Stadsspeeltuin de Speelhoorn in Hoorn, een heerlijk dagje spelen

Speeltuinen doen het goed bij ieder kind. Wie houdt er nu niet van buiten spelen? In stadsspeeltuin de Speelhoorn in Hoorn kan je heerlijk spelen, glijden en schommelen. Daphne ging er een middagje naar toe en de meiden die vermaakten zich daar prima! Houden jouw kinderen ook zo van buiten spelen?

Stadsspeeltuin de Speelhoorn

Nadat we in het Bakkerijmuseum in Medemblik zijn geweest willen we graag nog iets doen. Het weer is inmiddels opgeklaard en onderweg naar huis komen we langs Hoorn. Nu weet ik dat daar een leuke speeltuin zit, dus de keuze is snel gemaakt. We gaan daar langs om te spelen.

We zijn er!
We zijn er!

Glijden en schommelen

Als we binnenkomen hebben we net de tijd de kinderen aan te wijzen op welk bankje we gaan zitten voor ze allemaal de speeltuin in rennen. Aan de randen van de speeltuin staan bankjes en picknickbanken. Omdat de speeltuin ruim opgezet is kan ik vanaf mijn bankje bijna de hele speeltuin overzien. Het zonnetje is gaan schijnen, dus we zitten hier prima. Uiteraard niet voor lang, want al snel moeten de schommels geduwd worden.

E. heeft met haar vriendinnetje S. de grootste lol samen op de schommels. De een in de grote schommel, dan de ander en duwen maar. Opeens wil E. wisselen van schommel: “Op deze zit ik tegenover S.!”. Daarna gaan ze samen van de vuurtoren glijbaan. Ik sta te wachten tot E. van de kleine glijbaan afkomt en dan blijkt ze opeens van de hoge af te gaan. Kleine meisjes worden steeds groter!

Samen schommelen
Samen schommelen
Van de hoge glijbaan
Van de hoge glijbaan
De Speelhoorn is ruim opgezet
De Speelhoorn is ruim opgezet
Genoeg plek om te spelen
Genoeg plek om te spelen
Spelen op de wip
Spelen op de wip
In de ton geklommen
In de ton geklommen
Lekker klimmen
Lekker klimmen

Springen en dansen op het springkussen

In de Speelhoorn is ook een groot springkussen te vinden. Vooral aan het einde van de middag, als het rustiger is, zijn de meiden hier niet vanaf te krijgen. Springen blijft altijd leuk.

Ook is er een speelboog met daaronder cijfers. De kinderen krijgen opdrachten die ze moeten oplossen door op de goede cijfers te springen, rekenopdrachten of cijferreeksen die ze moeten onthouden. De kleintjes doen maar wat en dat gaat prima. Alle opdrachten hebben een lekker muziekje erbij, dus ook gewoon dansen kan. Na een half uurtje snappen we waarom ons bankje naast de speelboog nog vrij was. Kleine tip: zoek een ander bankje uit als je naar deze speeltuin gaat, iets verder weg van de speelboog.

Spelen onder de speelboog
Spelen onder de speelboog
Springen blijft altijd leuk!
Springen blijft altijd leuk!

Spelen met water en zand

In het midden van de Speelhoorn is een pomp te vinden waar kinderen met water en zand kunnen spelen. Hoewel dat meestal bij E. wel in de smaak valt, is ze nu vooral op de andere plekken in de speeltuin aan het spelen. Misschien verstandig om een setje extra kleding mee te nemen als je hierheen gaat op een mooie dag. Grote kans dat je kind niet helemaal schoon en droog blijft. Uiteraard is er ook nog een zandbak. Overdekt, waardoor ze ook na slecht weer met droog zand kunnen spelen. E. vermaakt zich prima met de kruiwagens en schepjes. En de grote kinderen die we mee hebben? Die hebben we alleen gehoord als ze dorst hebben.

Spelen met water trekt altijd
Spelen met water trekt altijd
Een overdekte zandbak
Een overdekte zandbak

Praktische informatie

De Stadsspeeltuin Hoorn is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Hoorn en stichting Netwerk Hoorn. De Speelhoorn in Hoorn is voor ouders gratis toegankelijk. Voor kinderen betaal je 1 euro entreegeld (prijspeil 2022). Ook zijn er abonnementen of 10-rittenkaarten te koop. Er is een klein winkeltje waar je wat te drinken of te snoepen kan kopen. Op sommige dagen zijn er activiteiten te doen zoals schminken of een speurtocht.

Wij waren in de speeltuin met kinderen tussen de 3 en 9 jaar. Ook voor jongere kinderen is er voldoende te doen. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor oudere kinderen wat minder aantrekkelijk wordt, al is dat afhankelijk van de leeftijd. Voor actuele informatie en openingstijden kijk je op de website van Netwerk Hoorn.

Hier kan je een ijsje en snoepje kopen
Hier kan je een ijsje en snoepje kopen
Stadsspeeltuin de Speelhoorn
Stadsspeeltuin de Speelhoorn

Ligging Stadsspeeltuin de Speelhoorn

Kende jij Stadsspeeltuin de Speelhoorn al?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke speeltuinen of uitjes in Noord-Holland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.