Ontdek de Citadel van Namen met kinderen, inclusief toffe speeltuin!

De Waalse stad Namen is voor veel Nederlanders niet erg bekend. Jammer, want het is een relatief kleine stad met een enorm citadel dat erom vraagt om beklommen te worden. Hoog tijd daarom voor Annemiek om de hoofdstad van het Waalse Gewest te bezoeken tijdens een weekendje Namen met kinderen. In dit blog vertelt ze meer over haar bezoek aan de Citadel van Namen met kinderen én het naastgelegen Parc Attractif Reine Fabiola, oftewel een heerlijk grote speeltuin.

Namen, de hoofdstad van het Waalse Gewest

We zijn in Namen en hebben de hele dag om de stad, de citadel en de naastgelegen speeltuin te bezoeken. Omdat er ‘s morgens markt is in het stadscentrum, besluiten we te starten met een kleine stadswandeling. Er staan overal kraampjes en er zijn veel mensen op de been. De bedrijvigheid geeft een gezellige sfeer. “Mogen we een chocoladewafel?” vraagt Faas. We komen net van de ontbijttafel dus daar wachten we nog even mee. We zien meer kraampjes met chocola en wafels, maar er zijn ook volop kramen met kleding, bloemen en huishoudelijke artikelen.

Bourse de Commerce Namen
Poseren bij de grappige beelden voor het Bourse de Commerce
Het Beffroi de Namur
Het ‘Beffroi de Namur’

Winkelen in Namen met kinderen

We wandelen op ons gemak door de autovrije straatjes en bekijken de etalages. Lieke wijst naar de etalage van een hippe brillenwinkel. ‘Kijk, in die etalage staan dieren gemaakt van potloden.’ Even verderop zien we een stripwinkel, speelgoedwinkels, maar ook winkels met kinderkleding, oosterse hebbedingetjes en de meer luxe kledingzaken.

In de grote winkelstraten Rue de l’Ange en Rue de Fer vind je de meer bekende winkelketens zoals je die in Nederland ook tegenkomt. Wie aparte winkeltjes zoekt kan beter de kleine straatjes in tussen Rue de l’Ange en Place Saint Aubain. Daar vind je ook de kleine koffiezaakjes, terrasjes en hippe lunchadresjes.

Lieke wil graag shoppen en dus duiken we een bekende modezaak in die in onze woonplaats niet vertegenwoordigd is. Als we de kans hebben, laten we die niet zomaar voorbij gaan.

Gezellige drukte tijdens de zaterdagse markt
Gezellige drukte tijdens de zaterdagse markt
Kijk, de Smurfen!
Kijk, de Smurfen!
In de autovrije straatjes is het opvallend rustig
In de autovrije straatjes is het opvallend rustig

Namen is evenementenstad bij uitstek

We lopen verder en zien dat er dit weekend diverse evenementen gehouden worden die extra bezoekers trekken. Een grote tent op het Place d’Armes neemt jammergenoeg het zicht weg op de ‘Bourse de Commerce’, de vroegere Kamer van Koophandel. In de grote tent op dit plein is een fototentoonstelling te bezichtigen. Een eindje verderop worden voorbereidingen getroffen voor een hardloopwedstrijd en later op de dag zien we dat op de citadel een wielerwedstrijd wordt gehouden. Deze drukte bewijst dat Namen een centrale rol speelt in Wallonië.

Er zijn zoveel mooie etalages om te bekijken