Chocoladebeleving bij Ritter Sport in Berlijn

De chocoladewereld van Ritter Sport in Berlijn is een leuke en lekkere afwisseling tijdens een stedentrip in de Duitse hoofdstad. Je kan er zelfs je eigen chocoladereep maken! Eigenlijk moet je hier gewoon even heen als je in Berlijn bent met je gezin.

Chocoladewereld van Ritter Sport in Berlijn

Sinds 2010 is er een Ritter Sport winkel in Berlijn, vlakbij de Gendarmenmarkt. Niet zomaar een winkel vol met chocoladerepen, maar een echte chocoladewereld. Ik had gelezen dat je hier je eigen reep kan samenstellen en ben nieuwsgierig geworden. Het kostte me geen enkele moeite om Gerard, Maureen en Camiel te overtuigen om hierheen te gaan.

Het is al rond 17 uur als we de Ritter Sport winkel in lopen. Bij de counter staat een rij, dus besluiten we eerst verder rond te kijken. In de shop is het een kleurrijk en vrolijk geheel. Elke soort Ritter Sport chocolade is in een andere kleur verpakt. Geen idee of het mensen lukt om hier weg te gaan zonder iets te kopen, maar ons lukt dat niet. Gerard gaat voor een voordeeltasje met allerlei smaken chocolade (14,95 euro) er in en ik kies heel gericht twee smaken die ik lekker vind (85 cent per stuk).

Een flinke stapel Ritter Sport chocolade!
Een flinke stapel Ritter Sport chocolade!
De vrolijke kleurtjes van de verpakking zijn heel verleidelijk.
De vrolijke kleurtjes van de verpakking zijn heel verleidelijk.
Een deel van de winkel van bovenaf.
Een deel van de winkel van bovenaf.

We zien een bord staan dat er in de kelder chocolade workshops zijn. Wat leuk! Helaas zijn de workshops van die dag al voorbij. Later lees ik op de website dat ze adviseren om vooraf een plekje te reserveren. Iets om te onthouden voor een andere keer. De workshop duurt 75 minuten en is voor kinderen van 7 t/m 18 jaar. Deelname kost 10 euro per persoon.

Met de roltrap gaan we omhoog. Hier treffen we een kleine tentoonstelling over cacao en chocolade. Daar zijn we heel snel doorheen. Zo aan het einde van de dag hebben zeker de kinderen er geen interesse meer in. Op deze verdieping vinden we ook het cafe. Een goede plek om van heel veel lekkers te smullen. Wij slaan het over, zijn nieuwsgierig naar het maken van onze eigen chocoladereep.

Een kleine tentoonstelling over cacao en chocolade.
Een kleine tentoonstelling over cacao en chocolade.
Het chocolade cafe.
Het chocolade cafe.

Maak je eigen chocoladereep bij Ritter Sport

De lange rij bij de counter blijkt de rij te zijn voor de chocoladerepen. We twijfelen eventjes, hebben we zin om in de rij te staan? “Maar nu wil ik zo’n reep maken” zegt Maureen, tja, ze heeft gelijk, daarvoor gingen we hierheen. Dus toch maar de rij in.

Na 15 minuten zijn we aan de beurt. Maureen en Camiel mogen beide een reep maken. Of maken? Samenstellen is het eigenlijk. We betalen 3,90 euro per reep. De medewerker achter de counter maakt de reep. Eerst mogen ze kiezen of ze melk of puur willen. Daarna is er keuze uit de ingrediënten. Maureen kiest voor smarties en marshmallows en Camiel voor aardbeienstukjes, gepofte rijst en gekleurde spikkeltjes onderop de reep. Voor onze neus wordt de chocolade gemengd met de ingrediënten en in de Ritter Sport mal gestopt. Dan begint het wachten. Het duurt zo’n 45 minuten voordat de reep klaar is. Tip voor anderen die hierheen gaan: laat eerst je reep maken en ga daarna wachten in het cafe. Bij ons is het inmiddels etenstijd. We lopen naar warenhuis Lafayette en eten daar in de kelder bij een crêperie.

Alle stappen staan overzichtelijk op het bord.
Alle stappen staan overzichtelijk op het bord.
Best moeilijk om te kiezen wat er in de chocolade reep mag....
Best moeilijk om te kiezen wat er in de chocolade reep mag….
Onze keuze doorgeven.
Onze keuze doorgeven.
De ingrediënten gaan in een bakje.
De ingrediënten gaan in een bakje.
Chocolade erbij.
Chocolade erbij.
Alles mengen en in de vorm stoppen.
Alles mengen en in de vorm stoppen.
Voor Camiel de spikkeltjes er op.
Voor Camiel de spikkeltjes er op.

Maureen en Camiel weten precies hoe ze naar de Ritter Sport winkel moeten lopen. Heel zelfstandig geven ze hun bonnetje aan de medewerker. De reep zit in een echt Ritter Sport doosje en natuurlijk willen ze meteen proeven. Groot gelijk, wij zijn ook nieuwsgierig hoe deze bijzondere en persoonlijke chocolade smaakt. Mmmmm, dat is voor herhaling vatbaar!

Tijd om de chocolade creatie op te halen.
Tijd om de chocolade creatie op te halen.
Samen naar de balie met hun bonnetje.
Samen naar de balie met hun bonnetje.
De chocolade zit in een kleurrijk doosje.
De chocolade zit in een kleurrijk doosje.
Deze chocolade smaakt extra lekker!
Deze chocolade smaakt extra lekker!

Met hun repen in de hand lopen Maureen en Camiel terug naar het hotel. Daar wordt nog wat van de chocolade gesnoept. De rest is een dag later alweer op. Het is goed. Het is hun reep, dus zij mogen zelf kiezen wanneer ze ‘m op eten.

Ben jij al eens bij Ritter Sport in Berlijn geweest? Zouden jouw kinderen het leuk vinden om zelf een chocoladereep samen te stellen?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat Berlijn te bieden heeft aan gezinnen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelGenieten in de natuur bij Landal Mooi Zutendaal
Volgend artikelRecensie: Vetter dan Vet Kindercabaret
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.