrijpende veranderingen zullen plaatsvinden.

Ze willen wel graag meer zonnepanelen plaatsen, zodat de generator minder vaak aan hoeft. Iets wat wij alleen maar als voordeel zien. Op dit moment staat de generator veel aan en dat is dan wat ons betreft ook het enige echte nadeel van de camping. We zijn er inmiddels wel aan gewend, pas wanneer hij uit gaat beseffen we hoeveel herrie de generator kan maken en hoe stil het eigenlijk op de camping is.

Omgeving camping Casa Valerosa

Het dichtsbijzijne dorpje is El Perelló, hier rijden we in zo’n 15 minuten naartoe vanaf camping Casa Valerosa. Een leuk dorpje met een wekelijkse markt, een supermarkt en een aantal restaurantjes.

Grotere steden zijn goed te bereiken vanaf de camping. Zo bezoeken wij Tarragona en Reus. Andere campinggasten gaan een dag naar Barcelona of Valencia.

Mooie strandjes zijn ook binnen een half uur te bereiken en vanaf de camping wandel ja zo de natuur in.

Daarnaast zijn er in de omgeving een aantal mooie natuurgebieden te bezoeken. Zoals de Ebro-delta, waar je zelfs flamingo’s kunt spotten. En je kunt nog leuke, actieve uitstapjes maken zoals canyoning, kanovaren over de Ebro rivier of fietsen over de Via Verde.

Een favoriet van ons is het dorpje Miravet. We gaan met een pontje over de Ebro-rivier om er te komen, wat al een belevenis op zich is. Het kasteel is erg mooi om te bezichtigen, met prachtige vergezichten.

Kortom, genoeg te doen!

Camping Casa Valerosa in het kort

Ben je op zoek naar een kleine camping met een gezellige sfeer en heb je geen grote eisen wat betreft de voorzieningen, dan is Casa Valerosa een waar paradijs. De camping is schoon, er is WiFi bij het zwembad, een knutselruimte voor de kids en heeft fijne kampeerplekken.

Hebben jullie kids veel vertier nodig of wil je absoluut elektra bij je kampeerplaats? Dan zijn er vast andere campings die beter bij jullie passen. Voor ons was het echt een gevoel van thuiskomen, de 4 nachten werden er uiteindelijk dan ook 12!

Praktische informatie camping Casa Valerosa

Een kampeerplaats kost in het hoogseizoen voor 4 personen 40 euro per nacht. Een safariplaats kost 350 euro voor een week in het hoogseizoen. In deze periode betaal je voor een 5-persoons stacaravan 550 euro. 

Dit zijn de prijzen uit 2019. Check altijd de actuele situatie op de website van de camping zelf. Daar zijn ook de verhuuprijzen te vinden van de andere accommodaties en de prijzen buiten het hoogseizoen.

Ook zo enthousiast geworden over camping Casa Valerosa in Catalonië?

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor een vakantie in Catalonië? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).